Teatern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2022-03-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Hc
ISBN
9789113116983
Teatern (inbunden)

Teatern

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2022-03-16
225
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jenny Andreassons debutroman Teatern är en obarmhärtig, mörkt humoristisk och ömsint skildring av livet innanför den guldbeprydda fasaden till en kunglig teater. En skarp blick in bakom kulisserna på en stor kulturinstitution. Om konstens pris och om vad som händer när makten på en arbetsplats skiftar, flyter, blir farlig. Om att ställa sig den avgörande frågan: vill jag leva eller dö?

I ett palats mitt i Stockholm skapas magi, lek och storartad scenkonst sen mer än hundra år. Här arbetar landets största skådespelare, egensinniga egon, de upplyfta genierna. Här arbetar också en kvinnlig regissör. Hon är hyllad och omhuldad, men sliten och ganska trött. Hon slåss med sorgen efter en förlorad vän, och med relationen till en arbetskamrat som kanske, kanske inte älskar henne. Så tillträder en ny chef och atmosfären på teatern förändras. Regissören upplever att värmen runt henne övergår i kyla. Hon blir så klart smickrad när den nye chefen frågar om hon vill regissera Hamlet på Stora scenen. Det finaste man kan göra. När hon tackar ja så vet hon inte att det är början till slutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teatern
  2. +
  3. Natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natten av Sara Gordan (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Andreasson

  • Är de här för att stanna nu? : teaterarvets akilleshäl

    Åsa Sarachu, Malin Axelsson, Jenny Andreasson, Anna Williams

    Det finns något skevt i vårt teaterarv. Det ser ut som att det i historien endast har funnits män som skrivit bra dramatik. Samtidigt som det för 100 år sedan fanns kvinnor vars pjäser sattes upp på Sveriges största scener och rönte stora framgång...