En kväll i juni (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2021-06-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
218 x 143 x 30 mm
Vikt
495 g
SAB
Hc
ISBN
9789113113883
En kväll i juni (inbunden)

En kväll i juni

(20 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-06-23
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En känslosam berättelse om förlorad kärlek, svåra livsbeslut, om att våga stå upp för sig själv och tro på en andra chans. Anna Lönnqvist skriver romantisk feelgood, och vann Årets Feelgoodroman vid Feelgoodfestivalen 2019.

Ella och Ben träffas en junikväll 2007 utanför Gröna Lund. Efter en oförglömlig kväll tillsammans, skiljs de åt, men är säkra på att de snart kommer att ses igen.

Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men komplicerade, Fredrika Bergh - en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor.

Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när han överraskande dyker upp på Fredrikas gods, ställs hennes tillvaro på ända. Men hon är fast besluten att en kväll för så länge sedan inte förändrar något.

Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller våga släppa alla förväntningar och leva för sin egen skull?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av En kväll i juni. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållade
  Sibe, 22 juli 2022

  Mycket bra och underhållande. Precis som man vill att en feelgood ska vara. Vill helst inte lägga den ifrån mej.

 2. Varm och innerlig med stänk av vemod!
  Boktanten, 14 oktober 2021

  WOW, vilken bok! Så känslosam och berörande. Så full av kärlek, drömmar, livsval, sorg, missförstånd och önskan om att våga följa sitt hjärta. Kort sagt alla ingredienser som behövs för en förstklassig feelgood. Lägg sen till att den är både lättläst, välskriven och stannar kvar i tanken länge efter sista sidan.

  En kväll i Juni är första boken jag läser av Anna Lönnqvist, men jag hoppas innerligt att det inte är den sista. Hennes karaktärer fångar mig på ett sätt som jag inte är van ... Läs hela recensionen

 3. Vilken pärla
  veronicas_bok_bak_liv, 11 september 2021

  Ella och Ben träffades en junikväll 2007. Efter en magisk kväll tillsammans så skiljs de åt, övertygade om att de kommer ses igen. Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med barndomsvännen Leon. Ella får ett erbjudande att skriva en biografi om den legendariska Fredrika Bergh, i samtalen med Fredrika inser hon mer och mer att relationen med Leon kanske är ett misstag. Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när hon stöter på honom hos Fredrikas gods så rör det upp känslor - ska hon l... Läs hela recensionen

 4. Klassisk feelgood
  @bokslukarfeministen, 27 augusti 2021

  En kväll i juni känns lite som en klassisk feelgood. Den är känslofylld men innehåller även en del sorg och vemod. Lönnqvist har ett bra språk och för fram handlingen mycket väl men boken i stort är väldigt förutsägbar. Det kan nog sägas vara en perfekt bok för den som bara vill släppa allt och slippa tänka för en stund. Tyvärr var den lite väl förutsägbar för min del, jag vill gärna tänka och fundera lite själv när jag läser en bok, men det är ju även det där lite förutsägbara som känneteckn... Läs hela recensionen

 5. Varm och härlig feelgood när den är som bäst

  Anna Lönnqvist gör det än en gång. Med ett underbart språk och med en autentisk skildring av två parallella kärleksöden, lämnas läsaren åt en positiv förväntan om att allt till slut måste lösa sig. Ingen skildrar en historia på samma sätt som Anna Lönnqvist. Jag fullkomligt älskar "En kväll i juni".

 6. Underbar bok, önskar den inte skulle ta slut.
  Karin, 14 juli 2021

  Så otroligt mysig bok, den har verkligen allt. Njöt från första till sista sidan. Den bästa pocket bok jag någonsin läst.

 7. Feelgood när den är som bäst

  Så varm och härlig bok. Man blir involverad, jag grät och skrattade! Fantastiska karaktärer. Anna är bäst på feelgood romaner

 8. Välskriver som tog mig med storm!
  millimys_books (Veberöd), 5 juli 2021

  En del historier tar en med storm, sveper runt med känslorna likt en tornado! Det här är en sådan historia! Jag sveptes iväg i en stormvind & känner fortfarande efterdyningarna av den känslostormande kärlek som genomsyrar sidorna.

  Jag skulle beskriva boken som känslofylld till bredden. Kärlek, sorg, livsval & omgivningens förväntningar. Stämningen som byggs upp driver mig till tårar mer än en gång. Handlingen utspelar sig i nutid men med några tillbakablickar till 1968, där en av bo... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Anna Lönnqvist