Väggen : en utbränd psykiaters noteringar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2015-02-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
203 x 135 x 18 mm
Vikt
306 g
SAB
Vebl,Dokb
ISBN
9789127141810

Väggen : en utbränd psykiaters noteringar

(83 röster)  |   Läs 28 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-02-18
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Även den som minst anar det kan gå in i väggen, även en läkare som arbetar med patienter med utmattningsdepression kan själv bli förstummande trött.

Väggen skildrar en av vår tids folksjukdomar och är skriven av en person som både suttit på patientens och läkarens stol. De korta inkännande texterna gör att man orkar läsa även om man är mycket mycket trött.

Förord och fackgranskning av Marie Åsberg, professor emerita och överläkare vid psykiatriska kliniken, Karolinska Institutet.

Pia Dellson är överläkare och specialist i psykiatri och onkologi. Hon arbetar med cancerrehabilitering vid Skånes Universitetssjukhus.

En fantastisk, insiktsfull liten bok med ett blytungt, viktigt innehåll.

På ett rakt, enkelt språk lyckas författaren få mig att på allvar begripa vad det innebär att drabbas av utmattningssyndrom.
Ingalill Mosander i Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väggen : en utbränd psykiaters noteringar
 2. +
 3. Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med k... (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av Väggen : en utbränd psykiaters noteringar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En obehaglig sanning
  Arlette Chené, 25 november 2020

  Dellson visar sig i sin psykiska nakenhet och vinner vårt förtroende och beundran. Den som har vandrat på samma väg känner igen det karga landskapet. Det är en bok som tröstar och som utbildar.

 2. Träffsäkert om utmattning.
  -, 26 mars 2020

  Wow!! Wow!! Och återigen wow!! Mer tydligt än så här blir det inte. Igenkänningen är skyhög. Författaren har lyckats rymma "allt" på få sidor. Och vilket språk!! Korta kapitel med haikuliknande dikter. Underbara och träffsäkra skildringar. Jag presenteras för nya ord som exempelvis "affektinkontinens". Hur talande som helst. Hela boken är klockren och jag älskar den. Tänker att "alla "bör läsa den här boken. Inte minst handläggare och chefer på Försäkringskassan. Boken innehåller, förutom för... Läs hela recensionen

 3. Superbra!

  Den förklarar så bra hur en person fungerar efter att gått in i väggen. Rekommenderar den för de som har någon bekant med detta problem

 4. En bekräftelse
  Skogsluvan, 24 juli 2017

  Ganska meningslös bok. Gav mig inget, men visst har man ingen erfarenhet alls av utbrändhet eller stress så kan den vara en bekräftelse...

 5. Bok för alla
  Anette , 26 april 2017

  Boken är verkligen skriven av någon som vet hur det känns och vilka tankar som passerar. Klockren, jag håller inte på att bli galen.

 6. Finstämt om utbrändhet och vägen tillbaka
  Lisa Arnborg, 28 mars 2017

  Oerhört finstämt skriven, utlämnande och ärlig med värme och humor. Den är luftig och poetisk, kan säkerligen läsas av alla, även om man är hjärntrött och stressad! Rekommenderar varmt!

 7. Igenkänning
  Anna Maria , 28 februari 2017

  En träffande, välformulerad beskrivning av upplevelsen av depression/utbrändhet. De korta styckena är ofta skrivna med en humoristisk ton trots att upplevelserna är allt annat än roliga. Hög igenkänningsfaktor vilket kan vara guld värt för någon i liknande situation. För mig var den en tröst att läsa och jag rekommenderar den verkligen varmt!

 8. Läsning för ALLA
  SYLVI DANUNG, 18 februari 2017

  Otroligt bra lättläst sammanfattning av ämnet och en mycket användbar och pedagogisk självtest.
  Skrattade så sängen hoppade och bevarar en del beskrivningar i egna "bibioteket" för återanvändning.

 9. Värdefull bok även för all vårdpersonal !!
  Monika , 13 februari 2017

  Precis vad jag behöver läsa för att få mer insikt o förståelse , att jag inte är knäpp, lat, oengagerad , osocial, trött .. mm tack Pia Dellson
  Denna bok borde vara ett självklart obligatoriskt inslag för all vårdpersonal !!

 10. Hög igenkänning
  Agda Sutt, 10 november 2016

  Fick boken av min mamma när jag var i början av min utmattning och sträckläste den. Ringade in allt som stämde överens med hur jag mådde. De korta meningarna/styckena gjorde att jag orkade/kunde läsa.
  Boken vänder sig till dig som är mitt i, din familj som står vid sidan av, arbetskamrater för att lättare förstå, chefer för insikt och alla andra som kan komma i kontakt med någon som gått i väggen.

  Det viktigaste för mig var att författarinnan blev frisk, det fanns alltså hopp även för mig.

 11. Väggen: en utbränd psykiaters noteringar - Pia Del

  Bra bok. Lättläst. Ovanligt skrivformat. Lite ovant till att börja med. Det finns saker som är gemensamt för alla utbrända / utmattade som man säger officiellt nu. Men det finns också skillnader. I symtom osv. Boken kan fungera som en allmän berättelse om sjukdomen. Och livet med den.

  Helt klart läsvärd.

 12. Bok att rekommendera.
  Ingeborg Helmersson, 30 maj 2016

  En mycket lättläst och läsvärd bok både för dig som har drabbats av utmattningssyndrom, är anhörig, vän , arbetsgivare eller jobbar med människor.

 13. Läs den!!!
  BJ, 4 januari 2016

  Författaren beskriver och sätter ord på hur det känns att vara hjärntrött och utmattad.
  Så fantastiskt bra både för den drabbade och familj och vänner.
  Skriven på ett sätt att även jag som utmattad orkar läsa. Korta meningar och stycken. Jag rekommenderar den varmt till alla som gått i väggen och deras nära. Ska även låna ut den till min chef.

 14. För drabbad, omgivning och den som vill veta mer
  S, 24 november 2015

  Stor igenkänning, sida efter sida! Lättläst trots egen utmattning. Korta och precisa meningar och beskrivningar. Köpt och gett bort till familj och vänner vars reaktioner varit: "NU förstår jag". Boken bekräftar och ger många skratt hur än den egna situationen ser ut.

 15. Smärtsamt igenkännande
  CA, 16 oktober 2015

  Beskrivningen av ett tillstånd är så mitt i prick att det gör ont. Alla som har eller har haft utmattningssyndrom kommer känna igen sig och alla som på något sätt kommer i kontakt med personer med utmattningssyndrom, professionellt eller privat, borde läsa den här boken.

 16. Läs den!!
  KP, 4 september 2015

  Läste boken som anhörig och tycker den sätter tydliga och precisa ord på så mycket som jag känner igen. Alla som finns i närheten av personer med utmattningssymtom borde läsa den!

 17. Mitt i prick!
  Lena , 1 september 2015

  "Väggen" är super! Jag har själv varit/är där och boken kan användas som blädderbok eller läsas rätt igenom. Precis lagom långa textmassor, just så långa att man klara av det. Hög igenkänningsfaktor, känns skönt att man inte är ensam och att man inte är helt knäpp. En tröstefull bok!

 18. Bra, mitt i prick!
  Bengt Åke Fasth, 30 juli 2015

  Bra, mitt i prick! så här är det att vara i depression och när omvärlden inte kan eller vill förstå.

 19. Toppenbok
  Stina Falck, 15 juni 2015

  Boken beskriver på ett lätt och bra sätt hur det känns att ha drabbats av utmattningssyndrom. Kan rekommendera att närstående läser den för att få en bild av hur det är.

 20. En mycket bra bok!
  Thord Hallin, 29 maj 2015

  En mycket bra beskrivning av hur en utmattningsdepression kan ta sig uttryck. Underfundig, tankvärd och varm. Rekommenderas både drabbade och anhöriga!

 21. på pricken
  Christina Öberg, 24 maj 2015

  Pia Dellson uttrycker i ord allt det jag själv upplevt och skulle önska att andra kunde förstå.
  Kort, koncist och klockrent om hu
  r det är att vara sjuk med utmattningssyndrom, utbrändhet.

 22. Händer detta mig?
  Eva, 8 maj 2015

  Boken var en stor hjälp för att få insikt.
  Att känna igen gav mig hjälp att förstå.
  Bra med korta meningar när det är svårt med text.

 23. Mitt i prick
  Åsa , 8 maj 2015

  Äntligen en bok som går rakt på sak. Sträckläsning var ett måste även för mig med utmattningssyndrom. Författaren sätter så tacksamt ord på det som är så svårt att formulera, och så svårt för de som inte är drabbade att förstå. En bok som är lättläst och mycket träffsäker och rekommenderas starkt till de som själva har "gått in i väggen", eller är på väg..., anhöriga, arbetsgivare och vårdpersonal. Tack Pia.

 24. Hög igenkänningsfaktor.

  Det kändes som om det var mina egna ord, mina egna tankar. Tog genast med den till min terapeut, som gjorde tummen upp efter att ha läst boken. Tänker även lämna den vidare till min arbetsgivare, så hen kan få bättre förståelse och insikt om hur sjukdomen känns. Psykiskt illabefinnande är svårt att beskriva, men här har författaren gjort ett fantastiskt arbete. Läs den!

 25. Igenkänning
  birgitta andersson, 8 april 2015

  Har själv varit långtidssjukskriven för utmattning & har numer halv sjukersättning för sviter av de 2,5 år jag var sjukskriven. Känner igen mig på varenda rad som Pia Dellson skrivit. Hon har ett makalöst sätt att sätta fokus på känslorna man upplever.
  Boken är redan utlånad till en kollega på mitt arbete. Läsvärd för alla. Stort tack.

 26. Som om jag skrivit den själv!
  Rosa, 8 april 2015

  Den kan läsas av alla, då vi alla påverkas av stress på ett eller annat sätt. Den skapar förståelse för detta tillstånd som är så oönskat!

 27. Bästa bok jag läst
  Fru Isaksson, 6 april 2015

  Skrattade och grät om vart annat när jag läste denna bok.
  Jag lever med denna diagnos sedan flera år, har en familjesituation som gör att jag inte tar mej ur detta.
  Men har lärt mig leva med den. Jag har tagit bort det mesta som suger energin ur mig och har blivit bättre på att säga NEJ.

  Jag önskar att denna bok skulle finnas i sjukvården, försäkringskassan osv för den säger verkligen allt.
  Obeskrivligt skönt att få läsa hur någon annan har upplevt detta med att ha gått i... Läs hela recensionen

 28. Klockren
  Heléne Kjellgren, 6 april 2015

  Enkel att förstå för både de som drabbats och de bredvid de drabbade. Bra med korta stycken för trött hjärna

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av Pia Dellson