Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2008-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur och Kultur
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Do,Oaa
ISBN
9789127115217

Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation

(150 röster)  |  Läs 31 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-08-01
255
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hemligheten är en bok för singlar som tröttnat på att vänta och som vill veta vad de kan göra för att hjälpa framtida kärleksrelationer på traven. Men också för den som redan hittat en partner och som vill veta mer om vad som händer i oss när vi försöker gå från förälskelse och vidare in i en varaktig kärleksrelation.

Med utgångspunkt från de senaste årens psykologiska forskning menar författarna att vi människor i allra högsta grad kan påverka våra förutsättningar både för att hitta en partner och för att skapa en varaktig relation. Här visas hur detta går till, både i teori och praktik.

Hemligheten är en bok som både berör och skapar förändring.

Dan Josefsson är journalist och ägnar sig vanligen åt kultur- och samhällsjournalistik. Han har gjort flera uppmärksammade dokumentärer för Sveriges Television och skriver bland annat på Aftonbladets kultursida.

Egil Linge är psykoterapeut. Han har 30 års erfarenhet som terapeut och var en av dem som introducerade kognitiv psykoterapi i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation
 2. +
 3. Den mörka hemligheten : Att lämna det förflutna bakom sig och skapa ett tryggare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mörka hemligheten : Att lämna det förflutna... av Egil Linge, Dan Josefsson (inbunden).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Något för alla
  T, 20 maj 2023

  Fick boken rekommenderad av en bekant och jag läste ut den i ett. Hög igenkänning, för egen del, personer jag varit nära och mer allmänt. En bra start för den som vill förstå mer om invanda beteenden och mönster i kombination med verktyg som kan hjälpa till förändring.

 2. Jättebra att läsa! För alla
  Mimmi, 19 april 2023

  Går i terapi och jobbar med det här redan, men förstod allt på ett tydligt och enkelt sätt. Det bästa är ju att kombinera boken med terapi, men annars en kanonstart! Bra för alla att läsa som tror att man har ett självvalt singelliv och inte behöver kärlek och ett förhållande!

 3. Alla som älskat någon bör läsa denna
  Erika, 11 november 2021

  Lärorik bok som öppnar ögonen för beteenden hos dig själv och andra. Alla som någonsin älskat någon bör läsa denna.

 4. Givande
  Emil j, 15 mars 2021

  Väldigt givande, intressant och en bok jag kan rekommendera till alla både med eller utan förhållande. Boken ger en en bredare insyn på hur tankar, känslor och handlingar hänger ihop. Dessutom många bra verktyg. Minus dock på de första kapitlen som beskrev olika fall när man ändå senare i boken fick en tillbakablick på de olika fallen.

 5. En bra och lättläst bok om anknytning.
  Mikael, 17 november 2020

  Tyckte mycket om denna bok som jag nu köpte åt en vän. Den fick mig att förstå bättre varför jag reagerat som jag gjort i både kärleks- och vänskapsrelationer samt gav flera sätt att arbeta mot en förbättring.
  Rekommenderas varmt till alla som vill bli bättre på relationer.

 6. Intelligent
  Matilda, 14 augusti 2018

  Så oerhört bra beskrivet om en individs bakgrund och barndoms vikt i ens vuxna framtida livs sätt att hantera relationer. Ren fakta då alla berättelser kommer från en framgångsrik och erfaren psykolog. Tack!

 7. Boken talar till ens inre

  Bästa bok jag läst lättläst och sätter verkligen RÄTTA ORDEN Och KÄNSLORNA så de når IN rätt
  Tack för jag fick veta vem jag är!

 8. Borde läsas av alla
  Linda Nordh, 17 juni 2016

  Många aha-upplevelser då poletten trillar ner om varför man är som man är. Lättskriven å lättförståeligt. Bör läsas av alla.

 9. En bra hjälp när man inte ser

  Läst den två ggr på två v o kommit till insikt.
  Behövde den för att få klarhet.
  Svar på många av mina frågor som jag inte hade en aning om.
  Ska läsa den flera ggr som en terapi för att förstå o lättare gå vidare.
  Har nu skickat efter Den mörka hemligheten
  Vet inte men hoppas att få hjälp även från den

 10. Fängslande
  Björne, 19 november 2015

  Denna bok kan varmt rekommenderas till alla. Ger mycket intressant läsning och kunskap, samt en betydelsefull insikt om mig själv som person.

 11. Verkligen läsvärd!
  Anna K, 27 oktober 2015

  Verkligen läsvärd! Många nya tankar som ökar förståelsen hur man själv och andra fungerar.Och med denna kunskap gör att man som också boken ger,redskap att förändra.Rekommenderar till alla!

 12. Superbra
  Lotta Fällback, 12 oktober 2015

  Alla som inte kan stanna i en varaktig relation eller skapa en borde läsa den här boken. Även alla som känner personer som mår dåligt. Ger väldigt bra svar på många svåra relationsfrågor.

 13. Lättläst

  Författarna förklarar på ett enkelt sätt hur barndomen präglar våra val i livet. De förklarar också hur det kan göra att vi får svårt att göra det vi vill av våra liv. De ger tips och råd som är lätta att förstå och tänka sig in i. De illustrerar detta med fallbeskrivningar och det gör det intressant och möjligt att förstå.

  När jag har läst hela boken kan jag känna att det hela blir lite FÖR enkelt. Om jag nu lyckas följa "anvisningarna" i boken, hur kommer min partner att reagera o... Läs hela recensionen

 14. Trots cheezy omslag och självhjälpsvibb väl värd
  Sillabill, 27 maj 2015

  Trots cheezy omslag och självhjälpsvibb väl värd att läsa! En bok som tycks behövas i en tid när skilsmässor är regel snarare än undantag..

 15. Fantastisk bok
  Suss, 27 april 2015

  Många aha upplevelser och bra skriven. Träffsäkra verktyg, många saker man kunde identifiera sig med. Perfekt bok för dig som inte riktigt förstår varför du dras till vissa personer och hur du kan hantera dina rädslor.

 16. Jag är förvånad över..
  Leyla Anabestani, 20 april 2015

  Att den här boken är så bra! jag kan inte lägga den ifrån mig. Den helt fantastik! Beskrivningen är tydlig och jag vill gärna vad boken föreslår hur kan man hjälpa sig själv i en sådan sit.

 17. Från hemlighet till synlighet
  E U, 26 januari 2015

  En bok svår slingra sig ur. Klockrent beskrivna förklaringar. Mycket intressant fejsa sig själv och våga göra sin egen resa och förändring.

 18. Stadig nybörjarbok!
  Maria Sastre-Kjörling, 1 december 2014

  Välskriven, tankeväckande och utvecklande. Anknytningsteori i praktiken för nybörjaren med tydliga och konkreta exempel ur verkliga livet. Rekommenderas starkt till den som är nyfiken på anknytningsteori.

 19. Att arbeta med sig själv
  Therese S, 16 september 2014

  Här får vi reda på lite hur olika människor kan fungera i relationer. Det finns även bra reflektions övningar som gör oss medvetna om våra relationsmönster och varför vi gör som vi gör.

 20. Fattade absolut inget.
  -, 21 juli 2014

  Den här boken förstod jag inte alls och kunde heller inte hitta mig själv i den. Boken beskriver tre olika personers sätt att förhålla sig till en annan person i ett förhållande. Genom tips av andra skulle den här boken verkligen få det att klicka och förstå vad man gjort fel. Mig gav den ingenting.

 21. Handfasta enkla råd som fungerar
  Helene, 12 maj 2014

  Lättläst bok med enkla handfasta råd som fungerar. Övervinn dig själv och få lättare att skapa relationer. Läs den gärna tillsammans med en eventuell partner så kan ni göra halva jobbet var.

 22. Mycket bra!
  HM, 3 februari 2014

  Kan verkligen rekommendera att läsa denna bok. Jag fick en insyn i olika mänskliga beteenden när vi knyter an till andra människor. Allt är inte alltid svart och vitt.
  Läs och bli mer förstående för andras ageranden eller dina egna.

  Det jag saknade i boken var en guide om hur man kan bemöta och agera om man möter/försöker skapa en relation med någon som visar tecken på problem med relationsanknytning. Hur agera eller inte agera.
  Därav 4 av 5 stjärnor

 23. Seriös, praktisk, handfast och lätt att förstå. Man...
  Bumbi, 10 juni 2013

  Seriös, praktisk, handfast och lätt att förstå. Man kan förståss leva lycklig utan dessa insikter men den är nyttig för alla, faktiskt!

 24. Läsaren får på ett lättförståeligt sätt en djupare...

  Läsaren får på ett lättförståeligt sätt en djupare inblick i detta mycket intressanta ämne. Rekommenderas varmt till alla som funderar över varför relationer kan se ut som de gör. Anknytningsmönstren förklarar mycket.

 25. Den här boken har hjälpt mig på många sätt även om jag...
  Rabarber, 15 maj 2013

  Den här boken har hjälpt mig på många sätt även om jag kanske inte köper allt som står i den. Men den fick mig att tänka väldigt positivt och längta efter att börja förändra mitt beteende. Allt är möjligt! Rekommenderar den varmt till alla. Både som befinner sig i en relation och som funderar på att skaffa en.

 26. I hemligheten beskrivs hur våra anknytningsnster från...
  cecilia karlsson, 14 maj 2013

  I hemligheten beskrivs hur våra anknytningsnster från tidig barndom påverkar oss människor i vuxna livet då vi inleder relationer med andra människor. Den här boken rekommenderas till alla människor som vill utöka förståelsen både för sig själv och andra människor som kämpar med att få vara lyckliga, och samtidigt undvika ett liv i ensamhet.

 27. En väldigt bra framtids investering, bra övningar,...
  Tomas T, 19 april 2013

  En väldigt bra framtids investering, bra övningar, lättläst, inspirerande läsning från början till slut!
  En bok man vill läsa flera gånger!

 28. Hemligheten - Ett lyft
  Numera klarsynt, 8 september 2011

  Den här boken är en verklig "Må bra bok". Man skrattar gott åt igenkänningen i de olika personexemplen som tas upp i boken. I vissa känner man väl igen sig själv, i andra känner man igen någon närstående. Många "ljus" går upp och man får svart på vitt på det man kanske innerst inne anat om sina tankar och känslor och hur man reagerar i vissa situationer. God hjälp fick i alla fall jag av de verktyg som på ett mycket bra sätt beskrivs. Den här boken blir mitt lexikon. Helt underbar!

 29. Bra att ha i bakhuvudet
  Uttelille, 16 december 2010

  En bok jag kan rekommendera alla att läsa! Streckläste boken. Fick mig att inse en del av mitt eget beteende, föräldrars och vänners.
  Läs :)

 30. Alla borde läsa den!
  Flora, 29 april 2010

  Är utbildad beteendevetare och sen läser jag denna lilla bok som får mig att förstå varför jag relaterar till människor så som jag gör. Författarna förklarar det teoretiska på ett mycket lättfattat sätt. Superbra! Alla borde läsa den, inte bara ofrivilliga singlar.

 31. Bra vägledning
  Karin E, 2 april 2009

  Jag tror att många (kroniska) singlar har stor nytta av den här boken. Den är lätt att ta till sig, då den inte använder pekpinnar, utan pekar på möjligheter utifrån olika typfall. Även om karaktärerna/fallen beskrivs som rätt störda och har erfarenheter som är lite utöver det vanliga kan nog de flesta hitta likheter ändå. En mycket bra start om du tänkt göra något åt din ensamhet. Lycka till!

Visa alla 31 recensioner