Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : En resa i pandemins Sverige (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2022-01-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Davison, Anna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
363 g
ISBN
9789113123332
Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : En resa i pandemins Sverige (häftad)

Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : En resa i pandemins Sverige

Häftad Svenska, 2022-01-25
209
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vad jag kände dessa veckor var en oerhörd häpnad, över att ingen i ansvarig ställning gjorde något, över att ingen beslutsfattare tog hotet på allvar, över att uppenbara varningssignaler klingade ohörda. Jag kan jämföra det med känslan jag fick när jag vaknade av jordbävningen i Los Angeles, 1994, och allt skakade och gatlyktorna slocknade. 'Varför har ingen ansvarig sagt att det här skulle hända?' Men den häpnaden varade bara i en sekund. Häpnaden jag kände våren 2020 tog aldrig slut."

Pandemivåren 2020 befann sig Sverige, ett land präglat av sunt förnuft, vetenskap och demokratiska värderingar, helt plötsligt i världsnyheternas flöde och man sa: vi har rätt och alla andra har fel. Vad var det egentligen som hände?

Lena Einhorn beskriver med exakthet i blicken hur hon gick från förvåning till aktivism och hur hon kastades tillbaka till sin tidigare profession som virolog, en verksamhet som hon trodde att hon lämnat för flera decennier sedan, långt innan hon blev författare på heltid. Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter följer de första två årens pandemidebatt, beskriver förloppen och blottlägger många av de underliggande processerna.

Det är dags nu, att börja titta närmare på vad som hände när Sverige och världen drabbades av covid-19-pandemin - och att ta vara på lärdomarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter : En resa i pandemins Sverige
  2. +
  3. Corona Express : En liten bok om världen efter pandemin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Corona Express : En liten bok om världen efter ... av Kjell A Nordström, Per Schlingmann (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Einhorn