Rich boy (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2018-05-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Zachrisson, My (form)
Dimensioner
216 x 152 x 21 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc
ISBN
9789127132832
Rich boy (häftad)

Rich boy

(28 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-05-03
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det är hundra år av kvinnoliv i en generationsroman med mycket mörk humor, och med klar Augustprispotential." Damernas Värld

"Trollbindande" - Svenska Dagbladet

"Generationsroman av yppersta klass [] Det luktar August lång väg." - Expressen

"en oförsonlig feministisk feel bad-roman skriven på en talspråkig prosa som träffar mitt i prick" - Sydsvenskan

"Nattsvart släktsaga" - Värmlands Folkblad

"En smart och sorgsen, samtidigt rolig och roande berättelse" Aftonbladet

"Mästerligt om bagaget som formar oss" - Kommunalarbetaren

En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys?
Marianne kommer från en borgerlig familj på Lidingö som fallit samman i sviterna av pappans död och skapat en ung och osäker kvinna. Det är sextiotal i Stockholm och Marianne läser till psykolog. Hon är feminist, men osäker på hur man omsätter det i praktiken. När den karismatiske Kaj, en ledargestalt inom vänstern, riktar sitt ljus mot henne följer hon med, trots att hans beteende blir allt mer våldsamt. Annika är Mariannes dotter. Trettio år senare slungas hon in i en djup kris som tvingar henne till självrannsakan. Det är tvåtusental i Stockholm, lättare att vara kvinna på vissa sätt, men svårare på andra.

Caroline Ringskog Ferrada-Nolis återkomst som romanförfattare spänner över hela nittonhundratalet och gestaltar villkoren för tre generationers kvinnoliv. Det handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv, och ensamma mammor som inte förmår ge sina barn det de behöver. Med samma bildrika, associativa stil som gjorde debuten Naturen så rosad har hon skrivit en roman som bärs fram av stor känslighet, psykologisk skärpa, skönhet och mörker.

CAROLINE RINGSKOG FERRADA-NOLI (född 1980) romandebuterade med Naturen 2009. 2016 kom boken Kära Liv och Caroline baserad på podcasten En varg söker sin pod som hon har tillsammans med Liv Strömquist. Caroline är utbildad på DI och har skrivit och regisserat serien Juicebaren som gått på SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rich boy
 2. +
 3. Arv och miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arv och miljö av Vigdis Hjorth (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rich boy. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Genialiskt porträtt av mänskliga nyanser
  anon, 9 juli 2018

  Ett mästerverk som lyckas fånga och förmedla essansen av hur det känns att vara en människa. Skrattade och led igenkännande. Fucking lysande.

 2. Medryckande bok om kvinnliga öden
  Tove M, 29 maj 2018

  Caroline Ringskog Ferrada-Noli har skrivit en bladvändare om kvinnors öden i tre generationer. Språket är enkelt och vackert, ibland roligt, och karaktärerna går in i hjärtat. Boken handlar om kvinnor som gör sina liv så mycket sämre genom att hänga upp sig på olika män. Mariannes konflikt med totalidioten Kaj är särskilt spännande. Konflikten pågår konstant inuti henne men får aldrig riktigt bubbla ut. Istället låter hon känslorna studsa tillbaka till henne själv och mynna ut i skam och själ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Bloggat om Rich boy