Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2017-09-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Anna Lindberg
Originaltitel
The Rules Do Not Apply
Medarbetare
Holmqvist, Alexis (form)
Dimensioner
200 x 145 x 25 mm
Vikt
375 g
SAB
Lz Levy, Ariel
ISBN
9789127153400
När reglerna slutat gälla (inbunden)

När reglerna slutat gälla

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-09
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg."
Vanja Hermele, Dagens Nyheter

Ariel Levy är stjärnreporter på The New Yorker, bor tillsammans med sin hustru på Manhattan och lever ett liv med middagar, resor och passion för skrivandet. När hon åker på en reportageresa till Mongoliet är hon gravid i femte månaden, gift och ekonomiskt trygg. En månad senare har hon inget av det kvar.

I denna smärtsamma, mörka och humoristiska memoar rannsakar Ariel Levy med drabbande uppriktighet de händelser som format henne. Hon är uppvuxen med en mamma som lärt henne att fl ickor kan spränga de gränser samhället sätter upp, men när hennes drömda liv går i kras tvingas hon ställa frågan: Är min hunger på livet fel? Och vad har vi egentligen rätt att förvänta oss av livet?

Ariel Levy är en amerikansk journalist och författare. Hon är reporter på The New Yorker och belönades 2014 med National Magazine Award for Essays and Criticism för det mycket uppmärksammade reportaget "Thanksgiving In Mongolia". Ariel Levy bokdebuterade 2005 med Female Chauvinist Pigs.

Röster om När reglerna slutat gälla

"Riktigt stark läsning. Amerikansk självbiografi som är på god väg mot min privata topp tio-lista över bästa böckerna jag läst. Precis som många andra kvinnor födda på 70-talet trodde journalisten Ariel Levy att hon skulle kunna få allt: Karriär, barn och ett häftigt sexliv. Men livet hann i kapp och hon reflekterar rasande skickligt, ömsint och ödmjukt över hur det blev. Jag gråter en skvätt när hon beskriver hur hon förlorar sin ofödde son på ett badrumsgolv i Mongoliet. Imponeras av hennes språk och gläds åt hoppfullheten hon andas."
M-magasin

"Skimrande och ursinnigt ... Texten stirrar smärtan i vitögat men bär också ett ljus som oväntat nog gör den till en uppriktig självhjälpsbok."
Matilda Gustavsson, Dagens Nyheter

"Rakt och starkt om liv och död ... Av någon anledning tänker jag på uttrycket "att slita hjärtat ur kroppen" när jag läst färdigt den här boken ... Att sorgen förändrade mörkret. Och det är där hjärtat kommer in - för på något sätt är det som om sorgen och tomheten istället för att slita ut det, liksom fäster hjärtat i kroppen, verkligen håller det på plats - alla känslor blir starkare, konturerna tydligare. Och det är det Ariel Levy lyckas skriva fram, med sin raka enkla stil, som ligger nära det långa välskrivna reportaget. Hon är där, trots allt, hos sig själv. Hon har kvar sitt hopp, hon har sin nyfikenhet."
Anneli Dufva, SR Kulturnytt

"En berättelse om drömmar, och drömmarnas pris ... hjärtskärande osentimentalitet"
Amanda Svensson, Sydsvenskan

"Med stilistisk skicklighet håller sig Levy ifrån överord och känslopjunk, berättelsen är urstark nog i sig själv. På så sätt påminner den om en annan lysande amerikansk roman som kom ut tidigare i år, Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout, som också fångade kvinnliga erfarenheter på ett osentimentalt och allmänmänskligt sätt. När reglerna slutat gälla lämnar läsaren kvar med den kvalfyllda frågan om man verkligen kan få allt, utan att behöva offra något."
Jonna Sima, Arbetet

"Hennes skildring av hur livet gör sitt yttersta för att slå ned henne, och hennes vägran att bli besegrad, kommer att drabba och inspirera dig."
Lena Dunham

"Det är en ärlig, bitvis brutal, redogörelse för ett kvinnoliv med siktet inställt på allt som är kul i livet: sex, skrivande och självförverkligande. Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg. Men framför allt är det ett (själv)kritiskt undersökande av de gåvor feminismen gett henne."
Vanja
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När reglerna slutat gälla
 2. +
 3. Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning : fem svenska filosofer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Man kan inte vara skeptiker när det gäller sann... av Michael Nyhaga (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När reglerna slutat gälla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Överreklamerad bok
  Maria , 13 december 2017

  Började intressant men blev väldigt ytlig, tråkig och inte trovärdig! Förstår inte alls varför den fått så bra recensioner etc.

 2. Betraktande
  Per Piscator, 21 november 2017

  Kyligt berättande och betraktande. Jag upplevde den inte som en memoarbok, mer som fiction om New York- liv, lesbiska relationer och komplicerade, uppvaknande moderskänslor.

 3. En drabbande berättelse
  Klossen, 26 oktober 2017

  Både språket och berättelsen har en nerv och äkthet som griper tag. Både värmen och den hårda kylan tränger rätt fram ur berättelsen.Svårt att lägga ifrån sig boken när man börjat läsa.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ariel Levy