Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2017-01-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Charlotta Jonasson
Originaltitel
Grit. The Power of Passion and Perseverance
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
235 x 170 x 30 mm
Vikt
658 g
SAB
Dokb,Doee
ISBN
9789127142954

Grit : konsten att inte ge upp

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-01-14
307
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grit är ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Det har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet. Grit kan dessutom utvecklas och förstärkas, både av oss själva och genom stöd från föräldrar, lärare, chefer eller vänner. Det handlar om att hitta sin passion i livet, ringa in sitt personliga skäl till att fortsätta framåt, aldrig sluta öva och att se varje misslyckande som ett tillfälle att lära.

Psykologiprofessor Angela Duckworth delar här med sig av sin banbrytande forskning inom området. Vi får följa kadetter som kämpar med de första månadernas stenhårda träning på militärhögskolan West Point, möta utsatta barn i några av New Yorks tuffaste skolor och lära oss hemligheten bakom att vinna USA:s nationella stavningstävling.

Grit är ett övertygande och fascinerande svar på IQ-kulten. Duckworth påminner oss om att det är karaktär och ihärdighet som särskiljer de framgångsrika.
Malcolm Gladwell, författare till, Blink, Outliers och David och Goliat
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grit : konsten att inte ge upp
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grit : konsten att inte ge upp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En besvikelse.
  Karström, 17 maj 2018

  Hon försöker uppfinna hjulet på nytt genom begreppet "grit", istället borde hon utgå mer ifrån den omfattande litteratur som studerar samvetsgrannhet och självkontroll. Jag blir sällan imponerad av forskare som framförallt baserar sina böcker på främst sin egen forskning.

 2. Inte helt utan nytta
  Cecilia af Jochnick, 8 februari 2018

  Boken är en lång radda exempel på att den viktigaste framgångsfaktorn (utan att egentligen definiera "framgång") är uthållighet. Den säger också att uthållighet inte är medfödd utan kan läras in - men metoden att bli uthållig är att uthålligt träna på att bli uthållig... hur ska jag kunna tillägna mig en förmåga (som jag saknar) som kräver just den förmågan för att kunna tillägnas.

 3. Något du behöver?
  Eddie Valentin Lenell, 5 oktober 2017

  Jag var på jakt efter innehållet i begreppet Grit. Var förväntansfull och i behov av verktyg.
  Visst fick jag mycket runt vad jag sökte och mycket därtill. Men jag ska ärligt ärligt understryka att alla olika personer och berättelser förminsksr bokens akademiska värde.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Angela Duckworth