Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2010-03-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Sundin, Anna-Karin (form) / Larås, Ann (foto) / Rönnhedh, Bengt (foto)
Dimensioner
245 x 210 x 15 mm
Vikt
600 g
SAB
Icu-e
ISBN
9789127119819
Engelska trädgårdar (inbunden)

Engelska trädgårdar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-03-22

Slutsåld

Från prunkande rosenträdgårdar till formklippt buxbom den engelska trädgårdskonsten har en särställning i Europa och utövar en ständig lockelse för Englandsresenären. Här besöker vi tjugofem av Englands vackraste trädgårdar i tio landskap, från Cornwall i sydväst till Kent i sydost. Ann Larås lotsar oss med van hand till de mest berömda trädgårdarna såväl som mindre okända pärlor på landsbygden och i Londons stadsbuller. Boken ger också tillbakablickar till berömda trädgårdsprofiler och rörelser som har haft stor betydelse för den europeiska trädgårdskonsten, exempelvis arts & crafts-rörelsen, Vita Sackville-West, Gertrude Jekyll och Piet Oudolf.

Alla trädgårdarna och parkerna i boken existerar i dag och boken innehåller nödvändiga fakta om adresser, öppettider med mera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Engelska trädgårdar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. "Glädje att läsa"

    Vi är nog alla ganska bekanta med engelska trädgårdar oavsett om vi åkt dit eller ej genom TV-program, böcker och tidningsartiklar. Inte minst genom programserien som visar upp NGS, National Gardens Scheme, där vi kan följa hur trädgårdar godkänns efter det att ägaren gjort allt för att den ska passera nålsögat!
    I Ann Larås bok presenteras 25 trädgårdar i södra och östra England med början i Sissinghurst Castle. De övriga 24 trädgårdarna som Ann Larås valt utgör ett bra val och det kan in... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner