Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kerstin (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2018-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Katarina Strömgård
Dimensioner
205 x 160 x 20 mm
Vikt
438 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127154476
Det fina med Kerstin (inbunden)

Det fina med Kerstin

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-11
129
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Kan du lova att inte säga något i skolan om att jag inte kan trolla? frågar Gunnar.

Jag lovar, säger Kerstin.

Kan du lova att inte säga till Lotten att det var jag som tog ringen?

Jag lovar!

På heder och samvete?

På heder och samvete!

På heder och helvete?

På heder och helvete! På heder och vetemjöl, på heder och vetebröd, på allt vete i hela världen! Jag lovar!

Där asfaltsvägen slutar och grusvägen börjar bor Kerstin. Hon är sju år och älskar guld. 105 guldiga saker finns i en låda under sängen. Det finaste och guldigaste med Kerstin är håret. Det riktigt lyser. Fatima säger att Kerstins hår är orange men det är inte sant. Det senaste tillskottet i Kerstins samling är en liten ring som hon hittat på golvet i skolan. När hennes lärare Lotten frågar om någon sett hennes vigselring kommer det inga ljud ur Kerstins mun. Och sen är det för sent.

En berättelse om intrasslade hemligheter, vänskap och om det särskilt fina med att vara Kerstin. Första delen i en serie om tre. Med illustrationer av Katarina Strömgård.

Helena Hedlund är skådespelare och dramatiker. Det fina med Kerstin är hennes debut.
Katarina Strömgård är illustratör och författare. Hon arbetar med böcker och tidningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det fina med Kerstin
 2. +
 3. Att vara Kerstin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vara Kerstin av Helena Hedlund (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det fina med Kerstin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig och perfekt högläsningsbok
  Johanna Sjöquist, 29 oktober 2021

  Kerstins tankesätt känns igen hos barn. Det är en bok som riktar sig till de som går på lågstadiet. Den är mysig, lättläst med illustrationer som värmer hjärtat. Den är bara så fin hela boken.

 2. Superbra skriven
  Mamma C, 19 februari 2021

  Språket välformulerat och bra, lätt att högläsa med flyt utan att det för den delen är skrivet i "talspråk". Fina illustrationer och boken lyfter/problematiserar vardaghändelser på ett fint sätt! Beställde del 2 så fort vi började läsa del 1!

 3. 6-åringens favorit
  Mamma till 6-åring, 8 oktober 2020

  Vilken enkel men ändå helt fantastisk bok! Kerstin funderar på vardagliga saker och sätter verkligen fingret på hur det är och hur jag kan tänka mig att barn uppfattar sin vardag. Min sexåriga dotter älskade den, och vi blev nästan osams om kvällarna för hon ville läsa mer. Det slutade med att vi sträckläste den en kväll. Reaktioner från henne var: " Nej, hon gör det väl inte?!" "Jag kan nästan inte lyssna mer för det är så spännande" "Mamma, du måste köpa alla böcker om Kerstin"

 4. Hög kvalité
  Victoria, 21 januari 2019

  Underbar bok att högläsa för 6åringen, som kunde leva sig in i och relatera till Kerstins upplevelser. Fint och på pricken beskriver författaren hur livet kan te sig och vilka funderingar som kan röra sig i huvudet på en sjuåring. Verklighetstroget om vänskap, lojalitet, familj, sanning, lögner och knipor. Ljuvlig läsning och vi ser fram emot del 2 och 3.

 5. Liten pärla
  Kaffeläsaren, 15 oktober 2018

  Det fina med Kerstin är en helt fantastisk liten bok för barn i ålder 6-9 år. Det är inte stor magi (även om Gunnar kan trolla), utan vardagsbekymmer för en sjuårig tjej. Som t.e.x vad man gör med en kompis som jämt vill leka fast man inte själv vill och hur lätt en liten grej blir en stor lögn som är svår att avslöja. Även hur fort felaktiga rykten kan spridas. Författaren fångar en sjuårings liv på ett magiskt sätt! Det är ren njutning att läsa om Kerstin och hennes liv. Språket är superb o... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Helena Hedlund