Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2017-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Mander, Sanna (form)
Dimensioner
205 x 140 x 20 mm
Vikt
421 g
SAB
Hcd
ISBN
9789127149762
Så här upphör världen (inbunden)

Så här upphör världen

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-03-11
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Så här upphör världen Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  124
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  336
Visa alla 2 format & utgåvor
Försommargrönskan skälver omkring Erik och Julia när de stuvar in barnen i bilen och påbörjar färden mot stugan vid havet i Österbotten. Utifrån: en kärnfamilj mitt i livet
som ska få en lång sommar tillsammans. Men tiden kan också verka i motsatt riktning, blottlägga sprickorna i det som förut verkade stadigt. Andra personer dyker upp och komplicerar tillvaron: Julias barndomsvän Marika och hennes karismatiske man Chris, som leder Rörelsen. En grupp miljöaktivister som gett upp hoppet om jorden och som istället övar sig i att leva primitivt och sörja den värld som redan gått förlorad. I utkanten finns en ensam kvinna i ett hus vid stranden som bär på en stor sorg.

Kring dessa människor, en sommar, spinner Philip Teir en finstämd berättelse om livsval och lögner, om barndom och vuxenhet. Hur lever vi, om vi vet att världen snart kommer att upphöra?

Philip Teir (född 1980) är författare och tidigare kulturchef på Hufvudstadsbladet. Han skriver om politik och kultur för Dagens Nyheter och driver festivalen Helsinki Lit.
Debutromanen "Vinterkriget" översattes till flera språk. Det brittiska förlaget Serpent's Tail utkorade honom till #scanzen, en samtidsskildrare likt Jonathan Franzen men med nordiskt temperament.

"Mitt i sommaridyllen, men bland alla pågående samtidskriser - från familjelivets till klimatets - placerar Philip Teir sin nya roman 'Så här upphör världen'. Dess nerv ligger i det som bara nästan sker, i en smygande känsla av undergång och allt är på väg att glida oss ur händerna. Författaren lägger fingret på samtidens puls och avläser det oroliga flimret mellan slagen."
- Marit Furn, Svenska Dagbladet. En av veckans fem bästa kulturhändelser.

"Philip Teir har en lugn berättarauktoritet, och talang för att skapa spänning. Detta är ingen thriller, men tillvaron är laddad. 'En rå, stickande lukt' möter i sommarstugan, och lukten oroar läsaren romanen igenom. Kanske inte ett lik precis, men något lurar under trossbottnen, likafullt. Alla döljer sin skamliga hemlighet, och riskerar att bli avslöjade när som helst."
- Ulrika Knutson, Dagens Nyheter

"Det är en ordinär familj. Philip Teir skildrar den med driven skicklighet och en fängslande mild intensitet. Språket är lysande. I sina bästa stunder påminner Philip Teir om Hjalmar Söderberg. Och när sprickorna i deras samliv börjar bli synliga förmår Teir skildra ett förlopp med en precision som är rentutav - ursäkta klyschan - gastkramande och djupt oroväckande /./ Jag är djupt imponerad."
- Crister Enander, Ystads allehanda m.fl.

"Teir har en uppenbar begåvning för att ringa in de små dramer och spänningar som alltid finns i en familj. I beskrivningen av det kollektiva familjemedvetandet är det skäl att lyfta fram Teirs beskrivning av barnen, särskilt pojken Anton. Hans ensamhet och ängslan för att föräldrarna skall gå ifrån varandra beskrivs med en pregnans och närvaro som gör att läsaren helt lever sig in i honom. Det är helt enkelt lysande gjort."
- Claus Elholm Andersen, Hufvudstadsbladet

"Teir är en fantastisk berättare som utan stora åthävor eller märkliga historier fångar sin läsare från första kapitlet."
- Anne-May Wisén, Österbottens tidning

"Det är lite som med klimatförändringen: en dag är det bara för sent. Alltså är 'Så här upphör världen' också en insiktsfull äktenskapsroman om klyschan 'vi bara växte isär'."
- Sofia Torvalds, Kyrkpressen

"'Så här upphör världen' är en ytterst läsvärd och tänkvärd roman som placerar sin upphovsman bland de allra mest intressanta samtida svenskspråkiga
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så här upphör världen
 2. +
 3. Vinterkriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterkriget av Philip Teir (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Philip Teir