Dina färger var blå (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2021-04-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Bertelsen, Alette (form)
Dimensioner
216 x 143 x 31 mm
Vikt
519 g
SAB
Hc
ISBN
9789113110530
Dina färger var blå (inbunden)

Dina färger var blå

(13 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-04-14
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Dina färger var blå är en roman om efterlängtade bekännelser och svidande sanningar. Men även om hopp, återväckt passion och stark kärlek. Vad är du redo att offra för att hitta dig själv?

Lina Råman jobbar som sjuksköterska på neonatalen. Hennes liv är fullt av dramatiska förlossningar, kuvöser, långa nattpass och krisande föräldrar. Hon längtar efter egna barn, men hennes man, Samuel, har alltid varit tydlig med att han inte vill ha några. Han ägnar sig istället åt att smygtitta i skokartongen som ligger gömd längst in i garderoben. Där förvarar Lina minnena av sin första pojkvän, och kanske även sitt livs stora kärlek, Ted. Han som försvann.

En dag är Ted tillbaka. Han säger att han har tre månader kvar att leva och att han vill tillbringa dem med Lina. En önskan som sätter Linas och Samuels äktenskap under enorm press. Lina måste få veta vad som hände den där dagen när han försvann. Motvilligt inser Samuel att det är den enda möjligheten för både honom och Lina att kunna gå vidare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Dina färger var blå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättemycket stavfel
  Stava rätt , 15 augusti 2022

  Boken är bra och trevlig att läsa men det är stavfel överallt.

 2. En fint skriven bok!
  Sara Larsson, 11 augusti 2021

  En roman som berör med ett vackert språk och fina små detaljer. Svårt att lägga ifrån sig och tiden försvann.

 3. Fantastisk, annorlunda & sorglig
  millimys_books (Veberöd), 22 juli 2021

  Det här ingen vanlig bok. Det är en fantastisk, annorlunda o sorglig historia. En vacker historia mitt i allt det sorgliga -äkta men nästan på ett obehagligt vis eftersom den kryper under skinnet.


  Det är en relationsroman med Lina i huvudrollen. Hon är gift med Samuel, men har aldrig släppt sin första kärlek Ted. Samuel o Lina lever i vad jag ser som en dysfunktionell relation med lögner, ångest och kontrollbegär. En längtan om att kärleken faktiskt ska bestå.


  ... Läs hela recensionen

 4. Känslofylld, vacker och sorglig!
  Boktanten, 1 juli 2021

  Vissa böcker har ett högt tempo och man kan läsa dem lite sådär i förbifarten. Andra böcker är lite långsammare och kräver mer uppmärksamhet. Detta är en sån bok.

  Dina färger var blå är en bok som kräver närvaro. Närvaro, tid och engagemang. Att du som läsare är villig att offra din tid på den. Och om du gör det så får du mycket tillbaka. Jag känner igen mig själv i så många frågor, tankar och känslor och stundtals blir det en ganska jobbig läsning. Men den ger mig även styrka och sv... Läs hela recensionen

 5. Känslosam
  Marie Carlström, 24 maj 2021

  Bästa jag läst på länge. Mycket känslor skratt och gråt.
  Välskriven. Personerna är fantastiskt beskrivna. Målande språk.Ville inte att boken skulle ta slut, samtidigt som jag inte ville sluta läsa.

 6. Kan bara säga WOW!

  Lina arbetar som sjuksköterska på neonatalen, hon har en stor längtan efter egna barn men hennes man Samuel har tydlig sagt nej. I sin garderob har Lina en skokartong med minnen från sin stora kärlek Ted och den kartongen har Samuel hittat och han ägnar sig gärna åt att smygtitta i den. En dag kommer Ted tillbaka och berättar för Lina att han bara har tre månader kvar att leva och vill tillbringa sin sista tid med henne.....

  Jag säger bara WOW - Var börjar jag? En helt fantastisk bok... Läs hela recensionen

 7. Bästa på länge
  Marina Karlsson, 6 maj 2021

  Så bra man rycktes verkligen med,man var där Super rekommenderas gärna!👍🏻👍🏻Sträckläste så spännande,vill ha mer av den här lysande författaren en⭐️

 8. En bok som man aldrig vill lägga ifrån sig.
  Linda Ines Malmgren, 30 april 2021

  Blev helt uppslukad av den här relationsromanen från första kapitalet ända till slutet. Det är en bok man inte kan lägga ifrån sig och som man inte vill ska ta slut. Den är så bra skriven att man glömmer bort att karaktärerna inte finns på riktigt, man dras in i deras liv.
  Super bra bok !

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Marcus Jarl

 • Där du en gång gick

  Marcus Jarl

  Där du en gång gick är en varm, rolig och insiktsfull relationsroman av Marcus Jarl, vinnare av Årets feelgood 2021. Hur mycket känslor ryms egentligen mellan fyra väggar, vad döljs i våra inre slutna rum och vad händer när de öppnas? Bella Friber...

 • Tusen bitar

  Marcus Jarl

  Det här är en berättelse om kärlek - men också om hat. Om kärlek mellan två män och om människorna som hatar den kärleken kraftfullt. Och om vad som händer när deras vägar kolliderar. Nils och Benke kämpar för att kunna leva tillsammans på samma v...