Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-09-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form) / Scherman, Jan (foto)
Dimensioner
248 x 175 x 23 mm
Vikt
748 g
SAB
Qcaak,Pmbbg
ISBN
9789113103341
Vanliga sökord
korvbok

Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar

(35 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-23
276
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.

Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.

Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.

Dessutom bjuder Den svenska korvresan på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
 2. +
 3. Korvboken : om och med korvar från Stensåkra Charkuteri & Deli

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korvboken : om och med korvar från Stensåkra Ch... av Frederik Zäll (inbunden).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig läsning!
  Loddelinan , 7 maj 2023

  Trevlig bok om korvkulturen runt om i Sverige. Matintresserade kan hitta kul tips på utflyktsmål runt om i vårt avlånga land.

 2. Korvresaan
  Peter Surell, 3 december 2020

  Tycker att det emellanåt svävar ut för mycket som inte har med titeln att göra. Man blir också lite lurad gällande "korv recept" Det är snarare matrecept innehållande korv

 3. Textstorlek
  Marie Anderson, 13 november 2020

  Med tanke på att målgruppen för boken kanske inte är de purunga så borde förlaget tänka till angående den minimala textstorleken som är väldigt svår att läsa för oss vuxna och 45+

 4. Janne glänser.
  Peder Granström (Piteå), 20 oktober 2020

  Inte bara en resa i korvens värld, även en genomgång i de små orternas samhällsproblem. Från norr till söder. Stockholm - Små orter.

 5. Kommer att nå klassikerstatus.
  Korvälskaren Ulf, 27 september 2020

  Här finns allt ifrån själva hantverket till den samlade urkraften som finns ute i bygden som bevisar att hela Sverige lever, inte på grund av en driven politik utan av enskilda individers drivkraft att utveckla sig själva, korven som produkt men också att vara en del av samhället.
  Riksdag och regeringsledamöter, här ser ni exempel på hur det arbetas utanför tullarna.
  Hoppas att Stefan Löfven köper in boken till alla riksdagsledamöter, tvingar alla till att läsa, håller skriftliga pro... Läs hela recensionen

 6. Korvböckernas Korvbok!
  Erik E, 25 september 2020

  Jan Schermans alldeles underbara, fantastiska och helt makalöst bra korvbok är ett måste för alla korvälskare. I boken får vi läsa om Jan, som har rest land och rike runt, och hans möten med personligheterna som sätter färg på korvsverige. Dessutom varvas dessa korvmöten med flertalet korvrecept tillsammans med bilder som får snålvattnet att rinna.

 7. Herr Scherman har fått mig att göra korv!
  Martin Timell , 24 september 2020

  Tidigare har respekten för själva hantverket tyckts oöverstigligt, men nu har det, tack vare boken blivit görligt. Att bjuda vänner på egen korv, tror jag kan bli en ny tradition här i landet.
  Tack

 8. Korvkultur med bröd
  NP, 24 september 2020

  Korvresan är en helt fantastisk bok som bjuder på mer än vackert foto och häftiga recept. Jag älskar resan - det är som att få komma på besök:
  Jokkmokk, Lövsele, Råda, Kista, Sorunda, Södermalm, Fjäderholmarna, Solna, Vetlanda, Göteborg, Malmö, Löderup med flera.
  Tack för spännande smaker och tack för beskrivningar av hur det står till i landet. Sånt ser en inte på nyheterna. Mer korvkultur åt folket!

 9. Fantastisk bok!
  Sam Blomberg , 24 september 2020

  Intressant läsning, fantastiska bilder och roliga recept. En bok som verkligen tillfredsställa flera behov. Ett måste för kolvälskaren men rekommenderas även för andra. För älskar du inte korv innan lär du göra det efter.

 10. En riktigt bra korvbok!
  Pär Westman, 24 september 2020

  Det här är en underbar korvbok som handlar om så mycket mer än bara korv. Fantastiska korvhantverkare, underbara platser från hela Sverige. Det är en bok om vårt land, dess människor och så alla korvarna - från grynkorv till kabanoss och varmkorven däremellan. Härliga foton och recept som alla klarar av att laga. Jag rekommenderar den varmt.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jan Scherman