Dina händer var fulla av liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2020-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 143 x 24 mm
Vikt
395 g
SAB
Hc
ISBN
9789113103693
Dina händer var fulla av liv (inbunden)

Dina händer var fulla av liv

(91 röster)  |  Läs 43 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-16
223
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?

Vi får följa Nora från barndomen i Baidoa, via gymnasietiden i Somalias huvudstad Mogadishu, genom de begynnande orosåren i landet, när klankonflikterna och politisk instabilitet växer sig allt större. Till sist finns ingen annan utväg än att försöka lämna landet. Flykten blir svårare än Nora har kunnat föreställa sig och väl framme i det kalla Sverige vill hon, med alla sina förluster, helst bara dö. Men hon har sin dotter. Och hon har en vilja av järn - hon vill resa sig igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dina händer var fulla av liv
 2. +
 3. Eufori : en roman om Sylvia Plath

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eufori : en roman om Sylvia Plath av Elin Cullhed (inbunden).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Det finns 43 recensioner av Dina händer var fulla av liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dina händer
  Agneta Johnsson, 28 mars 2022

  En underbar men samtidigt sorglig bok. Lättläst men kräver eftertanke. Hur snabbt livet kan förändras men att kärleken ser bortom all materiell förlust.

 2. Gripande
  SA, 7 januari 2022

  Samhällets viktigaste bok!
  En verklig skildring av en flyktings öde i Sverige och inte minst tankeväckande om människor som flyr från krig. Tycker varenda migrationsarbetare bör läsa den här boken.
  Bra jobbat Suad!

 3. Gripande bok
  veronicas_bok_bak_liv, 15 januari 2021

  I den här boken får vi följa en kvinna Nora genom hennes liv från före, under och efter sin flykt till Sverige. Nora lever till en början i Somalia i en överklassfamilj där livet flyter på är och är fridfullt. Under de kommande åren när hon blir äldre så kommer faran utifrån närmare genom krig, konflikter, klansystem och korruption.

  Den här boken är en fiktiv berättelse om jag förstått det hela rätt, men ändå så blir det en stark och gripande berättelse om Nora och hennes liv. Det ä... Läs hela recensionen

 4. Inifrån Somalia
  Maria Löfstedt, 23 december 2020

  Intensiv och brutal skildring av hur ett land och en familj bryter samman. Gav mig många insikter om krigets och flyktens fruktansvärda pris.
  Rekommenderar den till alla som vill veta mer om både Somalia och vad flyktingskap kan göra med familjer och individer. Känns faktiskt som om vi är skyldiga dessa människor vi kallar flyktingar att ta del av deras enskilda öden, de är verkligen ingen homogen grupp.

 5. Läs den!
  Andrea Larsson, 20 november 2020

  En bok som skär rakt genom hjärtat. Alla borde läsa denna bok. Man blir ledsen, arg, förtvivlad men den är så viktig. Vilken debut 👌🏻

 6. Woooow vilken bok!! Måste läsas!!!
  Sh, 13 november 2020

  Sån bra skriven bok!! Kunde inte lägga undran mig boken!! Underbar! Fick helt ny perspektiv på allt! Ni alla måste läsa den här grymma boken! Återigen wooow!

 7. Mänsklighetens tillkortakommande
  Gösta Vinberg, 12 november 2020

  Som alltid när jag läser om människors utsatthet blir jag beklämd över hur vi behandlar varandra. Boken be-handlar just detta, att vi inte kan lära av historien som är full av krig med allt vad det för med sig. Är vi mer solidariska med varandra om några hundratusen år, jag är tveksam. Vi är alltför egoistiska och giriga, men läs och bedöm själva.

 8. Otroligt gripande!
  Arez Hamasaleh , 10 november 2020

  Denna bok är otroligt gripande och berör från start till slut. Bjuder på starka känslor, karaktärer och överlevnad från krig och elände.
  Rekommendera starkt att alla läser den!

 9. Nya perspektiv
  Lone Dall, 9 november 2020

  Att få ta del av Somalias nutidshistoria och den flykt familjen går igenom är mycket viktigt. Men språkligt är det alltför tillrättalagt och förutsägbart för att få ngt riktigt läsflyt.

 10. Väckte läslusten igen
  Khadra, 8 november 2020

  Kommer inte ihåg sist jag läste en bok som jag INTE ville släppa ifrån mig. "Dina händer var fulla av liv" är full av liv och väckte läslusten hos mig igen. Tack för att du skrev den!

 11. Lovvärt försök, men ingen litteraturupplevelse
  Silas, 7 november 2020

  Betydande brister i gestaltningen leder till att jag tyvärr inte blir särskilt gripen. En del klyschor/banala skrivningar, platta karaktärer och detaljer som saknar trovärdighet drar ner betyget. Det märks att romanen är skriven av någon som inte är författare till yrket, men jag ger ändå boken två stjärnor för hennes lovvärda försök att berätta om erfarenheten av flykt och mötet med Sverige - även om romanen, för min del, inte gav något nytt perspektiv eller ökade förståelsen.

 12. Intressant historia, sämre redigering
  Snablis, 31 oktober 2020

  Jag vet väldigt lite om inbördeskriget i Somalia och hur landet ser ut idag. Bokens utgångspunkt var därför en fräsch och intressant miljö som gav nya insikter. Det var intressant att få följa med på Noras resa, från sin uppväxt i Baidoa, utbildning i Mogadishu och till sist sin tid med sin dotter i Gävle.

  Det kändes dock som att den ville ta med för många olika insikter och upplevelser, vilket gav mig känslan att författaren ville bocka av en checklista på situationer som många ass... Läs hela recensionen

 13. Viktig, stark och fantastisk bok!!
  Lena, 30 oktober 2020

  Rekommenderar den varmt! Boken ger många viktiga perspektiv och jag blev mycket berörd och lärde mig mycket! Alla borde läsa denna bok.

 14. Boken ger insikt om livet i en flyktingsituation.
  Ronnie Magnusson, 29 oktober 2020

  Jag gillade boken - den gav mej möjlighet att följa och få en bild av händelser man hört talas om och sett i nyheter om händelser i Somalia från det andra hållet och även fortsättningen av livet och svårigheter i det nya landet för en flykting.

 15. Årets bok!
  Sofia Orrebrink, 28 oktober 2020

  Gripande bok som får dig att vända blad fort. En viktig bok som ger perspektiv utan att vara predikande. Du kommer att se på människor i flykt och invandring på ett annat sätt -oavsett utgångspunkt. Läs den idag!

 16. Vilken debut!
  enbrabok, 28 oktober 2020

  Innan jag påbörjade läsningen av den här läste jag flera recensioner om den, samtliga var lyriska. Och vad tycker jag då efter avslutad läsning? Jo, jag är exakt lika lyrisk! Suad Ali har skrivit en färgstark , fängslande och lärorik berättelse. berättelsen om Nora och hennes liv var så intressant, det var så spännande att lära mer om Somalia, om att vara kvinna och om att vara flykting. Om man kunde träffa en karaktär ur en bok så hade jag så gärna mött huvudpersonen. Jag rekommenderade bok... Läs hela recensionen

 17. En ögonöppnare
  RebeccaJ, 28 oktober 2020

  En fantastisk bok som alla borde läsa! Suad skriver på ett målande sätt som verkligen ger en bild av hennes berättelse! Suads bok öppnade mina ögon och jag visste inte ens att jag behövde det! Jag är tacksam att jag läst denna bok! Jag rekommenderar verkligen alla att läsa Suads bok!

 18. Gripande
  Kadidia Arnland , 27 oktober 2020

  Älskar berättelser som ger så mycket perspektiv på så många olika aspekter av livet... denna bok är en sån berättelse... bara läs/ lyssna... ta in... försök förstå (om du inte känner igen dig)... reflektera... tänk... njut...
  Den tog slut för fort för min del .... hade gärna velat veta vad hände sen!

 19. En bok som alla borde läsa
  Amina Abdullahi , 25 oktober 2020

  Läste och lyssnade precis klart boken, den var så bra att jag även lyssnade på den. Grät så mycket 😭
  En av de mest gripande böcker jag läst!
  Så välskriven och tankeväckande bok.
  Den enorma respekten jag har för alla som flyr från krig, lämnar deras nära och kära & hem 💔

  Läs denna bok om du vill förstå om livet alla dessa människor går igenom.
  Så bra, önskar att Suad kommer med en fortsättning. ❤️

 20. En berättelse som väckte känslor!
  -, 24 oktober 2020

  Om jag tyckte boken är bra? Suad Ali - Den är fantastisk! Du har lyckats väva en berättelse fylld av värme, känsla och inlevelse! Tack för att jag fick möjlighet att få följa Noras resa. Jag ser fram emot din nästa bok. 🙏🏻💛🌻

 21. En viktig berättelse
  Emma, 18 oktober 2020

  Väldigt bra skriven, jag har behövt pausa läsningen många gånger för att kunna hantera alla överväldigande känslor. Boken som är skriven på ett hjärtevärmande sätt fångar en väldigt viktig historia men lyckas därigenom också belysa viktiga problem. Att få en inblick i en alldeles vanlig vardag innan kriget i ett land som man idag i media mest förknippar med rapporter om krig är en viktig berättelse att berätta. LÄS!!!

 22. Kunde inte lägga ifrån mig den.
  Ia, 18 oktober 2020

  Jag hade sett fram emot den här boken i flera månader och var rädd för att sen kanske inte skulle leva upp till hypen. Den rädslan var helt och hållet obefogad, det tog inte särskilt många sidor innan jag var helt fast i berättelsen om Nora och hennes liv.
  Om jag ska säga något negativt om denna bok är det att den tog slut alldeles för fort!

 23. Ett av årets viktigaste böcker!
  Casey , 18 oktober 2020

  Det är inte bara en vackert skriven bok om mod, kärlek, smärta, rasism, ignorans och överlevnad. Det här är en berättelse om upplevelser som alla behöver känna till. Det här är berättelsen om de ohörda rösterna som måste bli lyssnad på!

 24. Fin & viktig skildring
  Josefinessen, 16 oktober 2020

  Mjuk och fin ton i boken trots att berättelsen bär på mycket sorg. Berör bland annat skuldkänslor, familj, klasskillnader, vardagsrasism, flykt, mellanförskap och förväntningar. En bok som är lärorik utan att skriva på näsan.

 25. Otroligt stark och vacker skrivet!
  Anela, 15 oktober 2020

  Jag läser boken och har väldigt lite kvar. Jag drar ut på det för att jag vill helt enkelt inte att det ska ta slut! Jag är väldigt berörd av berättelsen, av hur vackert den är skriven. Otroligt bra! Tack Suad för att du väljer att skriva detta, så otroligt viktigt och så bra!

  Suad beskriver Islam, gemenskap som finns inom den, traditionerna som finns bland muslimer oavsett härkomst. Det ger större förståelse hos andra, för den somaliska kulturen, för Islam och hur det är att vara f... Läs hela recensionen

 26. Välskriven, gripande och viktig bok!
  Maria, 13 oktober 2020

  Denna bok sträckläste jag! Så otroligt fin och vacker i allt sorgligt. Boken rekommenderas till alla, unga som gamla. Den är otroligt viktig och grymt bra skriven!
  Tack för denna fina bok. Längtar till fler böcker skriva av Suad Ali!

 27. Stark läsupplevelse
  Jenny G, 10 oktober 2020

  En stark och rörande läsupplevelse med en historia och ett språk som drar med en. Det är dessutom en viktig berättelse i dagens samhälle. Jag sträckläste den och väntar otåligt på nästa bok!

 28. Fantastisk bok
  emma wennerholm, 10 oktober 2020

  Tycker absolut många ska läsa denna fantastiska bok, jag ville inte sluta läsa och den berörde mig starkt , mycket bra

 29. Fantastisk!
  Emma, 10 oktober 2020

  Vill du lära dig mer om hur livet förändras innan, under och efter flykt? Läs denna boken! Den är inte bara lärorik utan också sorglig, men fruktansvärt vacker! LÄS DEN!

 30. Vacker och viktig historia

  Suad Alis debutroman är en otroligt viktigt bok eftersom den beskriver en historia som sällan får höras. Om Nora från Somalia vars liv förändras brutalt när kriget kommer. Om att fly och bli bemött med ignorans och okunskap. Dessutom intressant att lära sig om Somalias historia. Oerhört stark debutroman!

 31. Ville inte sluta läsa
  Imponerad läsare, 8 oktober 2020

  Läste denna otroliga debutroman långsamt så att den inte skulle ta slut. Med ett välformulerat språk som balanserar mellan känslor av värme, oro, ilska och sorg, blir resultatet en nyanserad berättelse med målande gestaltningar av såväl karaktärer som platser. Boken har uppmärksammats som viktig i att den presenterar ett narrativ vi sällan får ta del av i relation till medias ofta generaliserande skildringar av krig och flykt - i Suad Alis berättelse möter vi huvudkaraktär(er) och platser som... Läs hela recensionen

 32. En bok med mening
  Michelle , 8 oktober 2020

  En fantastisk bok där man följer en kvinna före, under och efter flykten till Sverige. Suad Ali har verkligen lyckats med att skriva en bok med mening, en som betyder något. Läsaren lämnas med många tankar och funderingar kring orättvisor när boken tagit slut. Att fortsätta analysera och fundera på en bok när den är utläst är ett högt betyg. Jag rekommenderar varmt denna bok.

 33. En gripande bladvändare
  @bokslukarfeministen, 7 oktober 2020

  Det är så mycket som är bra med denna bok att jag knappt vet var jag ska börja! När jag väl börjat läsa Dina händer var fulla av liv kunde jag inte sluta, även fast den är full av smärta och sorg så är den en riktig bladvändare. Det är en riktig ögonöppnare som känns otrolig viktig att läsa för alla då den krossar fördomar och väcker otrolig sympati hos läsaren. Boken är otroligt gripande och en verkligen känner med karaktärerna. Dessutom är boken väldigt välskriven och är en högst imponerande debut. Köp den eller låna den, ja bara läs den!

 34. Obligatorisk läsning
  Amanda , 7 oktober 2020

  Denna bok borde vara obligatorisk för elever att läsa i skolan. Den ger en verklighetstrogen bild av rasism i Sverige och beskriver så bra den tacksamhetsskuld som människor på flykt förväntas känna när de kommer till ett välfärdsland som Sverige. Suad Alis yrkeserfarenhet från flyktingläger gör att boken skulle kunna vara en sann historia. Jag rekommenderar alla att läsa den.

 35. Vacker debutroman
  Isa, 7 oktober 2020

  Suad Alis debut är så väldigt vacker och berörde mig mycket. Suad gör ett riktigt fint personporträtt av huvudpersonen Nora och även beskrivningen av tillvaron i det nya landet. Det gör bitvis ont att läsa men det är så nödvändigt och absolut sant. Tack!

 36. Dina händer var fulla med liv
  Madeleine Hedenbergh , 7 oktober 2020

  Läs denna fantastiska bok. Den beskriver känslor och ger en verklig bild av hur det är att lämna nära och kära. Boken går rakt in i hjärtat och där stannar den. /Madeleine

 37. Gripande
  Maria, 7 oktober 2020

  Intressant och gripande läsning om en kvinnas flykt från Somalia till Sverige. Bokens lediga språk gör det lätt att leva sig in i Noras liv och jag lärde mig mer om somalisk kultur och hur det är att vara flykting och ny i Sverige.

 38. Recension
  Hamza Mostafa, 7 oktober 2020

  En fenomenal och gripande berättelse som är så mycket mer än bara en roman. Jag är inte en van bokläsare men jag kunde inte släppa ifrån mig den här boken. Jag längtar redan till en eventuell uppföljning!

 39. Måste läsas
  Sofia B, 7 oktober 2020

  Denna underbara och värdefulla bok med dess vackra språk och budskap önskar jag att alla läste. Jag kommer köpa som julklapp till nära och kära .

 40. Saknar ett känslomässigt djup
  BookBeauty, 5 oktober 2020

  Författarens yrkesmässiga kunskap och personliga erfarenheter gjorde att jag hade ganska höga förväntningar på hennes bok. Tyvärr blev den en besvikelse.Den saknar ett känslomässigt djup som gör att man inte kommer huvudpersonen Nora riktigt nära. Det finns en distans och glapp i berättelsen, man hoppar över viktiga delar, ex asylprocessen.
  Språket känns outvecklat, innehåller stereotypa skildringar och dessutom svordomar vilket drar ner betyget ännu mer.
  Berättelsen saknar hopp och ljus som motvikt till allt det mörka.

 41. Stark mänsklig berättelse
  Charlotta, 29 september 2020

  Gripande berättelse och fascinerande människoöde. En bok som "känns" och som väcker empati, samtidigt som den bryter ner fördomar och stereotyper.

 42. Enastående historia
  Buka, 29 september 2020

  En väldigt välskriven och fin historia. Man kan inte släppa boken ifrån sig och den rekommenderas verkligen. Tänker fortfarande på karaktärerna och vill jätte gärna ha en uppföljning.

 43. Fantastisk berättelse
  Honsomläserböcker, 19 september 2020

  Fantastisk berättelse som ger alla dess flyktingkvinnor en röst. Vacker historia om lidande som inte tycks vilja ta slut. Imponerade av författarens allra första bok.

Visa alla 43 recensioner