Världen från ovan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2023-06-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Graves, Emma (form)
SAB
Hc.01
ISBN
9789113127910
Världen från ovan (inbunden)

Världen från ovan

Inbunden Svenska, 2023-06-15
248
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Världen från ovan är en stark, storslagen och fängslande roman om modet att gå sin egen väg, om försakelser, svek och sökandet efter sanningen. Och om den stora kärleken.

Jämtlandsfjällen 1963. Lill är en av de första kvinnliga piloterna i Sverige. Flygandet är hennes stora passion, men vägen dit har varit allt annat än enkel. Priset för att försöka hävda sig i en mansdominerad värld har varit att försaka allt annat, men det är också det enda som hjälper henne att förtränga känslan av övergivenhet, som Lill kämpat med sedan barndomen när hon kom till Sverige som finskt krigsbarn.

Solna 2023. Pauline jobbar som skräddare, och tillbringar dagarna i sin syateljé med att uppfylla främlingars drömmar om perfekta brudklänningar och rädda favoritplagg från att slängas. Sina egna drömmar har hon sedan länge lagt på hyllan. Men när hon lagar en äldre kvinnas kappa hittar hon ett gammalt foto som föreställer kvinnan i förarkabinen på ett flygplan. Fotot väcker tankar hos Pauline, och minnen om en annan, betydligt äventyrligare tillvaro.

När de två kvinnornas vägar korsas är de båda på flykt från sina tidigare liv. Men går det att fly från sitt förflutna, sina rädslor och sig själv hur länge som helst? Kan den enas berättelse förändra den andras framtid?
Visa hela texten

Fler böcker av Anna Lönnqvist