En oönskad julklapp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2020-10-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
217 x 142 x 28 mm
Vikt
438 g
SAB
Hc
ISBN
9789113109251
En oönskad julklapp (inbunden)

En oönskad julklapp

(17 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-07
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En oönskad julklapp är en julroman fylld av humor, värme, komplicerade famljerelationer och kärlek i en stressig sjukhusmiljö.

Diana Jonsson vill inte lämna Tanzania för att tillbringa november och december i ett mörkt Sverige. Hon vill inte återuppleva känslan av att inte passa in, och hon vill definitivt inte fira en svensk jul med alla förväntningar det innebär. Men hon förmår inte säga nej när mamma för tredje året i rad ber henne att tillbringa julen hemma i Sollentuna, och vikariatet på akutmottagningen ger en chans att tjäna ihop lite välbehövliga pengar. Två månader, det ska hon väl ändå klara av? Hon ska bara få julen överstökad, i januari väntar ett nytt jobb i Kenya.

Men i Sverige blir ingenting som hon tänkt sig. Arbetskamraterna Gunnel, Blaze och Erik nästlar sig snabbt in i hennes hjärta, och när det framkommer att Dianas förmodat avlidne pappa inte bara lever, utan dessutom har en ny familj, kan hon inte låta bli att söka upp sin halvsyster. Bara för att se hur hon ser ut.

Allt hon önskade sig var en okomplicerad, enkel jul med sin mamma men ibland får man något som man inte bett om.

Sara Molin debuterade 2019 med den charmiga och humoristiska feelgoodromanen Som en öppen bok. En oönskad julklapp är hennes andra, helt fristående roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av En oönskad julklapp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En "feel-good" bok!
  Eivor Hägg, 22 januari 2021

  En enkel, lättläst, vardaglig berättelse som ger en bild av en yrkesverksamhet (sjukvård) och olika relationer både privat och inom yrkeslivet. Intressant och fängslande!

 2. Jättebra
  Margareta Batschkowski, 19 januari 2021

  Lättläst och spännande från början till slut. Roligt att ta del av dessa livsöden.
  Jag rekommenderar denna välskrivna bok.

 3. Underbar feelgood
  Stinas_boksida, 7 januari 2021

  Diana har i många år arbetat i Afrika, men nu närmar sig julen och hon har inte varit hemma på tre år, så hon tänker åker hem under två månader.

  Två månader ska hon väl klara av. Hon tjänar ju lite pengar under tiden, och åker sen tillbaka till Afrika.

  Under tiden hemma ska hon jobba extra på akuten. Här lär hon känna flera härliga människor som hon börjar umgås med.

  Av en slump får hon veta att hon har en halvsyster. Hon är nyfiken på vem det är och börjar smyga på... Läs hela recensionen

 4. Lämnar en go känsla i kroppen!
  Boktanten, 4 januari 2021

  Denna bok är allt annat än en oönskad julklapp. Om det inte vore för att jag redan har den så hade jag gärna sett den under granen i ett paket med mitt namn på.

  Efter att ha läst, och tyckt mycket om, hennes debutbok så hade jag höga förväntningar på uppföljaren. Och Sara Molin har gjort det igen! Hon har skrivit ytterligare en underbar bok, en bok med mening, med ett budskap som värmer och får mig att reflektera över livet.

  Det är en riktig bladvändare som sög sig fast dire... Läs hela recensionen

 5. Oemotståndlig julpralin!
  Villivonkansbooks, 20 december 2020

  Jag började att läsa En oönskad julklapp som följetong i vår dagstidning och tänkte att jag skulle njuta av den under hela december. Och det började ju bra, men sen i fredags slutade avsnittet i tidningen så spännande att jag var tvungen att hämta boken i bokhyllan och läsa klart den på en gång.
  Som en öppen bok är författarens andra roman och det märks att författaren har hittat sin eget uttryck och stil ännu mer i den här boken. Språket flyter fint och boken bjuder på en väldigt trivs... Läs hela recensionen

 6. En bok att njuta av
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 december 2020

  Saras första bok "Som en öppen bok" (tidigare inlägg) blev för mig en sådan där wow upplevelse och jag började läsa En oönskad julklapp med mycket höga förväntningar och jag måste säga att "hon gjorde det igen"
  Jag fullkomligt älskade den här också. En feelgood som står för så mycket mer och inte bara erbjuder mig hjärta och smärta.

  Den här berättelsen är genomtänkt och har ett större djup än vad man först tror. Den vill berätta för oss att vi ska våga lite på oss själva, våga g... Läs hela recensionen

 7. Underbar berättelse
  veronicas_bok_bak_liv, 2 december 2020

  Diana lämnar Tanzania för att tillbringa november och december i mörka Sverige, hälsa på mamma och jobba på akutmottagningen för att sedan åka tillbaka och jobba som sjuksköterska i Kenya.. Hon vill inte återuppleva känslan av att inte passa in och hon är inte sugen på att fira jul hemma i Sverige, hon trivs med att arbeta i Afrika. Men ingenting blir som hon tänkt sig när hon kommer hem till Sverige, hennes nya arbetskamrater nästlar sig in i hennes hjärta likaså Erik. Diana har också levt i... Läs hela recensionen

 8. mysig feelgood vid jul
  @i_min_bokhylla (instagram), 28 november 2020

  En oönskad julklapp är en mysig feelgood fylld av humor. Sara Molin har skrivit en julroman om komplicerade familjerelationer och kärlek i en stressig sjukhusmiljö.

  Underhållande, charmig och rätt söt bladvändare om Diana som kommer hem till Sverige för november och december. Helst vill hon stanna i Tanzania men kan inte säga nej till sin mamma, tredje året i rad.
  Hemma vikarierar hon på akutmottagningen men siktet är inställt på Kenya till januari o ett nytt jobb.
  Inget blir... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Sara Molin