Ett lyckligare år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2021-09-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Haage, Jonas (form)
Dimensioner
206 x 143 x 25 mm
Vikt
461 g
SAB
Hc
ISBN
9789113111216
Ett lyckligare år (inbunden)

Ett lyckligare år

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-03
259

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
1879 skriver den kände filosofen Pontus Wikner en text han kallar Psykologiska självbekännelser. Manuset låses in i en blecklåda som enligt direktiven ska förvaras på Uppsala Universitetsbibliotek i minst 50 år innan någon får bryta förseglingen och läsa. Dess innehåll är så kontroversiellt och så skandalöst att enbart ryktet om den förseglade blecklådan skapar panik i Pontus Wikners vänskapskrets och man försöker utverka hinder för att blecklådan någonsin ska få öppnas. Ändå är det Wikners vilja att hans text någon gång ska publiceras. I en framtid när allt är förändrat. Han drömmer om ett lyckligare år.

1970, nästan 100 år efter att Pontus Wikner skrivit sina olyckliga bekännelser, bildar några ungdomar i Örebro föreningen Gay Power Club. Den excentriske Ronny går ut i Örebro mitt på dagen i full drag. Kärleksparet Vanja och Kerstin skapar sensation i rikspressen som "flickorna som vill gifta sig". Och tillsammans genomför de den första demonstrationen någonsin i Sverige för homosexuell frihet.

Ett lyckligare år är den gripande berättelsen om de unga studenterna Pontus och Herman och deras omöjliga kärlek under andra halvan av 1800-talet. Det är den fantastiska berättelsen om några modiga ungdomar i en liten stad i Mellansverige under andra halvan av 1900-talet som bestämmer sig för att också de har rätt till lycka. En svindlande roman om kärlek i en tid när kärleken saknade språk.

Ett lyckligare år är den sanna historien om hur kampen för vår frihet började. Och utan början är vi ingenting.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett lyckligare år
 2. +
 3. Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna av Joyce Carol Oates (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett lyckligare år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant ämne men...
  Cecilia, 10 december 2022

  Innehållsmässigt är allt det boken behandlar både intressant och viktigt och är därför mycket läsvärd. Men tyvärr når inte Gardells prosa upp till tidigare böcker. Den känns hafsigt och slarvigt skriven och hade vunnit på att editerats i betydligt högre utsträckning. Referensen till EM Forster är dessutom alltför publikfriande, läs då hellre Galguts "A Passage to India".

 2. Om Ett Lyckligare ar
  Karin Nylund, 11 oktober 2021

  Skriven med stor kunnighet och stilen mycket bra.Jag har last alla Gardell's bocker - och jag tycker att han ar en mycket skicklig forfattare med stor kansla for sitt omrade.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 september 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har läst dom flesta böcker som Jonas Gardell har skrivit, och tyckt mycket om dom alla. Nu har jag läst hans senaste bok, Ett lyckligare år, och den var inget undantag. Boken är intressant, gripande, välskriven, och väldigt viktig. En sån bok som alla borde läsa. Kan varmt rekommendera den. Jag lyssnade på större delen av boken, och den är mycket bra inläst av författaren själv.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jonas Gardell