Sista natten i Paris (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2021-02-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Svensson
Originaltitel
While Paris Slept
Medarbetare
Bertelsen, Alette (form)
Dimensioner
218 x 143 x 36 mm
Vikt
562 g
SAB
Hce
ISBN
9789113110103

Sista natten i Paris

(13 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-02-03
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett starkt porträtt av andra världskrigets brutalitet och kärlekens uthållighet. Sista natten i Paris är en vacker och gripande roman i samma anda som Fyren mellan haven och Tatueraren från Auschwitz.

Santa Cruz 1953. Jean-Luc trodde att de hade lämnat allt bakom sig. Ärret som löper över hans ansikte är ett litet pris att betala för att ha överlevt fasorna i det ockuperade Paris. Nu har han ett nytt liv i Kalifornien, med sin familj som han älskar över allt annat. Han hade aldrig trott att det förflutna skulle komma ifatt dem. Men en dag står två män utanför hans dörr.

Paris 1944. En ung kvinnas framtid slits ifrån henne på ett ögonblick. Hopföst på ett tåg på väg mot Auschwitz, handlar hon i desperation. Hon kastar det allra dyrbaraste hon har i armarna på en främling. Allt hon har kvar nu är hoppet.

En oförglömlig berättelse om hur en osjälvisk handling kan få de mest ödesdigra konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sista natten i Paris
 2. +
 3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström Jones (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Sista natten i Paris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wow vilken bok

  Paris 1944 - Jean-Luc arbetar på järnvägen, där ser han hur tusentals judar skickas iväg med tåg tidigt i gryningen, ingen vet säkert vart de tar vägen. En tidig morgon vid järnvägsstationen ha en räls gått sönder och folkmassan är enorm, panik utbryter och en ung kvinna bryter sig loss och överlämnar sin nyfödda bebis till honom och ber honom ta hand om den lilla¿.det här kommer förändra bådas liv¿.

  Vilken bok - WOW! Jag fastnade direkt och kunde inte sluta läsa boken. Jag gillade a... Läs hela recensionen

 2. Det är helt omöjligt att inte beröras!

  WOW, jag säger bara wow, vilken bok! Jag var helt såld redan efter några sidor.

  Andra världskriget rasar för fullt. Jean-Luc arbetar vid järnvägen i Paris när ett tåg spårar ur. Ur boskapsvagnarna väller det ut människor, de är panikslagna och de som försöker fly skjuts. Mitt i tumultet kommer en ung kvinna fram till Jean-Luc och hon göt ett val som för alltid kommer att förändra deras liv.

  Sista natten i Paris är en välskriven bladvändare. Den är både spännande och känslosa... Läs hela recensionen

 3. Så extremt bra och viktig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 mars 2021

  Det här är en av du bättre böcker jag läst på länge. Den har allt. Den har ett budskap som är så djupt, så smärtsamt men samtidigt så viktigt. Vi får aldrig glömma.

  Den griper tag i mig och kanske jag älskar den så mycket då den för mig tillbaka till berättelser som min pappa berättat från hur livet var i hans dåvarande hemland Tyskland.
  Den sliter nästan sönder mitt hjärta men då författaren trots allt mörker lyckas lyfta upp positivitet mitt i allt det mörka gör att jag härdar ... Läs hela recensionen

 4. Hjärtskärande och vacker på samma gång
  @iminbokhylla, 21 februari 2021

  En fin och vacker kärlekshistoria mitt i det ockuperade Paris där tyskarnas framfart orsakar så mycket lidande och död. Välskriven bok med målande beskrivningar, utan att ha varit där kan man känna både lycka, förtvivlan och sorg 💔 En stark historia som dröjer sig kvar.

 5. Väldigt fint skriven.
  Linda V (Göteborg), 31 januari 2021

  Boken är en väldigt vacker berättelse om en otroligt gripande tid i vår historia .
  Man får följa Charlotte och Jean-Luc samt Sarah och Davids livsöden både under och efter 2a världskriget där allas till sist flätas ihop tack vare ett barn . Dessa öden beskrivs på ett sätt som griper tag i en och man kan verkligen leva sig in i och bli berörd av känslorna som personerna målar upp .
  Tyckte dock att det var lite långsamt i början , svårt att gripas tag i direkt . Men en bit in i boken bl... Läs hela recensionen

 6. En väldigt fin och stark läsupplevelse!
  Erika, 27 januari 2021

  Så glad att jag fick möjligheten att läsa Sista natten i Paris för det var en väldigt fin och stark läsupplevelse som dröjde sig kvar i hjärtat.

  Boken varvar mellan Jean-Luc och Charlotte. Men en bit in i boken får vi även följa Sarah och Davids öde. Det blir en påminnelse om vad som en gång har hänt och aldrig får hända igen.

  Sista natten i Paris är en gripande och välskriven debut där hoppet är det sista som överger en. En väldigt fin skildring av två familjers kärlek och... Läs hela recensionen

 7. En spännande familjeskildring i krigets Europa.
  Linda , 23 januari 2021

  Spänning, svåra beslut, lite ilska, frustration och även en del tårar. Men en riktigt läsvärd bok. En historielektion i hur människors öden påverkas av andra världskriget men också en skildring av svårigheter i föräldrarollen. Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig och ville bara läsa lite till. Mycket bra skriven bok som passar mitt historieintresse perfekt.

 8. Stark historia
  Lotta, 17 januari 2021

  Jean-Luc och Charlotte träffas i Paris 1944 på ett sjukhus där Jean-Luc vårdas efter en olycka. Charlotte har tagit anställning under kriget då hennes mor anser det rätt att göra.
  Samtidigt föder det judiska paret Sarah och David sin förstfödda son Samuel i hemlighet. De upptäcks dock och ska deporteras till Auschwitz med tåg. På stationen lämnar Sarah sonen Samuel i famnen på en man hon i sitt förvirrade tillstånd känner förtroende för och förs sedan vidare mot tåget. Mannen är Jean-Luc... Läs hela recensionen

 9. Engagerande och gripande
  betttybook (Sandviken), 14 januari 2021

  I juni 1953 lever Jean-Luc och Charlotte Beauchamps lyckliga med sin son Sam i Santa Cruz, Kalifornien när polisen knackar på för att få upplysningar av Jean-Luc gällande hans liv i Paris under andra världskriget. Jean-Luc får besvara frågor om sitt arbete på järnvägsstationen i Drancy, känt som genomgångsläger för judar inför förflyttning till Auschwitz.

  Jean-Luc träffade Charlotte, sköterska på ett tyskt sjukhus i Paris 1944 efter att han blivit skadad i arbetet med att kontroller... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner