På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-10-07
Upplaga
11
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Dimensioner
225 x 175 x 20 mm
Vikt
624 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789127151871
Den missförstådda hunden (inbunden)

Den missförstådda hunden

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-10-07
Bokus Pluspris: 199 219
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast torsdag 21 december kl. 13:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tillhör du dem som tror att hundar inte kan tänka i flera steg och att de inte har någon tidsuppfattning? Att de är färgblinda och måste ha en stark ledare för att må bra? Eller att hunden lyssnar mer på ditt tonfall än på själva orden när du pratar med den? Då har den nya forskningen en del överraskningar i beredskap.

Mycket av det man trott om hur hundar fungerar har visat sig vara helt fel. I Den missförstådda hunden berättar Per Jensen med saklighet, humor och värme om hur forskarna avlivat den ena myten efter den andra. Du får bland annat veta hur det kommer sig att hundar inte kan dricka vatten utan att spilla över hela golvet, varför det är helt rätt att trösta dem när de har gjort sig illa och hur mopsars synsinne skiljer sig från vinthundars.

Per Jensen går igenom en rad vanliga missuppfattningar som de flesta hundägare känner igen. För var och en beskrivs forskningsrapporter som med olika metoder visar hur allt egentligen hänger ihop. Forskarna har ibland använt små experiment där hundarna själva berättar om sina upplevelser med hjälp av sitt beteende. Men man har också utnyttjat den mest avancerade teknologin till att avbilda hundars hjärnor och framställa bilder av deras innersta tankar. Forskningen visar att vi i många avseenden måste omvärdera vår syn på hur hundar fungerar och det går inte att betrakta dem på samma sätt efter att ha läst den här boken.

Per Jensen är professor i etologi, läran om djurens beteende, vid Linköpings universitet. Han leder en forskargruppsom bland annat studerar hundars beteende och relation till människor och medverkar flitigt i olika medier när det gäller frågor om djur och djurskydd. Per har skrivit flera böcker om hundar, senast Hur smart är din hund? (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den missförstådda hunden
 2. +
 3. Hur smart är din hund : praktiska övningar att göra hemma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur smart är din hund : praktiska övningar att ... av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den missförstådda hunden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En självklar julklapp till hundägare.
  Cathrine Marina Ottenfelt, 17 november 2017

  Beundrar det arbete Per Jensen har lagt ner i sitt sökande efter fakta och tagit död på myter och klara feltolkningar.

  Jag har fått en helt annan bild av min egen hunds kapacitet och tänk.

  Rekommenderar boken även till alla som gillar hundar men inte är hundägare själva.

 2. Nya relationer
  Tord Karlsson, 16 november 2017

  Vittnesmålen om att människan i sitt högmod valt att undervärdera djurens mentala förmågor blir allt flera. Att hundar har större kapacitet än vad etologerna vanligtvis har påstått vet varje hundägare, men i den här boken får även vi lära oss nya saker som fördjupar relationerna med våra närmaste vänner.
  Den som är nyfiken på hur väl vetenskapen idag stämmer överens med och bekräftar de egna iakttagelserna har en del att hämta i den här boken.

 3. Boken som får mig att förstå

  I den här boken slår Per Jensen hål på myter som finns om våra hundar. Myter som har försvårat för oss att förstå våra bästa vänner. Med hjälp av den här boken kommer du närmare din vän genom att du lär dig att se den som den är.

Visa alla 3 recensioner

Fler erbjudanden för dig som är Bokus Plus-kund

Bloggat om Den missförstådda hunden