En väv av lögner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2023-04-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
220 x 145 x 28 mm
Vikt
434 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113122021

En väv av lögner

(13 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-26
234
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gammal kvinna som i hela sitt vuxna liv har levt med en väl bevarad hemlighet. Hon kallar sig Daisy White sedan flera årtionden och ingen på den här sidan Atlanten känner till hennes riktiga bakgrund. I själva verket är hon en svensk adelsdam som var en av huvudparterna i en uppmärksammad mordrättegång. Men vad var det egentligen som hände den där vintern 1897 på herrgården utanför Norrköping då hennes blivande svärfar dog? Och hur kunde allt gå så fel att hon fick lämna Sverige under förnedrande former och ändra sitt namn?

En väv av lögner bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägersköld, men vilka drivkrafter som låg bakom dramat och vad som verkligen skedde är det ingen som vet säkert. Kristin Fägerskjöld har skrivit en roman ur sin släktings perspektiv i ett försök att skildra den gripande händelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En väv av lögner
 2. +
 3. En väv av lögner

De som köpt den här boken har ofta också köpt En väv av lögner av Kristin Fägerskjöld (pocket).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av En väv av lögner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En skönlitterär True Crime!

  Jag gillar historiska romaner och jag gillar böcker som bygger på verkliga händelser. Allra bäst är när man får en kombination av båda.

  "En väv av lögner" är precis en sådan bok. Den bygger på Helgas liv i Sverige under slutet av 1800-talet där hon var en av huvudpersonerna i en mordrättegång. Men vi får även följa henne på ålderns höst i New York i slutet av 1950-talet. Detta är en bok som fångade mig på första sidan. Det är en väldigt gripande och fascinerande story som börjar lite... Läs hela recensionen

 2. Intressant och fascinerande story
  veronicas_bok_bak_liv, 18 juni 2023

  Det är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gamla kvinna som levt hela sitt liv med en hemlighet. Hon kallar sig Daisy White och ingen på denna sida Atlanten känner till hennes bakgrund. Egentligen är hon en svensk adelsdam som var uppmärksammad i en mordrättegång. Men vad var det som hände utanför Norrköping vintern 1897, då hennes svärfar dog?

  Den här boken bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägersköld, en släkting till författaren och skrivs från släktingens ... Läs hela recensionen

 3. Intressant och fängslande
  @tant_edna, 25 april 2023

  Året är 1958 och på ett ålderdomshem i Amerika närmar sig Helga Fägersköld sina sista dagar. I hela sitt vuxna liv har hon bevarat sin hemlighet och levt i fruktan att hennes förflutna en dag ska komma ikapp henne, och nu verkar den dagen slutligen ha kommit. Bit för bit, ett steg i taget, uppdagar sig en fruktansvärd historia.

  Det här är en otroligt intressant bok, och det faktum att den baseras på verkliga händelser gör det hela ännu mer intressant. Kristin Fägerskjöld skriver på e... Läs hela recensionen

 4. En makalöst gripande berättelse
  Louise, 25 april 2023

  Precis som titeln utlovar är denna berättelse verkligen just en väv av lögner och ingen liten sådan.

  Vi får inledningsvis bekanta oss med Daisy White som lever ålderns vinter på ett ålderdomshem i New York, 1958. Men Daisy härstammar från Sverige där hon hette Helga Fägersköld och kom att bli känd tack vare ett stort rättsfall som uppdagas 1897. Daisy berättar sin livs historia för en sköterska på vårdhemmet och läsaren får följa med på en makalös resa genom tragedi, lögner, svek och... Läs hela recensionen

 5. En mycket välskriven bok
  Anna, 24 april 2023

  Boken tar sin början i New York 1958 på ett ålderdomshem för obemedlade. Huvudpersonen är Helga -på ålderdomshemmet är hon känd under namnet Daisy White; änka efter Billy White.

  En dag kommer ett meddelande, att en person från Sverige vill komma på besök. Han har börjat forska i Helgas förflutna i Sverige och vill höra hennes version av det som hände. Han misstänker att sanningen aldrig kom till allmänhetens kännedom.

  Helga berättar om tre olika skeenden i sitt liv:
  - ... Läs hela recensionen

 6. En väv av lögner
  Kickis_bokvarld , 22 april 2023

  På ett äldreboende i New York på 50 talet bor en Daisy White, eller Helga Fägersköld som kvinnan egentligen heter. Hon är till åren och kroppen orkar inte hänga med längre, men huvudet och minnet är kristallklart. En dag dyker en svensk advokat upp och vill prata med Helga om det som hände i Sverige för så länge sedan, anledningen till varför Helga lämnade allt och flyttade till Amerika.

  Boken börjar i lugn tempo men snart blir det mer och mer spännande för varje kapitel och man vill... Läs hela recensionen

 7. Välskriven och spännande!
  Maja, 19 april 2023

  En spännande och händelserik bok där lögner avslöjades från höger till vänster. Boken inleddes som enkel, med en enkel historia som skulle kunna förutspås av läsaren, men desto fler sidor som lästes desto mer invecklat blev det.

  Fägerskjölds sätt att skriva och koppla bokens dåtid till nutid är fantastiskt. Och hur berättelsen knyts samman efter sidor av försök att lista ut hur boken ska slutas. Att efter bokens slut inte kunna sluta tänka på den. Där tankar om vad som var sant och ... Läs hela recensionen

 8. Recension En väv av lögner
  Yvonne Tollén, 17 april 2023

  Jag tycker att det var ett intressant rättsfall som boken speglade. Att det som hände i rättssalen i slutet på 1800-talet hade haft en helt annan utgång i dagsläget.

  Handlingen utspelar sig dels i New York 1958 när Helga är gammal och sjuk. Samt i Östergötland under åren från 1896 och framåt.

  Helga återberättar de händelser som inträffat under hennes sista år i Sverige och tills hon kommer till New York för en sköterska på sjukhemmet där hon bor. Det handlar om tiden när he... Läs hela recensionen

 9. Bra och spännande
  Terese Johansson, 17 april 2023

  Boken var bra och spännande, man ville ju veta vad som hände och även fast man kanske inte fick det i vissa fall var det ändå en intressant berättelse. Den var lätt att läsa och språket flöt bra samtidigt som jag tycker att författaren har använt ett språkbruk som för mig verkar trovärdigt för den tiden som det utspelar sig i.

  Det växlar ju lite mellan slutet på 1800-talet, början på 1900-talet och i "nutid", eller vad man ska säga, som i det här fallet är 1958. Det hela vävdes ihop... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Kristin Fägerskjöld