Våra bröllop (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2002-10-01
Upplaga
01
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originalspråk
Hebreiska
Dimensioner
226 x 138 x 18 mm
Vikt
360 g
SAB
Hsd.01=c
ISBN
9789127085305
Våra bröllop (inbunden)

Våra bröllop

Inbunden Svenska, 2002-10-01

Slutsåld

En kväll träffas Solli och Irani på stranden. Det är inledningen till en livslång kärlek. De är båda fattiga, unga, oskulder och otroligt blyga. Och de är båda nyinvandrade judar med ursprung i Persien, Turkiet och Indien.

De fem barnen växer upp i ett litet kyffe, i skuggan av de väldiga guavaträden. De lever i en atmosfär av kärlek och sex, och med Iranis sagor från orienten, fulla av magi, riter, mystik. Med sitt ständiga tal om framtida bröllop inger hon döttrarna förhoppningen om Lyckan. De tre äldre systrarna slår ut till vackra svanar, överflödande det lilla huset med sin skönhet och längtan efter romantik.

Men under senaste året har sorgen genomsyrat hemmet. Solli sörjer sin mammas död. Systrarna har alla återvänt hem med krossade drömmar och brustna äktenskap.

Dorit Rabinyans rika, rörande språk är fyllt av bilder, det slags språk som genomsyras av kroppens sinnlighet och kvinnors skönhet. Man förtrollas av dofterna, färgerna, folkloren en blandning av österländsk fabuleringslust och modern berättarkonst. Recensenterna har jämfört henne med Gabriel Garcia Marquez, Toni Morrison, Salman Rushdie och Tusen och en natt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dorit Rabinyan