Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2018-05-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Andreas Vesterlund
Originaltitel
The diary of a bookseller
Medarbetare
McNaught, Jonathan (form)
Dimensioner
20 x 215 x 140 mm
Vikt
516 g
SAB
Lz Bythell, Shaun,Ad-eza The Bookshop
ISBN
9789127154582
En bokhandlares dagbok (inbunden)

En bokhandlares dagbok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-07
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Min favorit! En fantastisk rolig bok om en bokhandel i en liten stad i Skottland. Ägarens bitska kommentarer om sina excentriska kunder och synnerligen självständiga anställda är oemotståndlig läsning. Vad svarar man en kund som berättar att Dracula är nästa bok i hennes bokklubb men hon kan inte komma ihåg vad han skrivit? Shaun Byhell för en passionerad kamp för att överleva i en bokvärld där Amazon ses som ett allt större hot." Ingalill Mosander, Aftonbladet

I den idylliska småstaden Wigtown driver Shaun Bythell The Bookshop, Skottlands största bokhandel för begagnade böcker. Till hans butik - där över 100 000 böcker trängs i en lokal med vindlande korridorer och sprakande eldstäder - färdas mängder av bokläsare från när och fjärran för att dyka ner i bibliofilernas eget Atlantis. Eller?

En bokhandlares dagbok är en underhållande memoarbok om en bokhandlares vedermödor på 2010-talet. Med hjälp av excentriska kunder och besvärliga anställda guidar Shaun Bythell genom en bokvärld full av absurda historier och märkliga levnadsöden. På sina resor bland auktionshus och dödsbon tar han med oss på jakt efter de försvunna klassiker och läsupplevelser som måste finnas därute. Om någon vill betala för dem? Det är en annan fråga.

Shaun Bythell har lovordats för sin skarpa skildring av en bokmarknad i förändring, en skildring som ofta lockar till skratt. Samtidigt är det en hyllning till den viktiga samhällsfunktion som bokhandeln fyller i en liten stad och ett passionerat försvar för det omätbara värdet av att läsa böcker.

En bokhandlares dagbok blev en stor succé när den gavs ut i Storbritannien, och rättigheterna har sålts till 12 länder.

Shaun Bythell är bokhandlare och driver The Bookshop i skotska Wigtown, där han också arrangerar den lokala litteraturfestivalen. En bokhandlares dagbok är hans första bok.

Översättning: Andreas Vesterlund.

Ur boken:

TORSDAG 24 APRIL
Onlinebeställningar: 3 Böcker hittade: 3

En äldre kund talade om för mig att nästa bok i hennes bokklubb var Dracula, men hon kunde inte komma ihåg vad han hade skrivit.

Dagskassa 160,70 pund 14 kunder

"Fantastiskt underhållande." - The Observer

"Detta är bokens viktiga budskap: Stöd din lokala bokhandel. De är i desperat behov av din hjälp,
och världen vore en betydligt fattigare plats utan dem." - The Independent

"En charmant memoarbok full av mörk humor." - Daily Mail

"Lika rolig som fascinerande." - Anthony McGowan, författare

"Humoristiskt och underhållande, med en ironisk biton, berättar Bythell om en antikvariatsbokhandlares vardag. ... Glädjeämnena finns framför allt i kontakten med de riktiga bokälskarna, en kategori människor som här fått sin önskebok." - BTJ

"Shaun Bythells ton är en tilltalande blandning av humor och ironi och han räds varken godhjärtade gliringar mot andra eller att beskriva sina egna tillkortakommanden. En bokhandlares dagbok är rätt och slätt suveränt underhållande men också tankeväckande läsning som definitivt inte bara roar inbitna boknördar utan egentligen alla som uppskattar bitska och välformulerade nutidskommentarer utifrån ett speciellt sammanhang. Jag gissar att vi är många som efter att ha läst Bythells bok nu drömmer om att öppna en egen bokhandel med öppen spis, torn av ouppackade boklådor, en vresig medhjälpare och naturligtvis en katt (trots att han gör sitt bästa för att avråda från detta). Och säkert lika många planerar en resa till sydvästra Skottland och Wigtown som sammanfaller med höstens bokfestival." - Gunilla Wedding, Norra Skåne

Fantastiskt underhållandeObserver
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En bokhandlares dagbok
 2. +
 3. Nuckan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nuckan av Malin Lindroth (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En bokhandlares dagbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig för alla som älskar böcker & bokaffärer
  Christina Olsson, 14 juni 2018

  Oerhört rolig, insiktsfull, lärande och medkännande på ett allmänt plan, men också mer djuplodande om själva läsandets natur och böckers verkliga värde. Många oförglömliga iakttagelser och kommentarer som många kan känna igen sig själva i, och tillbörligen borde skämmas över. Framför allt är detta en stridstext till bokens och bokhandlarnas försvar. Ljudbokslyssnare och eboksläsare göre sig icke besvär, de har ändå inte fattat vad en bok är för något.

 2. Mysig och rolig
  Villivonkansbooks (Örebro), 2 juni 2018

  I den idylliska skotska småstaden Wigtown driver Shaun Bythell bokhandeln The Bookshop. Hans hyllor är fulla av bortglömda mästerverk av högsta litterära kvalitet. Om någon vill betala för dem? Det är en annan fråga.
  🐴
  En bokhandlares dagbok är en mysig bok som passar att sitta och läsa framför en sprakande brasa. Miljöbeskrivningarna i boken får mig genast att tänka på en brasa och en ruggig höst. Det gick dock lika fint att läsa den i en solstol i skuggan under äppleträdet. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Shaun Bythell

Bloggat om En bokhandlares dagbok