Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2016-01-15
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Meeuwisse, Anna (red.) / Swärd, Hans (red.) / Sunesson, Sune (red.) / Knutagård, Marcus (red.) / Granlund, Bitte (form)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
230 x 160 x 40 mm
Vikt
1017 g
SAB
Ohf
ISBN
9789127141490
Socialt arbete : en grundbok (häftad)

Socialt arbete : en grundbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-01-15
467
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna tredje omarbetade utgåva av kursboksklassikern Socialt arbete en grundbok redogör författarna för ämnets socialvetenskapliga utgångspunkter och visar på det sociala arbetets mångfald och komplexitet. I boken behandlas det sociala arbetets framväxt, organisering, utveckling och yttre ramar, framförallt i Norden men även med internationella utblickar. Dessutom berörs de förutsättningar och svåra problemställningar som professionella inom området ständigt ställs inför. Frågor om etik, maktförhållanden och kön diskuteras, liksom medborgarskap, rättigheter, mångkultur och social hållbarhet. Kunskapsbildningen och kunskapsutvecklingen i socialt arbete problematiseras också.

Mycket har hänt i samhället och i det sociala arbetet sedan boken gavs ut första gången år 2000. I den nya utgåvan har alla kapitel uppdaterats och flera nyskrivna kapitel har tillkommit. Författarna representerar flertalet institutioner för socialt arbete i Sverige och här introduceras även några tongivande forskare från andra länder. De tar bland annat upp problem som globaliseringen medför och som kräver nya lösningar.

Omarbetningen har skett med stöd av synpunkter från lärare vid många svenska lärosäten. Målgruppen är främst studenter på socionomprogrammet, men boken är också användbar för yrkesverksamma socionomer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete : en grundbok
  2. +
  3. Handlingsutrymme : utmaningar i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handlingsutrymme : utmaningar i socialt arbete av Kerstin Svensson, Eva Johnsson, Leili Laanemets (kartonnage).

Köp båda 2 för 876 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Socialt arbete : en grundbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    Malin (Landskrona), 21 februari 2018

    Bra kurslitteratur med mycket fakta om det sociala arbetet. Man får en bra inblick i det sociala arbetets historia och hur det bedrivs. Lite tjock bok men den innehåller så mycket fakta som är bra att kunna även om allt kanske inte hinner fastna.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Socialt arbete : en grundbok