Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2012-11-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Stegfors, Cina (form)
Dimensioner
246 x 175 x 20 mm
Vikt
744 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127132900
Fri från tvång : steg för steg med kognitiv beteendeterapi (inbunden)

Fri från tvång : steg för steg med kognitiv beteendeterapi

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-11-30
333
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Behöver du kontrollera spisen flera gånger innan du går hemifrån? Måste du lägga saker i en viss ordning för att slippa känna obehag? Eller skräms du av påträngande tankar om att skada din familj? Då kanske du är en av 200.000 svenskar som lider av tvångsproblem.

Fri från tvång är den första svenska självhjälpsboken för tvångsproblem. Den är baserad på KBT, förstahandsvalet vid psykologisk behandling av tvångsproblem enligt forskning. För att visa hur behandlingen går till, får du följa fyra personer som lider av olika typer av tvång. Författarna ger dig kunskap om tvångsproblem och många praktiska övningar och uppgifter så att du steg för steg kan bli friare från tvång.

Den här självhjälpsboken riktar sig framförallt till dig som har lättare till medelsvåra tvångsproblem. Om du har mer omfattande tvångsproblem fungerar Fri från tvång utmärkt som arbetsbok i en terapi där du träffar en psykolog eller annan professionell behandlare. Boken kan då utgöra ett komplement till professionsboken Om och om och om igen av Bates & Grönberg. För dig som närstående ger boken förståelse för tvångsproblem och tips om hur du kan vara till hjälp.

Se författarna Mia Asplund och Elin-Love Rosengren tala om tvångssyndrom och KBT-behandling i TV4:s Nyhetsmorgon, april 2013.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fri från tvång : steg för steg med kognitiv beteendeterapi
 2. +
 3. Om och om och om igen : att behandla tvångsproblem med KBT

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om och om och om igen : att behandla tvångsprob... av Sandra Bates, Anna Grönberg (inbunden).

Köp båda 2 för 891 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fri från tvång : steg för steg med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fri från tvång=du bestämmer
  Natalie, 2 oktober 2017

  Jag som redan behandlads hos kbt köpte nu det här boken ett år efter då jag ska försöka klara mig på egen hand. Mycket är redan gjort men boken hjälper en verkligen att få ordning på tankekraften och viljan att komma framåt igen. Kommer ha denna bok hela mitt liv som en kompass och "reminder" !

 2. Tydlig och informativ
  Tish, 28 juni 2016

  Enkel att förstå, tydligt upplägg och bra information. Innehåller bra och illustrerande exempel. Lätt att använda som komplement i terapier.

Visa alla 2 recensioner