Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2022-09-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
218 x 142 x 27 mm
Vikt
498 g
SAB
Hc
ISBN
9789113118383

Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-02
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor

NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2022!

Det skvallrades jämt om den beryktade björnjägarens sju döttrar. Meningarna gick isär. Levde de verkligen på helt egen hand ute i vildmarken? Det påstods att de tillbringade all sin tid med att jaga, bada och brottas, förutom när de drack sig stupfulla på hembränt och porter. Ibland syntes de på marknaden där de sålde björnskinn och dansade lättklädda och uppspelta när försäljningen gått över förväntan.

En kvinna bestämmer sig för att i hembygdsföreningens årsbok nedteckna de sju systrarna Leskinens vilda historia. Varför gick de aldrig i skola? Varför ville de leva isolerade i ödemarken, femton mil från närmaste stad? Varför betedde de sig som grovhuggna pojkar?

Det blir till en berättelse om vrede och sorg, om ensamhet och gemenskap, om syskonrivalitet och en förhöjd livskänsla i den krävande tillvaron långt in i vildmarken.

Anneli Jordahl har inspirerats av Aleksis Kivis finska romanklassiker Sju bröder från 1870 men har valt att flytta berättelsen till nutid och till namnlösa platser i Finland - och att istället placera sju systrar i förgrunden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Björnjägarens döttrar : en berättelse om sju systrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande

  Björnjägarens döttrar av Anneli Jordahl handlar om en beryktad björnjägares sju döttrar. Det skvallrades jämt om döttrarna som levde helt på egen hand ute i vildmarken där de spenderade sin tid med att jaga, bada, supa och brottas. Ibland dök de upp på marknaden där de sålde björnskinn och kött. En kvinna bestämmer sig för att nedteckna de sju systrarnas vilda historia. Varför gick de aldrig i skolan? Varför ville de leva själva ute i ödemarken?
  .
  Björnjägarens döttrar är en ganska g... Läs hela recensionen

 2. Överraskning
  Karin Hörnell, 3 mars 2023

  Jag har läst alla Anneli Jordahls böcker och mitt intryck är att de blir bättre och bättre. Björnjägarens döttrar knockar mig helt. En helt otrolig berättelse som hon lyckas få helt trolig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anneli Jordahl