Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2021-06-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
233 x 157 x 29 mm
Vikt
644 g
SAB
Oepb
ISBN
9789113113999
Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (inbunden)

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping

(27 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-11
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt.

En lagändring hade gjort det möjligt att använda släktforskningsdatabaser och för första gången i Europa kunde ett mord klaras upp med den banbrytande metoden, ett genombrott som kan bli viktigare än fingeravtrycket. Nu väntar en lång rad kalla fall på sin lösning.

Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.

Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping
 2. +
 3. Tsaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tsaren av Bill Browder (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. spännande läsning
  Hans Jacobsson, 4 oktober 2021

  Genombrottet är en spännande läsning om det omfattande detektivarbete som till slut ringar in linköpingsmördaren. Eftersom boken är skriven i romanform blir det en hel del ovidkommande detaljer som gör att den tappar lite i tempo. Det är dock inget inget stort problem och spänningen hålls för det mesta levande och blir alltmer förtätad ju längre man kommer i handlingen.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 september 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - En mycket intressant, välskriven, gripande och bra dokumentär bok om hur släktforskaren Peter Sjölund löste det hemska dubbelmordet i Linköping för sexton år sedan. Rekommenderas varmt.

 3. Lättläst och engagerande.
  Per Runfors von Wowern , 31 augusti 2021

  Visar möjligheter och svårigheter med DNA analyser , släktforskning och är även inom psykiska sjukdomar.
  En väldigt aktuell bok .
  Att få reda på okända släktingar, genom DNA-TEST, verkar dock bara vara för forskare .

 4. Släktforskning med DNA
  Rosba, 30 juli 2021

  Boken är en föredömlig skildring av upplösningen av ett oerhört svårt brott där nya metoder använts. Det är mycket intressant att se att ny DNA-släktforskning plus traditionellt polisarbete kan kombineras. Boken skildrar både offren och gärningsmannen ingående och följer från början till rättegångens slut. Som släktforskare är det är en synnerligen intressant forskning som lett fram till ett avslut. Skulle vara önskvärt att polis och släktforskare kunde samarbeta så här i fortsättningen, men ... Läs hela recensionen

 5. Intressant
  Birgitta Nilsson, 16 juli 2021

  En av de bättre böcker jag läst. Sysslar m släktforskning var bara att sluka allt. Peter Sjölund är väl en Europas mest kunniga dna släktforskare. Skall läsa om boken till hösten. 👍

 6. DNA
  Johan Sundin, 7 juli 2021

  Mycket bra läsning. Belyser en mordutredning ur många olika vinklar. Som släktforskare är den vinkeln den viktigaste. Sedan att jag själv finns omnämnd i boken gör den ju inte sämre.

 7. Mycket intressant, välskriven-
  lisbeth gelin, 6 juli 2021

  Mycket intressant läsning, som man verkligen fångas av. Rekommenderas till alla som intresserade av släktforskning och kriminologi.Läser gärna mera av samma författare.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna