Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2013-05-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lagerlöf, Theres (red.) / Johansson, Eva Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
615 g
SAB
Do
ISBN
9789127132146
Beteendeanalys steg för steg (inbunden)

Beteendeanalys steg för steg

(22 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-05-13
367
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Beteendeanalys är en grundläggande metod för utredning och bedömning inom KBT. Den skapar både förståelse för klientens problem och ger ett gott underlag för att välja lämpliga behandlingsåtgärder.

Det här är den första svenska boken som steg för steg går igenom hur man gör en beteendeanalys. Boken består av tre delar:

Del I Beteende och inlärning förklarar vad som avses med beteende, varför det är centralt inom KBT och går igenom grundläggande inlärningsteori med fokus på respondent och operant inlärning.

Del II Beteendeanalysens fem steg beskriver hur du konkret bär dig åt för att göra en beteendeanalys:

Steg 1: Formulera problem

Steg 2: Samla in data

Steg 3: Gör funktionella analyser

Steg 4: Välj målsättning och åtgärder

Steg 5: Kartlägg resurser och hinder

Del III Beteendeanalys i praktiken visar hur beteendeanalyser kan se ut vid olika problem och du får möjlighet att öva på ett fiktivt fall. Avslutningsvis ger författarna tips på hur man kan lyckas göra bra beteendeanalyser i den kliniska vardagen.

Boken är lämplig på psykoterapiutbildningar både på högskolenivå och kortare kurser samt för professionella som arbetar med KBT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beteendeanalys steg för steg
 2. +
 3. Beteendets ABC : en introduktion till behavioristisk psykoterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendets ABC : en introduktion till behaviori... av Jonas Ramnerö, Niklas Törneke (häftad).

Köp båda 2 för 815 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Beteendeanalys steg för steg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra och enkel att läsa
  Christina Johansson, 6 mars 2017

  Enkel o pedagogisk beskrivning av grundläggande verktyg inom Kbt. Rekommenderas till dem som vill lära mer om Kbt eller läser grundutbildningen inom psykoterapi.

 2. Bra grundbok
  Albin, 1 mars 2017

  Mycket pedagogisk och tydlig grundbok i beteendeanalys. Måste man köpa en bok som handlar om detta så rekommenderas denna varmt.

 3. Äntligen en enkel, tydlig, applicerbar och edukativ...
  Jeffrey, 21 december 2013

  Äntligen en enkel, tydlig, applicerbar och edukativ bok om beteendeanalys (BA). Under en lång tid har jag letat efter en bok som på ett enkelt sätt beskriver vad en BA är, hur den går till, funktionen med den och de bakomliggande teorierna. Boken kommer alltid (liksom deras tidigare bok) figurera som en uppslagsbok. I mitt kliniska utövande är boken en av de viktigaste böckerna jag har. Författarna presenterar en enkel modell för hur vi kan tillämpa BA oavsett längd på terapierna, vilket jag ... Läs hela recensionen

 4. Mycket bra praktisk handledning om man tex är under...
  Scout, 14 november 2013

  Mycket bra praktisk handledning om man tex är under utbildning i KBT terapi, och börjar greppa teorierna men söker konkret och handfast "hur gör man" hjälp. Bra också för praktiserande terapeuter som vill gjuta lite nytt liv i sina metoder och utöka sin "verktygslåda".

 5. Ett lättfattligt och genomgående verktyg för nybörjare...
  Vincent Rökaeus, 2 oktober 2013

  Ett lättfattligt och genomgående verktyg för nybörjare inom beteendeanalys, men även för de som har litet kött på benen: ordentligt förklarad terminologi och moderna, applicerbara exempel. Helt klart värd sin plats i bokyllan för snabbt slående och utmärkta mallar att använda sig av i det egna arbetet.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna