Homo Deus : en kort historik över morgondagen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2017-03-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Homo Deus. A brief history of tomorrow
Medarbetare
Ekström, Catharina (form) / Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
235 x 165 x 30 mm
Vikt
740 g
SAB
Op
ISBN
9789127150799
Homo Deus : en kort historik över morgondagen (inbunden)

Homo Deus : en kort historik över morgondagen

(61 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-03-23
249
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Briljanta spekulationer om framtiden ... En storartad bok."
SvD

"Utmanande och tankeväckande"
Bill Gates

Under det senaste århundradet har människan lyckats göra det omöjliga. Svält, krig och sjukdomar har förvandlats från obegripliga naturkrafter till problem som faktiskt går att hantera. Idag är det fler som dör av för mycket mat än för lite, det är fler som dör av hög ålder än av smittsjukdomar och självmord är en vanligare dödsorsak än krig och terrordåd tillsammans.
Frågan är bara vad som ska ersätta krigen och svälten som mänsklighetens huvudfokus. Vilka framtidsprojekt, drömmar och mardrömmar kommer att prägla vår värld under återstoden av 2000-talet?

Yuval Noah Harari har hyllats av läsare och kritiker världen över för sitt avväpnande och samtidigt djupt belästa sätt att skildra mänsklighetens historia. I Homo Deus fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i föregångaren Sapiens - men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.

Homo Deus går på djupet i ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar. Det är en fascinerande bok som dyker rakt in i mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?

Yuval Noah Harari (född 1976) har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans bok Sapiens blev en enorm internationell succé och har sålts till över 30 länder.

Översättning: Joachim Retzlaff

"Underhållande och tankegymnastisk läsning ... när författaren ägnar sig sin speciella blandning av evolution, teknikhistoria och idéhistoria kan han briljera med snabb klarhet och pedagogisk kraft ... Man tar en paus i läsningen, ler, och känner den vilda kraften i människohjärnan svisha förbi alldeles intill. Och sådana läsupplevelser är ju minst halva grejen med denna typ av bok ... imponerande och lärdomspackade bok."
Per Andersson, SVT Kulturnyheterna

"Att i tider av fake news och facebook truths få lyssna till någon som sansat, sakligt och intelligent desillusionerar snarare än illusionerar finner många vara en lisa ... Läsningen är lika oavbrutet fascinerande ... Harari är inte enbart en intressant tänkare, han är också en god författare och pedagog som vet att välja bland bilder och exempel ... Hararis böcker inger känslan av att få lyssna på något förbjudet, långt bortom populism och åsiktsdrev. Både trots och genom att de skapar en sådan existentiell svindel hos läsaren är de synnerligen svåra att lägga ifrån sig."

Kristian Fredén, Borås Tidning

"Vad kommer vi människor att pyssla med i framtiden när vi utrotat svält, sjukdomar och en sisådär några miljarder oskyldiga djur? När robotarna knyckt jobben? När själen bara är en algoritm bland andra? Historikern Yuval Noah Harari, som låg bakom mästerverket Sapiens, snärjer oss på nytt med Homo Deus: en kort historik över morgondagen som argumenterar för att människan rentav kommer att uppgradera sig själv till Gud. Kuslig och helt omistlig läsning."
Jenny Lindh, M-magasin

"Läsning som gör en på gott humör. Med Harari är morgondagen definitivt en annan dag."
Kenneth Gysing, Femina

"När jag läser Harari tänker jag ibland att det är som att sitta på ett moln långt ovan jord och se på vad som händer nere på jordklotet genom en kikare ... oavbrutet spännande och fascinerande. Man behöver inte hålla med om allt, men man utmanas hela tiden under läsningen."
Inger Alestig, Dagen

Homo Deus kommer att chocka dig. Den kommer att underhålla dig. Framför allt kommer den att få dig att tänka på ett sätt som du aldrig gjort förut.
Daniel Kahneman, författare till Tänka, snabbt och långsamt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Homo Deus : en kort historik över morgondagen
 2. +
 3. Homo Deus : kort historik över morgondagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Deus : kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harari (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Homo Deus : en kort historik över morgondagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vart är Homo sapiens på väg?
  Hans Erik Ekengren, 12 mars 2019

  Tankeväckande och välskriven bok med ett chockerande budskap om människans möjliga framtid.
  Boken är både spännande och lättläst; Hararis svindlande funderingar över Homo sapiens framtid är underhållande och fascinerande på samma gång, riktigt skrämmande om mänsklighetens ödesfråga: Vad är meningen med allt?

 2. Tankeväckande och läsvärd.
  Lars Bondelind, 20 augusti 2018

  Harari är enormt bra när han gör oväntade kopplingar, kopplingar mellan olika discipliner, olika skeenden, olika tidsepoker. Därmed tankeväckande.
  Men jag har lite för många invändningar när han målar upp framtiden för att jag ska kunna sätta fem stjärnor.
  Men läs den. Inte många historiker som tar så breda grepp.

 3. Spretigt men med en hel del insikter
  Bengt Carlsson, 16 april 2018

  Tänkvärt och mycket synpunkter om det mesta. Känns mest gediget när historiska företeelser tas upp (hans huvudområde yrkesmässigt). Annars lite väl mycket tyckande utan att alltid ha tillräckligt på fötterna. En lättviktare i sammanhanget jämfört med storheter som Dennett.

 4. Populärvetenskaplig
  Ulf Jonsson, 11 september 2017

  Populärvetenskaplig utan att vara för låg. Den är precis lika bra som föregångaren! Kan varmt rekommenderas till människor som intresserar sig för historia i ett långt skede. Både bakåt (Sapiens ) och framåt (Homo Deus ) .

 5. Ett måste för alla som är intresserade av framtid
  S Calling, 3 juli 2017

  Ett måste för alla som är intresserade av framtidsfilosofi. Intressant extapolering av Sapiens. Ger en bra grund i var vi står idag och en intressant framtid tillmötes.

 6. Homo Deus skriven av Yuval Noah Harari
  Svalan, 3 juli 2017

  Författaren har en förmåga att på ett lättillgängligt sätt skriva om mänsklighetens utveckling och vad vi hitintills har åstadkommit. Så mycket fakta och sakkunskap utan att värdera eller döma, från ett annat perspektiv. Jag är djupt imponerad och berörd och kan varmt rekommendera boken.

 7. Störande bra
  Tobias Härnvi, 21 juni 2017

  En av de jobbigaste böcker jag läst. Inte för att den är lång, snårigt skriven eller otäck i ordets vanliga bemärkelse. Den är mycket välskriven, till och med vacker i sitt språkbruk i vissa stycken, inte särskilt omfattande och i stort sett fri från våld. Det jobbiga är alla tankar och funderingar den föder och att Harari ständigt ligger minst ett steg före dina egna tankar. När du tror att du vet vad som skall komma eller har funderat ut den perfekta invändningen mot ett möjligt scenario so... Läs hela recensionen

 8. En bok att gå tillbaka till
  Peder S, 12 juni 2017

  Hade lånat den på biblioteket efter rekommendation av en vän. Den är ingenting man sträckläser från pärm till pärm, tvärtom kräver den eftertanke mellan varven. Men dels därför (håller fortfarande på att läsa) och dels därför att den är så klok och bra och provocerande insåg jag att den här måste man äga och läsa om/titta i ibland. Så nu har biblioteket fått tillbaka sitt ex och jag har köpt mitt eget som jag läser med stor behållning i lugn takt och njuter av.
  Dessutom passar den på någ... Läs hela recensionen

 9. Tankeväckande
  Folke Rydström, 17 april 2017

  Har inte läst hela boken än då den vänder upp och ner på min värld. Den väcker många nya tankar och perspektiv....

 10. Hög höjd på texten
  Bengt Karlstrand, 9 april 2017

  Ideologisk framtidsinriktad, inte ofta någon får en att tänka och se världen annorlunda.
  Men många kommer tycka den är något tung att läsa, en trendsättare som kommer bli omtalad och bli översatt till många språk, liksom hans förra bok.

 11. Fantastisk!!
  Maffe, 4 april 2017

  Läste med stort engagemang "Sapiens"- älskade den. Den här boken blickar framåt och får mig att fundera och diskutera en massa väsentligheter. Bra aproach och ett stort utrymme för egna tankar.

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Homo Deus : en kort historik över morgond...