Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
525
Utgivningsdatum
2015-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
The little stranger
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
298 g
SAB
Hce
ISBN
9789127142190
Främlingen i huset (pocket)

Främlingen i huset

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2015-04-04
59
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ute på landsbygden i Warwickshire ligger Hundreds Hall, omgiven av parker och trädgårdar. En gång en av de största och mest imponerande georgianska byggnaderna i trakten, och den välbärgade familjen Ayres hem i över tvåhundra år. Men tiden har gått hårt åt både Hundreds Hall och familjens förmögenhet. När doktor Faraday, en av läkarna i det lilla samhället, kallas dit strax efter andra världskrigets slut för att se till en patient, är det ett gods i förfall som möter honom. Ogräs har tagit över de tidigare så välskötta trädgårdarna, murbruket har lossnat från fasaden och den vackra interiör som gjorde ett outplånligt intryck på honom under ett besök som barn är fuktskadad och på väg att falla sönder.

Nya vindar blåser över England, och de kvarvarande medlemmarna av familjen Ayres, mor, son och dotter, som varit vana vid ett obekymrat liv i de finaste av kretsar, tvingas nu förtvivlat kämpa för att få godset på fötter igen. Men är det bara ekonomiska svårigheter som har drabbat familjen, eller är det något mycket mer olycksbådande som kastar sin mörka skugga över Hundreds Hall?

Sarah Waters roman Främlingen i huset är en suggestiv berättelse om klasstillhörighet och makt, men också en spännande spökhistoria som utspelar sig i 1940-talets England. Den nominerades till Man Booker Prize 2009.

Översättare: Ylva Mörk
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Främlingen i huset
 2. +
 3. Hyresgästerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hyresgästerna av Sarah Waters (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Främlingen i huset. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. berättelsen spelas upp som en film.
  bonadea, 17 september 2015

  Jag älskar denna bok, och tycker den är en av Sarah Waters bästa. Språket är Sarah Waters starka sida, hon bygger upp en känsla och mörk o h kuslig stämning. Det är ingen bok där det händer något hela tiden , tvärt om så tar det lång tid mellan kapitel innan handlingen eskalerar, ändå så kan jag inte släppa ifrån mig boken. Det är att vi förflyttas till en annan tid, att beskrivningar av både personer och miljön är så levande att berättelsen spelas upp som film. En stark 4 i betyg !

 2. Tyckte den var "seg".

  Hände inte så mycket, lite "konstig" berättelse. Inte vad jag förväntat mig enligt recension. Ledsnade och läste ej ut boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sarah Waters