Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2022-09-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
233 x 157 x 17 mm
Vikt
468 g
SAB
Uh
ISBN
9789113121901
Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv (inbunden)

Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv

Inbunden,  Svenska, 2022-09-02
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Världen behöver ställa om, forskarna är oerhört eniga om det. Men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast formuleras som en massa livsstils-ajabaja. Och de allra flesta av oss går inte igång på förbud. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om ... något annat.

Så den här boken börjar i en annan ände! Vad skulle hända om vi tänkte om? Om vi utifrån små och stora förändringar i vardagen kan börja bygga en annan typ av tillvaro - och på sikt samhälle - från grunden. Ett samhälle där det som känns viktigast får ta mest plats.

Boken är uppdelad utifrån några av tillvarons stora byggstenar: drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka. Målet är att överraska, helst både en, två och tre gånger och försöka svara på frågan: "What"s in it for me?" För det fina med omställningen - både den personliga och den samhälleliga - är att de allra flesta av oss kommer att gå ur den som vinnare.

I Ställ om! utgår vi därför från målet - den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt vi har att vinna på det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv
 2. +
 3. Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gör skillnad! : från klimatångest till handling... av Emma Sundh, Maria Soxbo, Johanna Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Soxbo

 • Det smarta landet : Perspektiv på ett hållbart Sverige

  Maria Soxbo, Anders Källström

  Boken handlar om potentialen i våra naturtillgångar, om smarta livsstilsval och om människors behov och drömmar. Och om hur varje beslut vi tar kan föra oss i rätt riktning: De smarta vardagsbesluten, som att köpa svenska livsmedel. De smarta samh...

 • Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft

  Emma Sundh, Maria Soxbo, Johanna Nilsson

  8 oktober 2018, samma dag som FN släppte den klimatrapport som slog fast att vi behöver fördubbla ansträngningarna för att nå 1,5-gradersmålet, bildade Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh Klimatklubben. Målet var att omvandla den utbredda ...