Bröd och mjölk (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (218.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2022-04-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113112404
Bröd och mjölk (ljudbok)

Bröd och mjölk Ljudbok

(54 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-04-22

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Bröd och mjölk skriver Karolina Ramqvist om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta. Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma. Hon minns sin mammas doft, sin mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne.

Vem var hon? Hur blev hon? Hon spårar sin uppväxt i minnena av människorna, och maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med sin lilla dotter.

Allt hon vill är att överkomma besattheten vid mat - och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bröd och mjölk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok!
  - (Landvetter), 11 februari 2023

  Vilken fantastisk bok, så glad att jag lyssnat på den. En sådan fin uppväxtskildring, med stor igenkänning. Sen är inläsningen väldigt bra, det är ingen författarinläsning, men inläsaren Ellen Jelinek läser som att hon är bokens lilla flicka, och unga kvinna.

 2. Mat och ätstörningar
  Evaböcker, 19 december 2022

  Urtrist! Vem vill läsa om vad någon äter hela tiden? Tror inte den kan hjälpa en person med ätstörningar. Allvarligt ämne som bör skrivas om seriöst.

 3. Njutbar
  -, 14 juli 2022

  Så njutbar och sinnlig läsning. Historien fångar och för en med sig genom sinnesstämningar och ögonblick.

 4. Mat, mat och åter mat
  -, 3 juli 2022

  Hela boken kretsar kring mat. Man blir fängslad av boken, kanske så här kan missbruk kan te sig, om man ger sig hän och analyser sina beteenden, tankar och känslor. Men att matas med mat, sida upp och sida ner blir lite för mycket! Bra uppläsare, dock vilket höjer betyget.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Karolina Ramqvist