Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2022-01-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
216 x 143 x 22 mm
Vikt
419 g
SAB
Lz
ISBN
9789113119595
Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt (inbunden)

Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt

(22 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-13
234
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Morgonen den 3 september 2019 vaknar Emma Schols tidigt av att två av hennes sex barn leker på nedervåningen. Plötsligt störs friden när sönerna ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor. Hon har bara en sak i huvudet: att få ut sina sex barn ur det brinnande infernot. Teoretiskt sett överlever inte en människa med så svåra brännskador som Emma fick. I flera veckor befinner hon sig i gränslandet mellan liv och död.

Det här är berättelsen om en svår olycka, och om den tuffa kampen för att ta sig tillbaka till ett drägligt liv. Det är också en berättelse om livsglädje och mod, och hur kärleken till andra människor kan ge dig kraft och ork att övervinna de svåraste motgångar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Modershjärtat
  Camilla Claesson, 15 februari 2022

  Fantastisk kvinna som beskriver när moderskraften träder in med kraft när kroppen inte klarar och vill lägga av. Vi klarar mer än vad vi tror. En moders kärlek till sina barn kan göra underverk.

 2. Fängslande bok som måste sträckläsas
  Anna Johansson, 15 februari 2022

  En bok som rekommenderas till 100 procent. Lämnar ingen oberörd. Tårarna flödade. Värmen och respekten jag känner för denna modiga, starka kvinna är enorm.
  Välskriven och lättläst.

 3. Kanon bok
  Birgitta , 2 februari 2022

  En av de bästa och starkaste böcker jag någonsin har läst. En underbar bok som jag verkligen rekommenderar. LÄS DEN. Ha pappersnäsdukarna redo.

 4. Bra bok
  Svea, 1 februari 2022

  Fängslande bok om en fruktansvärd händelse som inte gick att sluta läsa. Tårarna rann när man fick läsa om den tragiska händelsen med ett bra slut.

 5. Stark läsupplevelse
  veronicas_bok_bak_liv, 21 januari 2022

  Morgonen den 3 september år 2019 vaknar Emma tidigt av att två av hennes barn leker på nedervåningen, plötsligt störs friden av att barnen ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor, Emmas enda tanke är att få ut sina sex barn¿

  Detta är en otroligt stark läsupplevelse och i denna bok får man läsa Emmas egna berättelse om hennes känslor och upplevelser. Denna bok innehåller så mycket - sorg, styrka, kärlek, hopp, livsglädje, en kämparglöd ut... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Knutbydramat

  Frida Funemyr

  Mordet i Knutby 2004 var en av årets största nyheter. Den lilla församlingen som i staden bar på en rad mörka hemligheter kom upp till ytan och hamnade i fokus för mediagranskningen. Men det fanns så mycket mer under ytan... Julia växte upp i Knut...