Vi kommer snart hem igen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
99
Utgivningsdatum
2018-01-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
266 x 175 x 13 mm
Vikt
503 g
SAB
Hci
ISBN
9789127152052
Vi kommer snart hem igen (inbunden)

Vi kommer snart hem igen

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2018-01-20
125
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
»Vi duschades och håret rakades av.
Det var sista gången jag såg mamma och mina yngre systrar Magdalena och Judith.
Mamma var 41 år då. Mina systrar var 14 och 12 år.«
Elisabeth Kischinowsky

I serieform gestaltas sex människors vittnesmål om Förintelsen. Några av dem som var barn då lever ännu och kan berätta om hur det var. Vad som hände dem och deras familjer. Vad de kände. Hur de överlevde. Vad de förlorade. De berättar om undernäring, missad skolgång, familjer som slits isär och första mötet med Sverige och hur man fortsätter leva, trots allt. Jessica Bab Bonde och Peter Bergting har med de överlevandes berättelser som grund skapat en angelägen och viktig bok.

Det visuella berättandet gör boken lättillgänglig, trots det svåra ämnet. Förutom vittnesmålen finns en tidslinje, en ordlista och en lärarhandledning. En bok som öppnar upp för samtal om det allra svåraste: om flykt, krig, antisemitism och främlingsfientlighet. Den passar barn och ungdomar från ca 11 år och upp.

Jessica Bab Bonde lever ett judiskt liv i Stockholm med sin familj. Tillvaron i Stockholm är en direkt följd av tidigare generationers flykt undan förföljelse. Hon arbetar som litterär agent och har många års erfarenhet av marknads- och kommunikationsarbete inom förlagsbranschen.

Peter Bergting är en prisbelönt serieskapare, illustratör och författare. Förutom seriealbum och fantasyillustrationer har Peter bland annat gjort omslag till böcker av J.K. Rowling och J.R.R. Tolkien.

Lättillgängligheten, autenticiteten och den konstnärliga gestaltningen ger det här seriealbumet en alldeles egen vikt och väsentlighet. Helhetsbetyg: 5/5 Gunnar Åberg, BTJ-häftet nr 6, 2018.

De personliga historierna är så väl berättade, det känns som om någon satt bredvid och berättade för just mig. Man lever sig verkligen in i allas livsöden och det är en text som känns rent fysiskt. Eva Wahlström, Kristianstadsbladet.

"Bilderna fyller i med det som knappt kan uttalas ... Peter Bergtings bilder ger en fysisk känsla av kyla, mörker och hopplöshet. De väjer inte för någonting." Dan Hallemar, Expressen

Till boken finns en lärarhandledning och tillhörande arbetsuppgifter skriven av lärarna Johanna Martinez Conde och Anna Windirsch. Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vi kommer snart hem igen