Mannen som ordnade naturen : En biografi över Carl von Linné (inbunden)
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
500
Utgivningsdatum
2019-09-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
235 x 165 x 50 mm
Vikt
1383 g
SAB
Lz Linné, Carl von
ISBN
9789127153882
Mannen som ordnade naturen : En biografi över Carl von Linné (inbunden)

Mannen som ordnade naturen : En biografi över Carl von Linné

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-13
195 219 Du sparar 24 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En lika djuplodande som välskriven genomgång av Linnés gärning och liv vilken samtidigt bygger på en närmast unik kännedom om källmaterialet och Linnéforskningens allra senaste rön // Mannen som ordnade naturen torde inte endast bli standardverket om Linné för lång tid framöver, utan även författarens magnum opus /.../ synnerligen angenäm läsning - det är svensk lärdomshistoria när den är som bäst." Svenska Dagbladet

Gud skapade, Linné ordnade så har Carl von Linnés vetenskapliga gärning sammanfattats. Hans system för indelning av växter, djur och mineraler har använts i generationer, världen över. Att denna biografi fått heta Mannen som ordnade naturen är därför inte mer än rätt.

Här får vi följa den märkvärdiga historien om prästsonen från Småland som blev en av sin tids mest kända personer. Rousseau lät meddela: För mig finns ingen större man i världen. Goethe erkände att näst Shakespeare och Spinoza har ingen betytt mer för mig. Mannen som ordnade naturen är skriven av Linnéauktoriteten Gunnar Broberg och bygger på många decenniers studier av Linnés omfattande kvarlåtenskap. Den skildrar inte bara Linnés liv och verk utan också hans samtid och betydelse för eftervärlden. Men den bild som framträder skiljer sig delvis från den gängse Broberg visar att varken Linnés personlighet eller levnad, inte heller det 1700-tal han levde i, var utan problem eller aspekter man helst velat glömma.

"Jag har haft en starkt upplivande vecka i sällskap med idéhistorikern Gunnar Brobergs magnifika biografi... Broberg, som är en av världens ledande Linnéforskare, disponerar sina 500 sidor med lätt buren lärdom, humor och berättarglädje. Han går kronologiskt tillväga, ofta blir det minst krångligt så, och har valt att dela in texten i korta kapitel, som gör att man studsar fram genom boken... Märkvärdigt nog är inte boken tyngd av brev och citat, utan livas tvärtom upp av detta, eftersom författaren är så suverän på att hantera och presentera sina källor. Jag har både läst och skrattat högt många gånger...det är en bragd att ha skapat detta rika porträtt, en bok så kunskapsfylld och på alla sätt underhållande." Dagens Nyheter

"Mannen som ordnade naturen är den mest ambitiösa svenska Linnébiografin på över hundra år." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mannen som ordnade naturen : En biografi över Carl von Linné
  2. +
  3. Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi ... av Anna-Karin Palm (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen som ordnade naturen : En biografi över Carl von Linné. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Linnéhuset 1741
    Eva Bjuhr, 16 oktober 2019

    Boken om Linnéhuset kommer att placeras i det restaurerade bulhuset på Nygranne, Gotland där Carl von Linné tog nattlogi på sin gotlandsresa 1741.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mannen som ordnade naturen : En biografi ...