Teatern (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2022-12-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
180 x 110 x 7 mm
Vikt
123 g
SAB
Hc
ISBN
9789113123455
Teatern (pocket)

Teatern

Pocket Svenska, 2022-12-15
75
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ett palats mitt i Stockholm, inuti skapas magi, lek och storartad konst sen mer än hundra år. Här arbetar landets största skådespelare, egensinniga egon, de upplyfta genierna. Här arbetar också en kvinnlig regissör. Hon är hyllad och omhuldad, men sliten och ganska trött. Hon slåss med sorgen efter en förlorad vän, och med relationen med arbetskamraten O som kanske, kanske inte älskar henne. Så tillträder en ny chef och atmosfären på teatern förändras. Regissören upplever att värmen runt henne övergår i kyla. Hon blir så klart smickrad när den nye chefen frågar om hon vill regissera Hamlet på Stora scenen. Det finaste man kan göra. När hon tackar ja vet hon inte att det är början till slutet.

Teatern är en obarmhärtig, mörkt humoristisk och ömsint skildring av livet innanför den guldbeprydda fasaden, en skarp blick in bakom de tjusiga kulisserna. Om konstens pris och om vad som händer när makten på en arbetsplats skiftar, flyter, blir farlig. Om att ställa sig den avgörande frågan: vill jag leva eller dö?
Visa hela texten

Fler böcker av Jenny Andreasson

  • Är de här för att stanna nu? : teaterarvets akilleshäl

    Åsa Sarachu, Malin Axelsson, Jenny Andreasson, Anna Williams

    Det finns något skevt i vårt teaterarv. Det ser ut som att det i historien endast har funnits män som skrivit bra dramatik. Samtidigt som det för 100 år sedan fanns kvinnor vars pjäser sattes upp på Sveriges största scener och rönte stora framgång...