Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-03-27
Upplaga
11
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lundin, Lina Sofia (foto)
Dimensioner
235 x 187 x 18 mm
Vikt
579 g
SAB
Pjba
ISBN
9789127151031
Naturlig färgning : mat och kläder i ett kretslopp (inbunden)

Naturlig färgning : mat och kläder i ett kretslopp

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-27
244

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Naturlig färgning : mat och kläder i ett kretslopp Kan levereras innan julafton
I den här praktiska inspirationsboken tar växtfärgningen nya former. Du får lära dig hur du på ett enkelt och giftfritt sätt kan färga tyg, garn och klädesplagg i naturfibrer. Färgämnena finns i mat och i det vi annars skulle slänga som blast, kärnor och avkok från bland annat olika grönsaker. Men färgämnen kan också extraheras från rostiga föremål som gamla spikar, nytto- och färgväxter.

Boken ger en bild av färgningens historia och hur det ser ut idag. Den innehåller de baskunskaper du behöver för att lätt komma igång med hemfärgning. Utöver ett 20-tal recept på olika färgbad finns också ett kapitel om hur du odlar dina egna växter att färga med, som till exempel krapprot och vejde.

Naturlig färgning kom första gången ut 2014 och ges nu ut i en reviderad utgåva.

Lina Sofia Lundin är utbildad textilkonstnär och pedagog. Hon undersöker färg, material och växter utifrån ett kretsloppstänk och inspirerar andra med utställningar, kurser och föreläsningar. Arbetet med naturlig färgning har tagit henne på resor i både Europa och Asien. 2013 gjorde hon sitt examensarbete på Högskolan för Design och Konsthantverk, där hon skrev Färgningsmanifestet. Ett arbete som nominerade henne till vinnare i Svanens konsttävling Nordic Art Insight på temat hållbar konsumtion.

"En kul och klimatsmart bok!"
101 Nya idéer

"Boken Naturlig färgning av Lina Sofia Lundin är en kommentar till alla gifter som används i textilproduktionen, men vi får också lära oss att färga med allt från svart ris och gurkmeja till björklöv och björnbär."
M-Magasin

"Boken innehåller26 recept på olika färgbad och ger de baskunskapersom behövs för att lätt komma i gångmed hemfärgning."
Gård & Torp


"Förutom färgningens historiainnehåller boken ävengrunderna i färgning. Recept på färgbad, hur man får fram mönster och förklaringom hur man odlar egna växter är andra delar. De färger som man kan få fram skiftar från blekt gammelrosa, från avokado till kraftfullt violett från björnbär."
Nya Kristinehamns-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturlig färgning : mat och kläder i ett kretslopp
 2. +
 3. Skam den som ger sig : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skam den som ger sig : en självbiografi av Charlotte Kalla, Johan Esk (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Naturlig färgning : mat och kläder i ett kretslopp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk
  kerstin harnesk, 16 maj 2022

  Naturlig färgning. Pedagogisk, bra och överskådlig bok med bilder. Bra med naturliga färgval och att vi kan ta del av det naturen erbjuder. Jag kan verkligen rekommendera den.

 2. Taggade mig enormt att lära mig ännu mer!
  Sanna Kallioniemi, 28 maj 2021

  Vilken fantastisk bok. Utöver fint format på själva boken o dess fina bilder, så är den så välskriven och packad med information - men aldrig för matigt av i överväldigande. Raderna matas fint till en och den är svår att lägga ner. Älskar hur jag känner mig smartare, efter varje sida.

 3. Inspirerande bok, rekommenderas!
  Mia, 25 september 2018

  Jag har aldrig färgat tyg tidigare, men är intresserad och den här boken bjuder på mängder med inspiration och utförliga instruktioner om hur man går tillväga. Miljötänket har jag saknat i andra böcker, men här är den starkt närvarande.

 4. Supernöjd
  Sandra Josefin Petersson, 10 september 2018

  Grundlig bok som är lätt att förstå för mig som nybörjare. Inspirerande bok som jag kommer ha nytta av. Rekommenderas

 5. En kul och inspirerande bok
  Jacquet, 28 oktober 2017

  För den som aldrig färgat förut ger den här boken en bra handledning. Den är inspirerande upplagd med fina bilder och beskrivningar. Man vill bara sätta igång och färga!

Visa alla 5 recensioner