Världen från ovan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2023-06-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 29 mm
Vikt
435 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113127910

Världen från ovan

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-14
246
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Världen från ovan är en stark, storslagen och fängslande roman om modet att gå sin egen väg, om försakelser, svek och sökandet efter sanningen. Och om den stora kärleken.

Jämtlandsfjällen 1963. Lill är en av de första kvinnliga piloterna i Sverige. Flygandet är hennes stora passion, men vägen dit har varit allt annat än enkel. Priset för att försöka hävda sig i en mansdominerad värld har varit att försaka allt annat, men det är också det enda som hjälper henne att förtränga känslan av övergivenhet, som Lill kämpat med sedan barndomen när hon kom till Sverige som finskt krigsbarn.

Solna 2023. Pauline jobbar som skräddare, och tillbringar dagarna i sin syateljé med att uppfylla främlingars drömmar om perfekta brudklänningar och rädda favoritplagg från att slängas. Sina egna drömmar har hon sedan länge lagt på hyllan. Men när hon lagar en äldre kvinnas kappa hittar hon ett gammalt foto som föreställer kvinnan i förarkabinen på ett flygplan. Fotot väcker tankar hos Pauline, och minnen om en annan, betydligt äventyrligare tillvaro.

När de två kvinnornas vägar korsas är de båda på flykt från sina tidigare liv. Men går det att fly från sitt förflutna, sina rädslor och sig själv hur länge som helst? Kan den enas berättelse förändra den andras framtid?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världen från ovan
 2. +
 3. Innan morgonen gryr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan morgonen gryr av Anna Lönnqvist (pocket).

Köp båda 2 för 335 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Världen från ovan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar generationsroman!

  Jag älskar böcker som spänner över flera generationer, gärna där man får följa samma person genom livet, från barndomen till ålderdomen.

  "Världen från ovan" är just en sådan bok. Lill är ett krigsbarn från Finland som vi får följa från 50-talet och framåt när hon blir en av Sveriges första kvinnliga piloter. Pauline är skräddare i Stockholm och har jobbiga minnen från en händelse 12 år tidigare. Deras vägar korsas och en avvaktande form av vänskap uppstår.

  Det är en fängslan... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk
  veronicas_bok_bak_liv, 27 juli 2023

  1963 - Lill är en av de första kvinnliga piloterna i Sverige. Att flyga är hennes stora passion. Priset att hävda sig i en mansdominerad värld har gjort att hon fått försaka en del, men har också hjälpt henne att förtränga känslan av övergivenhet. Som barn kom hon till Sverige som finskt krigsbarn.
  2023 - Paulina jobbar som skräddare och jobbar hela dagarna för att uppfylla främlingars drömmar om perfekta brudklänningar. När Paulina ska laga en äldre kvinnas kappa hittar hon ett foto so... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk
  Frida Hemborg, 11 juli 2023

  Okej nu har jag slutat snyfta och tagit mig samman för att skriva denna recension. Denna bok letade sig verkligen rakt in i mitt hjärta. En så ledsam men samtidigt så varm historia. Lill som vi får följa från 50-talet uppe i Norrland, inpå 60-talet då hon började arbeta som en av de första kvinnliga svenska piloterna och sen i nutid som en 83 årig bitter och ensam dam. Och sen Pauline som ensamstående mamma till sin 11-åriga dotter som sliter dag ut och dag in i sin syateljé och förverkligar ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Lönnqvist