Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2016-01-15
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Meeuwisse, Anna (red.) / Swärd, Hans (red.) / Sunesson, Sune (red.) / Knutagård, Marcus (red.) / Granlund, Bitte (form)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
230 x 160 x 40 mm
Vikt
1017 g
SAB
Ohf
ISBN
9789127141490
Socialt arbete : en grundbok (häftad)

Socialt arbete : en grundbok

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-01-15
537
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I denna tredje omarbetade utgåva av kursboksklassikern Socialt arbete - en grundbok redogör författarna för ämnets socialvetenskapliga utgångspunkter och visar på det sociala arbetets mångfald och komplexitet. I boken behandlas det sociala arbetets framväxt, organisering, utveckling och yttre ramar, framförallt i Norden men även med internationella utblickar. Dessutom berörs de förutsättningar och svåra problemställningar som professionella inom området ständigt ställs inför. Frågor om etik, maktförhållanden och kön diskuteras, liksom medborgarskap, rättigheter, mångkultur och social hållbarhet. Kunskapsbildningen och kunskapsutvecklingen i socialt arbete problematiseras också.

Mycket har hänt i samhället och i det sociala arbetet sedan boken gavs ut första gången år 2000. I den nya utgåvan har alla kapitel uppdaterats och flera nyskrivna kapitel har tillkommit. Författarna representerar flertalet institutioner för socialt arbete i Sverige och här introduceras även några tongivande forskare från andra länder. De tar bland annat upp problem som globaliseringen medför och som kräver nya lösningar.

Omarbetningen har skett med stöd av synpunkter från lärare vid många svenska lärosäten. Målgruppen är främst studenter på socionomprogrammet, men boken är också användbar för yrkesverksamma socionomer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Socialt arbete : en grundbok
 2. +
 3. Perspektiv på sociala problem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på sociala problem av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Anna-Karin Andershed, Henrik Andershed, Gunvor Andersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 1032 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Socialt arbete : en grundbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant kurslitteratur
  L. Hansson, 28 januari 2021

  Intressant kurslitteratur som är lättläst och hanterar många delar av de sociala arbetet. Ger en grund för socionomstudenter som vill veta mer om bakgrunden till socialt arbete.

 2. Mycket info men svår
  Emma, 8 januari 2020

  Boken innehåller väldigt mycket info om många olika aspekter av socialt arbete vilket är bra för den är väldigt heltäckande. Jag köpte den till första terminen på socionomprogrammet och den var mycket användbar och kunde kompensera för annan kurslitteratur så jag slapp köpa alla böcker. Däremot är den inte skriven för att förstaterminsstudenter ska kunna ta till sig och förstå texterna då många av kapitlen är väldigt tunga att läsa.

 3. Bra
  Malin (Landskrona), 21 februari 2018

  Bra kurslitteratur med mycket fakta om det sociala arbetet. Man får en bra inblick i det sociala arbetets historia och hur det bedrivs. Lite tjock bok men den innehåller så mycket fakta som är bra att kunna även om allt kanske inte hinner fastna.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna