Flickan i Stenparken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mija Wadö (del 1)
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2022-01-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
218 x 145 x 30 mm
Vikt
490 g
SAB
Hcd
ISBN
9789113119489
Flickan i Stenparken (inbunden)

Flickan i Stenparken

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-12
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En tonårsflicka hittas halvt ihjälfrusen mitt i vintern intill en landsväg. Hon är illa tilltygad och pratar knappt. Mysteriet kring den identitetslösa flickan tätnar när det visar sig att ingen har anmält henne saknad.

Kriminalpolisen Mija Wadö får samtidigt en mordutredning på sitt bord när den populäre diabetesforskaren David Heselius hittas ihjälslagen i sitt hem. Den lyxiga villan är noggrant rengjord och det går inte att säkra några tekniska spår. Poliserna får veta att hans företag stod inför ett stort genombrott i forskningen - kan motivet finnas där?

Mija Wadö får axla ett stort ansvar när flera av hennes kollegor är borta från avdelningen. En av dem, Ronnie, saknar hon extra mycket. Medan Mija försöker balansera sitt privatliv och den växande arbetsbördan kommer utredningen allt närmare henne själv. Den lastbilschaufför som hittade tonårsflickan, är han verkligen den som Mija tror?

Flickan i Stenparken är en tät, spännande bladvändare om Mija Wadö och hennes kollegor vid polisen i Österbotten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan i Stenparken
 2. +
 3. Himmelsgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himmelsgården av Nilla Kjellsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flickan i Stenparken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gillar den!
  Kaffeläsaren, 11 maj 2022

  I Flickan i Stenparken får vi följa kriminalpolisen Mija Wadö. Mija försöker luska fram vem tonårsflickan som de hittade halvt i hjälfrusen är, samtidigt som hon ska utreda ett mord där en känd forskare blivit mördad. Det blir hektiskt för Mija då det saknas en del kollegor på hennes avdelning.

  Boken fångar mitt intresse redan från första sidan och den har ett bra driv och språket flyter fint, så boken är oerhört snabbläst. Det är ett obehagligt ämne som tas upp i boken och även om ... Läs hela recensionen

 2. Obehaglig, medryckande och spännande!
  -, 3 mars 2022

  Bokens tema är barns utsatthet, och det är minst sagt obehagligt och hjärtskärande att läsa om de brott som begås mot dem. Diabetes är ett undertema som genomsyrar boken, invävt i handlingen på flera sätt, och det är tydligt att författarinnan är påläst på området.

  Om inte avdelningschefen Elof Wallin dykt upp skulle trovärdigheten varit högre, han är för mycket av en kliché med sin inkompetens och dåliga humör som går ut över poliskollegorna. Hans agerande i den tidigare utredning... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 februari 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Flickan i stenparken, av den finlandssvenska författaren Nilla Kjellsdotter, är den första boken som jag läser av henne, men definitivt inte sista, eftersom jag tyckte att den här var mycket bra. Boken är tydligen den andra delen i en planerad bokserie, och jag har inte läst den första boken, som heter I rättvisans blod, men jag hade ändå väldigt stor behållning av den här boken. Den utspelar sig i Österbotten i Finland, där även författaren bor. Jag kommer a... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nilla Kjellsdotter