De utvalda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Profileraren (del 1)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2023-12-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
220 x 145 x 28 mm
Vikt
431 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113117164

De utvalda

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-12-06
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"ett imponerande högt tempo" Göteborgs-Posten

"Malmökänslan är mycket bra från start. /.../ detta är en serie jag kommer att följa" Sydsvenskan

"En krypande spänning upprätthålls genom hela historien förbi flera elegant utlagda villospår. Betyg: 4/5" BTJ

En välkänd Malmöprofil hittas mördad i hissen i ett nybyggt lägenhetshus i Västra hamnen. Han har ett märkligt brännsår över munnen. Martin "Gulte" Guldström från Malmöpolisens specialgrupp för grova brott är en av de första på plats, och det som till en början framstår som en urspårad konflikt mellan två grannar visar sig snart vara något betydligt större.

Vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott toppar Truls Reimer statistiken över uppklarade fall, men hans buffliga attityd uppskattas inte av alla. Då klagomålen blir för många får han ett erbjudande om förflyttning till Malmö, och hans chef gör det klart att det inte är ett alternativ att tacka nej.

Psykologen Kattis Olsson har lagt jobbet som profilerare på hyllan. Numera arbetar hon på en samtalsmottagning och försöker hantera livet som ensamstående mamma. Men när hon blir tillfrågad om att hoppa in i sin gamla roll och hjälpa polisen att ringa in gärningspersonen som brännmärker män i Malmö, kan hon inte motstå erbjudandet. Ganska snart inser dock Kattis att hon behöver köra en parallell utredning utan att informera sin nye chef. Ett beslut som kan få katastrofala följder om det visar sig vara fel ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De utvalda
 2. +
 3. Avdelning 21

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avdelning 21 av Helena Kubicek Boye (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De utvalda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättsam och spännande!

  Åh vad kul med en helt ny serie av en redan etablerad författare. Det känns spännande att vara med från början och kunna följa alla i Profileraren.

  "De utvalda" är en lättläst, välskriven och spännande kriminalroman. Det är högt tempo och de korta kapitlen manar till mera läsning, jag hinner ett till... Intrigen byggs upp på ett skickligt sätt med en bra mix av villospår, komplicerade hemförhållande och vissa samarbetsproblem i utredningsgruppen.

  Helena Kubicek Boye har fått... Läs hela recensionen

 2. Spänning på hög nivå!
  -, 8 januari 2024

  Jag gillar Anna Varga-serien, så det var roligt att få hugga in på De utvalda och lära känna Gulte, Truls och Kattis. Författarinnan bygger upp sin historia med en snygg intrig, intressanta karaktärer och lagom många villospår. En aktuell polisdeckare med hjärta!

  Kattis, gruppens psykolog/profilerare, är trovärdig som varannan-vecka förälder, samtidigt som hon är passionerad i sitt arbete, två arenor som många förstår är svår att kombinera. Hon är orädd, vilket kan få konsekvenser ... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 december 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren (och psykologen) Helena Kubicek Boye har skrivit sex stycken böcker i deckarserien om psykologen Anna Varga, men jag har inte läst någon av dom. Nu har hon påbörjat en ny spänningsserie om psykologen Kattis Olsson som jobbar som profilerare hos Malmöpolisen. Den första boken heter De utvalda, och den har jag nu läst, och jag tyckte att den var riktigt bra. Så jag kan absolut rekommendera den, och jag kommer att följa serien framöver. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Jessica Liedberg.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye