Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2012-08-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Kruk, Eva (red.) / Hamilton, Céline (red.) / Kimbell, Katy (form)
Illustratör/Fotograf
Jenny Enheimer, Katy Kimbell
Dimensioner
270 x 210 x 10 mm
Vikt
1000 g
ISBN
9789127132016
Mönster och konstruktioner för barnkläder + mönsterark (inbunden)

Mönster och konstruktioner för barnkläder + mönsterark

(28 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-08-13
288
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det är roligt och inspirerande att rita och sy barnkläder. Med hjälp av modellskisser och ritningar kan du utforma plagg efter egna idéer. Utgångspunkten är att vara positiv till att tillverka själv.

För att modellskapandet och sömnaden ska leda till bra resultat, behövs tillförlitliga grundmönster att utgå ifrån. De ska ha bra passform, lagom mycket rörelsevidd och kännas moderiktiga. Med boken följer en mapp med åtta olika mönster i storlekarna 86140 centilong kjol, byxa, trikåbyxa, klänning, t-shirt, skjorta, jacka och raglanjacka.

Boken är indelad i sju olika avsnitt, där ett antal modellförslag i olika storlekar presenteras. Dessa går också bra att utföra i en annan storlek. Hur mönstret ritas beskrivs utförligt och alla ritningar är i ¼ skala. Ett speciellt måttband medföljer för att underlätta kontroll av mått på ritningen.

Boken fungerar som hjälpmedel och inspirationskälla för lärare och studerande på textila utbildningar. Den stödjer också dem med sömnadsvana som vill lära sig skapa mönster till barnkläder på egen hand.

Sätt igång att rita dina egna mönster och upptäck hur stimulerande det är att sy barnkläder!

Inger Öberg är f.d. universitetslektor med såväl textil- som yrkeslärarutbildning och har i många år arbetat med lärarutbildning inom det textila området vid Göteborgs universitet. Hon har tidigare skrivit böcker i mönsterkonstruktion av dam- och herrkläder.

"Rejäla mönster i en egen liten pärm, färdiga att använda. Nu kan du sy färggranna och mönstade kläder till både flickor och pojkar och strunta i affärernas könsstyrda utbud!"

M-Magasin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mönster och konstruktioner för barnkläder + mönsterark
 2. +
 3. Ändra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ändra av Katarina Evans, Katarina Brieditis (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mönster och konstruktioner för barnkläder + mönsterark. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Är glad att jag äger denna bok
  Lina Katharina Stålhandske, 8 september 2020

  Jag saknar modeller / mönster på ytterkläder. Annars är den väldigt bra och är till stor hjälp, med storlekar framförallt! Rekommenderas starkt

 2. Bra bok
  Lena Jansson, 17 juli 2014

  Informativ bok och lätt göra egna mönster från denna. Lite vana behövs dock och vissa detaljer fick jag gissa mig till/ de syntes inte på bilderna på mönstret i boken. Annars toppenbok !

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Inger Öberg

 • Mönster och konstruktioner för damkläder

  Inger Öberg, Hervor Ersman

  Den som är sömnadsvan och själv vill rita sina mönster får här klart och lättfattligt veta hur man med utgångspunkt från ett grundmönster kan konstruera skjortor, kjolar, byxor, blusar, klänningar, jackor, rockar, kavajer, kappor och trikåplagg ef...