På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2018-05-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
216 x 152 x 21 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc
ISBN
9789127132832
Rich boy (inbunden)

Rich boy

Inbunden Svenska, 2018-05-03
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys?
Marianne kommer från en borgerlig familj på Lidingö som fallit samman i sviterna av pappans död och skapat en ung och osäker kvinna. Det är sextiotal i Stockholm och Marianne läser till psykolog. Hon är feminist, men osäker på hur man omsätter det i praktiken. När den karismatiske Kaj, en ledargestalt inom vänstern, riktar sitt ljus mot henne följer hon med, trots att hans beteende blir allt mer våldsamt. Annika är Mariannes dotter. Trettio år senare slungas hon in i en djup kris som tvingar henne till självrannsakan. Det är tvåtusental i Stockholm, lättare att vara kvinna på vissa sätt, men svårare på andra.

Caroline Ringskog Ferrada-Nolis återkomst som romanförfattare spänner över hela nittonhundratalet och gestaltar villkoren för tre generationers kvinnoliv. Det handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv, och ensamma mammor som inte förmår ge sina barn det de behöver. Med samma bildrika, associativa stil som gjorde debuten Naturen så rosad har hon skrivit en roman som bärs fram av stor känslighet, psykologisk skärpa, skönhet och mörker.

CAROLINE RINGSKOG FERRADA-NOLI (född 1980) romandebuterade med Naturen 2009. 2016 kom boken Kära Liv och Caroline baserad på podcasten En varg söker sin pod som hon har tillsammans med Liv Strömquist. Caroline är utbildad på DI och har skrivit och regisserat serien Juicebaren som gått på SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rich boy
  2. +
  3. Naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Caroline Ringskog Ferrada-Noli (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Bloggat om Rich boy