Någon måste dö (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nikki Kahn-serien (del 1)
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2022-09-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
218 x 143 x 29 mm
Vikt
452 g
SAB
Hc
ISBN
9789113111261

Någon måste dö

(15 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-02
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell och trots oklara omständigheter avskriver åklagaren snabbt händelsen som en drunkningsolycka. Men polisen och spanaren Nikki Kahn nöjer sig inte och börjar utreda fallet på egen hand. Den döda kvinnan är inte något okänt offer, utan hennes egen lillasyster. Frågetecknen visar sig vara många. Hennes syster var inte någon som åkte på semester ensam och definitivt inte med en resväska full av exklusiva underkläder. Men det finns inte ett spår av något resesällskap, och inte heller någon annan rimlig förklaring.

Snart är Nikki uppslukad av polisutredningen som enligt rättsläkaren Ramona Bengtsson har grava brister. Samtidigt som Nikki jagar efter sanningen upptäcker hon att spåren leder henne in något som är betydligt större och farligare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Och snart inser hon att hon själv är måltavla.

Lena Ljungdahl och Anna Jinghede har båda en gedigen bakgrund inom krim. De driver tillsammans podcasten "Över min döda kropp", där de vrider och vänder på brott och straff, kända och okända fall samt olika fenomen som engagerar och förbryllar. Någon måste dö är deras debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Någon måste dö
 2. +
 3. Döda kvinnor förlåter inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Någon måste dö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 9 februari 2023

  Någon måste dö av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede är en intelligent, välskriven bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig. Här finns målande miljöbeskrivningar och fullödiga personporträtt med intressanta bakgrundsberättelser som gör det lätt att lära känna människorna i boken.
  Här finns spännande ögonblicksbilder från polisspaningar, mustiga beskrivningar från obduktionssituationer och bakgrunder till främmande makts underrättelseverksamhet i Sverige. Författarnas gedigna kunskap... Läs hela recensionen

 2. Helt okej debut
  Anna, 3 februari 2023

  Det märks att författarna (som har en helt briljant podd tillsammans) har mycket kunskap om det polisiära arbetet, vilket i sig är värt en av stjärnorna i recensionen då det gjorde boken mer intressant och verklighetstrogen än sedvanliga "dussindeckare".

  Tyvärr hade de behövt en lite vassare redaktör då det känns som att de försökt trycka in alldeles för många (bra) idéer, personer och skeenden i en och samma bok. Storyn hade vunnit på att renodlas, och många av idéerna hade kunnat f... Läs hela recensionen

 3. Lite besviken.
  Språkpolisen , 31 december 2022

  Författarna är otroligt slagfärdiga i tal. I skrift inte så vidare. Språket i boken lämnar mycket att önska. Satsradningar och rena språkfel gör det jobbigt att få flyt i läsningen. Tips; byt korrekturläsare inför nästa bok.

 4. Lite besviken
  Deckarfantast, 18 december 2022

  Jag såg fram emot den här boken då författarna har mycket god kunskap. Dock kändes hela storyn lite ytlig och saknade djup. Lösningar presenterades helt plötsligt och personer både från början, men även längre in i boken, antingen försvann eller dök upp. Fick lite grann en känsla av "men var kom den personen ifrån". För min del så tycker jag den är lite väl tillrättalagd och har inte samma djupa grund som andra etablerade deckarförfattare har. Hade nog förväntat mig mer faktiskt. Helt klart l... Läs hela recensionen

 5. Vilken debut
  Björn, 11 december 2022

  Man kommer fort in i handlingen. Utan att avslöja för mycket; blir förbaskad på förundersökningen, man tror att: nu är fallet löst, då blir det en tvist. Kan rekommenderas.

 6. Annorlunda och spännande!
  -, 18 november 2022

  Jag hade aldrig hört talats om podden Över min döda kropp, eller dess upphovskvinnor, så det blev många överraskningar i en att hitta dem, genom deras nyutgivna bok. Det är tydligt att författarna kan det här med utredningsarbete som ett rinnande vatten. Utredningen upptar därför, inte så förvånande, ett stort utrymme i boken. Det känns nytt, annorlunda och riktigt trovärdigt.

  Det tar lite tid innan jag kommer in i bok. Jag fastnar inte för Nikki, stör mig på att jag inte upplever h... Läs hela recensionen

 7. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 november 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Någon måste dö, är författarparets debutbok. Och jag tycker att det är en riktigt bra debut. Mycket välskriven, spännande, och med bra karaktärer. Jag hoppas att det kommer ut fler böcker av författarduon i framtiden, för jag läser gärna fler böcker av dom, och gärna fler om polisen Nikki Kahn. Och jag kan rekommendera boken till deckarälskare.

 8. Vilken debut!
  veronicas_bok_bak_liv, 16 november 2022

  En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell, trots oklara omständigheter läggs utredningen snabbt ner och beskrivs som en drunkningsolycka. Polisen Nikki nöjer sig inte med de svaren utan börjar själv utreda fallet, för henne är inte kvinnan vem som helst utan hennes lillasyster. Snart är Nikki helt uppslukad av utredningen och jagar efter sanningen, men snart inser hon att hon själv är måltavla¿.

  Till att börja med - Wow! Vilken debut. Redan efter att läst första sidan i boke... Läs hela recensionen

 9. Riktigt bra debut
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 oktober 2022

  Vilken debut som författare de gör. En bok skriven utifrån mycket research och kunskap, det märks. Miljöer och karaktärer känns trovärdiga och tempot håller hela vägen. Trots att jag trodde jag hade det hela klart för mig rätt så tidigt kom slutet som en överraskning och det gillas skarpt.
  Nikki är kanske lite väl naiv i mångt och mycket och ibland kanske en del saker går för lätt men hennes karaktär håller sig inom ramen för att man gillar henne och jag hoppas det kommer en uppföljare sn... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Den våldsutsatta patienten i tandvården

  Anna Jinghede

  Kunskap och instrument för att upptäcka våldsutsatta patienter i tandvården Tandvården kan betraktas som en huvudaktör i arbetet med att identifiera offer för våld. Den här boken är både ...

 • Handbok i akuttandvård

  Anna Jinghede, Gunilla Johnson

  Handbok i akuttandvård ger vägledning vid de vanligaste tillstånden inom akuttandvården. Boken inleds med ett schema med konsultationsorsaker och förslag på diagnoser. Därefter redovisas de akuta tillstånden efter mönstret diagnostik, differential...