Försvinnande värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2021-03-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Amanda Svensson
Originaltitel
Disappearing earth
Medarbetare
Bertelsen, Alette (form)
Dimensioner
217 x 144 x 32 mm
Vikt
458 g
SAB
Hce
ISBN
9789113109565
Försvinnande värld (inbunden)

Försvinnande värld

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-03-10
289
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
De två systrarna Aljona och Sofia, elva och åtta år, leker för sig själva på en stenstrand på Kamtjatka i slutet av ett långt och ensamt sommarlov. De blir erbjudna skjuts hem av en främmande man och försvinner sedan spårlöst. Polisutredningen som pågår under veckor och till slut månader leder ingenstans. Brottet går som ett eko genom det lilla sammansvetsade samhället och särskilt dess kvinnor lever med en ny sorts rädsla och en känsla av förlust.

Försvinnande värld utspelar sig under ett år på Kamtjatkahalvön i nordöstra Ryssland och berättar många människors liv, människor vars öden på ett eller annat sätt hör ihop: ett vittne, en granne, en poliskommissarie, en mamma. Genom de olika personerna förs vi allt djupare in i en värld som på samma gång känns väldigt avlägsen och ändå liknar vår. En värld i förändring, en försvinnande värld. Trådarna i boken knyts tätare och tätare och strålkastarljuset sätts på ras, kultur, sexualitet och vägen från Sovjetunionen till det post-sovjetiska Ryssland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Försvinnande värld
 2. +
 3. Vår mörka hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår mörka hemlighet av Jenny Quintana (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Försvinnande värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och tragiska människoöden!
  Boktanten, 25 juni 2021

  Omslaget på boken tilltalar mig, det ger en känsla av mystik och otillgänglighet. Och det visade sig stämma ganska bra.

  Försvinnande värld är nästan som en novellsamling. Varje kapitel, som sträcker sig över en månad, är som en egen liten berättelse. Vi får följa olika kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund. En del är vita ryssar och en del är från de olika ursprungsfolk som finns på halvön. Jag upplevde boken som lite rörig och svårläst, mycket p.g.a. alla ryska namn och smek... Läs hela recensionen

 2. Tragiskt försvinnande
  betttybook (Sandviken), 11 mars 2021

  Systrarna Aljona och Sofia Golosovskaja, elva och åtta år har vant sig vid att klara sig själva på sommarlovet medan mamman jobbar. En dag på hemväg från stranden där de lekt och berättat historier för varandra träffar de på en man som har gjort illa foten. De hjälper honom till hans bil och blir erbjudna skjuts hem istället för att ta bussen. Efter detta försvinner systrarna spårlöst och trots att polisen och andra organisationer gör vad de kan för att leta efter dem är spåren obefintliga. ... Läs hela recensionen

 3. Delar utan helhet
  Niklas Bergman (Stockholm), 10 mars 2021

  Varje kapitel är en ny månad där vi får en kort inblick i en ny kvinnas liv. Några av dem hinner vi lära känna och gilla/känna med medan andra passerar förbi utan att lämna något avtryck. I vissa kapitel återkommer personer från tidigare kapitel, men då i rollen som bifigurer. Kidnappningen nämns i varje kapitel men det är inte den boken handlar om. Snarare handlar den om kvinnors utsatthet, hur Rysslands ursprungsbefolkning värderas lägre än vita ryssar och om att både kvinnor och män är sna... Läs hela recensionen

 4. Gripande berättelse
  Tiina Norman, 10 mars 2021

  En bok vars handling fick mig intresserad från första kapitlet! Flickorna som försvinner är som en röd tråd genom hela boken. Men tyvärr blir den väldigt rörig, många olika namn att hålla reda på. Fina naturbeskrivningar. Intressanta människor. Jag blev intresserad av Ryssland. Tänkte ge upp boken ett antal gånger men ville veta hur den slutade. När jag väl läste sista kapitlet var jag glad att jag inte gett upp! Helt klart läsvärd bok.

 5. Saknar avslut
  Ulrika Olsson, 8 mars 2021

  En sommar försvinner två systrar, 11-åriga Aljona och 8-åriga Sofia, när de leker ensamma vid en stenstrand på Kamtjatkahalvön i nordöstra Ryssland.

  Resterande kapitel är uppdelade i månader och varje månad under ett år följer man olika kvinnor i staden där flickorna bodde.
  Flickornas försvinnande ligger som en våt filt över allt som händer, och är en ständig påminnelse i det dagligt livet. Vågar man gå ut? Vem kan man lita på?
  En av kvinnorna blir vittne till försvinnandet, ... Läs hela recensionen

 6. Ryskt drama
  Anna, 8 mars 2021

  Boken börjar i augusti när två flickor kidnappas i staden Petropavlovsk på Kamtjatka halvön. Boken avslutas i juli året därpå, när upplösningen kommer. Däremellan porträtteras en mängd personer, som inte har med handlingen att göra.

  Svårläst bok pga alla ryska namn. Fanns ett personregister i början av boken och dit fick jag återvända åtskilliga gånger.

  Har jag lärt mig någonting? Ja, att etniska minoriteter i Ryssland (och på Kamtjatka halvön fanns många olika) behandlade... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Julia Phillips