Systern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
The Killer (del 2)
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2023-01-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
218 x 143 x 33 mm
Vikt
492 g
SAB
Hc
ISBN
9789113113722

Systern

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-12
245
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"oerhört spännande" DN

Födelsedagsmiddagen hemma hos familjen Gyldenstedt är på väg att avslutas. Kaffe och avec serveras i salongen när tjock rök letar sig in bland gästerna. Elden sprider sig snabbt i den fyrlängade skånegården utanför Malmö. Artonåriga Märtha dras ut ur lågorna och familjen Gyldenstedts liv slås i spillror när de inser att deras yngsta dotter är död. Mördad.

Utredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö kopplas in i mordutredningen och nystar upp en sanning som ligger väl dold under år av tystnad och rädsla - och som sträcker sig långt förbi stengärdet och de böljande rapsfälten i det skånska landskapet.

Systern, den andra och fristående delen i The Killer-serien, är en spännande och mångbottnad kriminalroman som kretsar kring klass och tillhörighet, kärlek och heder.

"Skicklig underhållning och god spänning!" Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systern
 2. +
 3. Död för dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Död för dig av Mikaela Bley (pocket).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Systern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och välskriven!

  Här har vi den andra och fristående delen av "The Killer-serien", en kriminalserie som rör sig i området runt våld mot kvinnor, heder och klassamhället.

  "Systern" är lite av en slow starter och jag hade lite svårt att komma in i läsningen. Men den växlar upp några gånger under historiens gång för att sen spurta in i mål. Trots den sega starten vill jag ändå klassa boken som en bladvändare då det under andra halvan var väldigt svårt att sluta läsa. Boken är väldigt spännande och har ... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 20 februari 2023

  Födelsemiddagen hemma hos familjen Gyldenstedt är på väg att avslutas. När kaffet serveras i salongen letar sig en tjock rök in bland gästerna. Elden sprider sig snabbt i den fyrlängade Skånegården och när den 18-åriga Märtha dras ut ur elden slås familjen Gyldenstedt i spillror, deras yngsta dotter är död - mördad.

  Detta är del 2 och en fristående bok i "Killerserien". Jag har inte läst första delen men hade inga problem att hänga med och lära känna karaktärerna. Redan från första ... Läs hela recensionen

 3. Tyvärr inte för mig
  Bokhyllaniskuggan, 7 februari 2023

  ❥ DNF: Här blev jag tyvärr besviken. Första boken i serien, Död för dig, tyckte jag var otroligt bra och jag gav den 4+ av 5 i betyg. Den här boken började bra och spännande men sen tog det inte lång tid förrän den tappade mig och efter drygt 100 sidor gav jag upp. Den känns rörig och jag fastnar inte för någon av karaktärerna.

 4. Sjukt spännande - läs ettan först
  @bettan_bokprataren (Örebro), 20 januari 2023

  Har du missat den här författaren? Då är det hög tid att göra något åt det!
  Mikaela Bley är en av de bästa författarna just nu i Sverige som kan konsten att skriva spännings som letar sig in i benmärgen.

  Om del 1 i Killerserien, Död för dig var bra, så var den här ännu snäppet bättre. En rafflande psykologis thriller som håller dig i ett järngrepp från start till mål. Spännande karaktärer, ett bra driv och de många tvisterna gör boken helt oförutsägbar. Jösses vilken bladvändare... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie Kullin, 17 januari 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Systern, av författaren Mikaela Bley, är den andra boken i serien The Killer. Den första boken heter Död för dig, och den har jag läst och tyckt om. Och det gjorde jag även med den här boken. Kommer definitivt att följa bokserien, och jag kan rekommendera båda böckerna.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mikaela Bley