Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : en resa i pandemins Sverige (häftad) Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : en resa i pandemins Sverige
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2022-01-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Davison, Anna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
363 g
SAB
Veba:oa,Vnac-c,Bs-c
ISBN
9789113123332
Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : en resa i pandemins Sverige (häftad)

Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : en resa i pandemins Sverige

(21 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-01-25
79 229 Du sparar 150 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vad jag kände dessa veckor var en oerhörd häpnad, över att ingen i ansvarig ställning gjorde något, över att ingen beslutsfattare tog hotet på allvar, över att uppenbara varningssignaler klingade ohörda. Jag kan jämföra det med känslan jag fick när jag vaknade av jordbävningen i Los Angeles, 1994, och allt skakade och gatlyktorna slocknade. 'Varför har ingen ansvarig sagt att det här skulle hända?' Men den häpnaden varade bara i en sekund. Häpnaden jag kände våren 2020 tog aldrig slut."

Pandemivåren 2020 befann sig Sverige, ett land präglat av sunt förnuft, vetenskap och demokratiska värderingar, helt plötsligt i världsnyheternas flöde och man sa: vi har rätt och alla andra har fel. Vad var det egentligen som hände?

Lena Einhorn beskriver med exakthet i blicken hur hon gick från förvåning till aktivism och hur hon kastades tillbaka till sin tidigare profession som virolog, en verksamhet som hon trodde att hon lämnat för flera decennier sedan, långt innan hon blev författare på heltid. Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter följer de första två årens pandemidebatt, beskriver förloppen och blottlägger många av de underliggande processerna.

Det är dags nu, att börja titta närmare på vad som hände när Sverige och världen drabbades av covid-19-pandemin - och att ta vara på lärdomarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : en resa i pandemins Sverige
 2. +
 3. Allt kommer att bli bra : memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt kommer att bli bra : memoarer av Jonas Sjöstedt, Jessica Nordh (inbunden).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : en resa i pandemins Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Eget perspektiv
  Goran Algers, 28 mars 2023

  Beskriver mest kampen som den grupp förde som var mycket kritisk mot folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. Huvudämnet verkar vara det egna engagemanget och kritiken mot myndigheten, så om man vill läsa om detta så...

 2. Suverän skildring av Lena Einhorn
  Rainer, 25 april 2022

  Jag kände igen mig hur jag upplevde pandemin och hur mitt förtroende i den svenska demokratin fick sig en rejäl törn när regeringen och i stort sett hela mediekåren följde en enda byråkrat i allt han föreslog och valde att inte läsa eller berätta och alla som kritiserade "den svenska strategin" utmålades till mer eller mindre utländska agenter som ville skada Sverigebilden.
  Som Einhorn riktigt påpekar: I och med att man valde att Karin Tegmark Wiksell efterträdde Johan Karlsson som chef f... Läs hela recensionen

 3. Oerhört samlad och bra beskrivning
  Urban Wikman, 3 mars 2022

  En bra beskrivning av kanske vårt lands största tragedi. Steg för steg i beskriver den frustration och känsla av hopplöshet då en myndighet trots vetenskapliga rapporter inte vill lyssna eller agera utifrån ny kunskap och hennes och andra experters försök till agerande för att få ett agerande för att skydda våra invånare från sjukdom och ev död.

 4. En engagerande och bra skriven bok!
  Axel, 2 mars 2022

  Ett viktigt tidsdokument över coronapandemin och hur Sverige hanterade den. En granskande och modig röst som ofta saknades från journalistiskt håll. Tack!

 5. Liknade det jag själv såg!
  Neta, 1 mars 2022

  Skrämmande att mottagligheten för kritik varit så låg. Och hur folk och media följt efter i grupp. Så tack Lena och ni andra som kämpat för att få er kompetens hörd. Lyckades inte väl tyvärr, men bra med det här dokumentet.

 6. Den är såååå suverän informativt, kritisk och...
  Solna (Stockholm), 14 februari 2022

  Den är såååå suverän informativt, kritisk och medmänskligt. Efter nästan två år hittar jag en människa som upplevde samma som jag de dagarna! Hon kan sätta det på papper! Det kan inte jag!
  Jag "hittade mig" i varje sida! Bekräftad! Tack!

 7. Mycket läsvärd !

  Sträckläste boken ! Mycket bra och informativ, samt en liten titt bakom kulisserna! Bra bok, som rekommenderas för bättre inblick i pandemin !

 8. Nyttig läsning
  Kristina Sommar, 9 februari 2022

  Eftersom vi fått en ensidig och vinklad information av tv, Folkhälsomyndigheten och media, så är boken väldigt viktig! Min syn på Sverige och våran så kallade demokrati, har onekligen fått sej en törn.

 9. Tidsdokument för pandemitiden
  Madelaine Gustafsson, 9 februari 2022

  Mycket bra sammanställning, så att det inte glöms bort i framtiden. Myndighetens dåliga gissningar och Sveriges höga dödstal jämfört med övriga nordiska länder. Det usla smittskyddstänket.

 10. En fantastisk bok
  Jonas H, 2 februari 2022

  Skrämmande, insiktsfull och trovärdig. Man får en bra insyn i vad som hände och hur de svenska myndigheterna reagerade, eller inte reagerade. Oavsett vad man tycker om Sveriges coronastrategi så är det här en viktig bok som de flesta borde läsa. Jag blev lite klokare vilket alltid är värt pengarna.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Lena Einhorn