Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2015-04-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 135 x 15 mm
Vikt
296 g
SAB
Ead
ISBN
9789127140318
Studieteknik : Så lyckas du med dina studier (häftad)

Studieteknik : Så lyckas du med dina studier

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-04-03
225
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att genomföra en högskole- eller universitetsutbildning är ett stort och viktigt projekt. För att klara av det behöver du skaffa dig fungerande rutiner och studietekniker. Här får du lära dig att sålla fram den väsentliga kunskapen ur stora mängder information, en färdighet som är avgörande för att du ska lyckasmed dina studier.

I boken Studieteknik presenteras en modell med fem tydliga steg somhjälper dig att skaffa överblick, hitta en strategi och bearbeta informationen. Du får många handfasta råd om hur du bäst:

Planerar din tid
Läser in kurslitteraturen
Tar anteckningar från föreläsningar
Studerar inför tentor
Skriver akademiska texter
Presenterar dina arbeten muntligt

Studieteknik riktar sig främst till högskole- och universitetsstudenter, men kan också användas av gymnasieelever.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studieteknik : Så lyckas du med dina studier
 2. +
 3. Superstudent : effektivare inlärning, för bättre betyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Superstudent : effektivare inlärning, för bättr... av Olav Schewe (häftad).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Studieteknik : Så lyckas du med dina studier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som kan spara mycket tid i dina studier
  Holger , 16 maj 2015

  Jag har ägnat många år av mitt liv åt att studera - först i skolan fram till studentexamen, därefter på Kungliga Tekniska Högskolan till en arkitektexamen och slutligen på University of Illinois i USA och vidare på KTH för en teknologie licentiat-examen. Det slår mig när jag nu läser Håkan Fleischers bok om Studieteknik att på inget av dessa ställen fick man någon vägledning i hur man studerar effektivt och resultatinriktat på samma sätt som Håkan Fleischer lär ut. Håkan Fleischer beskriver p... Läs hela recensionen

 2. En riktig handbok för dig som studerar!
  Student, 11 april 2015

  En trevligt skriven bok. Kapitlen innehåller checklistor, som kan fungera som sammanfattningar och hjälp för mig/dig som student. Kapitlen har också faktarutor som bland annat lyfter fram forskning, det tilltalar mig. Boken avslutas med en sammanfattning, men precis som Fleischer själv skriver - ta inte genvägen - läs hela boken! Jag rekommenderar boken till dig som studerar - oavsett nivå.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Fleischer

 • Digitalisering som lyfter skolan : teori möter praktik

  Håkan Fleischer, Helena Kvarnsell

  För att utveckla elevernas kunskaper med hjälp av digitala verktyg måste vi utgå från pedagogik snarare än teknik. Boken Digitalisering som lyfter skolan - Teori möter praktik innehåller inte ett enda apptips, men däremot finns strategier och förh...