Factfulness : Tio knep som hjälper dig förstå världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2018-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
215 x 160 x 30 mm
Vikt
750 g
ISBN
9789127149946
Factfulness : Tio knep som hjälper dig förstå världen (inbunden)

Factfulness : Tio knep som hjälper dig förstå världen

(39 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden, Svenska, 2018-04-05
199 229 Du sparar 30 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen." - Bill Gates

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Högskolestudenter, företagsledare, Nobelpristagare och högt uppsatta politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.

Med utgångspunkt i tio konkreta misstag vår hjärna gör - däribland vår tendens att dela upp världen i två läger, vårt oroade förhållningssätt till nyheter och vårt antagande att saker blir värre med tiden - kartlägger de hur vi kan bryta med våra tankefel och bli mer faktaorienterade. Metoden de presenterar, factfulness, handlar helt enkelt om den till synes enkla vanan att bara hysa åsikter som grundas i fakta.

Med samma passion och folkbildningsiver som han gjort till sitt kännetecken, och som syntes i självbiografin Hur jag lärde mig förstå världen, argumenterar Hans Rosling för ett mer faktaorienterat förhållningssätt till världen. Tillsammans med medgrundarna för stiftelsen Gapminder, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, visar han hur en faktabaserad världsbild är både avkopplande, lärorik och produktiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Factfulness : Tio knep som hjälper dig förstå världen
 2. +
 3. Så blev vi alla rasister

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Ivar Arpi, Adam Cwejman (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Factfulness : Tio knep som hjälper dig förstå världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Obligatorisk kursbok
  Maine Wennberg, 23 april 2018

  I Norge måste alla studenter ha klarat av en filosofikurs innan man får ut en akademisk examen.

  Jag föreslår att Factfulness blir en obligatorisk bok för alla studenter, på alla universitet och högskolor, oavsett ämnesstudier. Facfulness vidgar läsarens omvärldskunskap, utmanar ens kritiska tänkande och rättar till perspektiven.
  Man blir direkt tilltalad av Rosling och får, på ett humoristiskt sätt, se både sig själv och nobelpristagare bli utmanövrerad av en schimpans 😊

 2. Tio knep för att förstå världen av fam. Rosling
  Nils Kastenfalk, 21 april 2018

  En fantastisk bok som hjälper oss att slå hål på fördomar och förutfattade meningar. Den ger dessutom en trovärdig redovisning av fakta vilka vi av bland annat politiker blivit förvånade och säkerligen ofta lurade av deras påståenden. Jag rekommenderar alla att läsa denna bok och begrunda och betrakta vår värld på ett nytt och annorlunda sätt. Stort tack till Hans, Ola och Anna.

 3. Nödvändig läsning
  Dorrit ALOPAEUS-STAHL, 20 april 2018

  Factfulness ger en bra grund och inspiration till både kritisk granskning och kreativ nyfikenhet om vår värld, dess historua, nutid och framtid. Inklusive inspiration till att påverka framtiden klokt och respektfullt för vår gemensamma planet och dess invånare i växtrike och djurrike, inklusive människan. Samla familjens olika generationer och vänkretsar till factfulness-inspirerad, egen Trivial Pursuit-fest nästa gång meningsfulla möten efterlängtas❣️

 4. Hans Rosling/ Factfulness
  Rune Eugen Sundqvist, 20 april 2018

  Läs och förstå hur världen ser ut idag! Du kommer att få en livsinjektion som gör dig gladare, mer hoppfull. Världen är så mycket bättre än vi någonsin förstått. Det är lätt att förmörkas av all rapportering i media om krig och elände i världen men kom ihåg att så mycket har förbättrats och du och jag påverkar framtiden genom att vara välinformerade. Ta ställning för det goda så påverkar vi framtiden! Tack för en fantastisk bok!

 5. Fantastisk och lärorik
  Henrik Svedlund, 19 april 2018

  Verkligen en ögonöppnare. Hans sätt att uttrycka sig är underbart. Fantastisk bok. Man lär sig massor.

  Den är som en lektion som man kan bära med sig genom livet.

 6. En bok alla borde läsa

  Delar av innehållet kände jag igen sen tidigare. Behållningen av boken var helheten. Plötsligt föll alla bitar på plats och jag förstod sammanhangen. Och det bästa av allt: Boken innehåller inga gissningar eller antaganden. Allt bygger på vedertagna fakta som går att spåra.

 7. en mycket viktig bok, från en fantastisk människa
  Anders Viberg, 18 april 2018

  Hans Rosling och hans medhjälpare hjälper oss att förstå att världen blir bättre och bättre, trots all negativ propaganda i media och från ledare världen över.

  Läs den och förstå vad utveckling innebär, den ger er ett perspektiv på att vi är alla lika i vår strävan efter ett bättre liv.
  Den ger en tydlig bild av vad som har förbättrats. Mycket läsvärd

 8. En ögonöppnare
  Arne Högkvist, 18 april 2018

  Hans kunde konsten att skapa AHA-upplevelser och göra statistik levande och roligt.
  För er som redan sett hans fantastiska föredrag på The TED och Youtube, är det kanske inga nyheter i boken. Men boken är lättillgänglig och borde vara kurslitteratur för alla på gymnasie- eller universitetsnivån.
  Den okunnighet som finns i samhället om vad som händer runt om i världen är rent ut sagt farlig!

 9. Tänkvärt
  Rolf Pärlhem, 18 april 2018

  Läs igenom boken och lär in "tänket". Använd sedan boken som en handbok i " hur var det nu jag skulle värdera inre och yttre dynamik".

 10. En viktig bok
  Rune Alphonce, 18 april 2018

  Hans Rosling har med denna bok gett oss en tydlig bild av tillståndet i världen. Den lysande framställningskonst som han visat oss i TV .präglar också boken. Den är självskriven i varje skolbibliotek och måste få spela en viktig roll inte bara i utbildningen av unga personer. Dess innehåll är av stort värde för oss alla!

 11. Bill Gates har rätt; "En av de viktigaste....."
  Gustaf Söderberg, 17 april 2018

  Boken genomsyras av en energi och ambition att hjälpa mej som läsare förstå att min hjärna vilseleder mej vad gäller förståelsen av omvärlden.
  Tilltalet känns personligt.
  Pedagogiken är god vilket gör den lättläst och spännande.
  Författaren är generös med omtalandet av egna tillkortakommanden, vilket ökar trovärdigheten.

  Läs även författarens förra bok; "Hur jag lärde känna världen".

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Factfulness : Tio knep som hjälper dig fö...

Bokvideo