Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
470
Utgivningsdatum
2018-01-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Lena Olsson
Originaltitel
The Marriage Pact
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
564 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789127155381
Pakten (storpocket)

Pakten

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2018-01-05
99

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En thriller i sektmiljö, för läsare av »Gone Girl« och »Kvinnan på tåget«. Du kommer aldrig att se på äktenskapet på samma sätt igen .

Nygifta Alice och Jake får ett märkligt erbjudande av en man de träffar på sitt bröllop: att de ska gå med i något han kallar Pakten. Målet för Pakten är tydligt: att hjälpa varandra till lyckliga livslånga äktenskap. Här finns personer från samhällets toppskikt, som delar allt men låtsas att de inte känner varandra om de råkas på stan.

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon när din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gång i kvartalet. Nämn aldrig Pakten för någon utomstående.

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgång. Tills en av dem bryter mot en regel.

När det går upp för dem vad det är för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstå som en ond dröm.

Pakten, liksom äktenskapet, är något man förbinder sig till på livstid. Och de andra paren är beredda att ta till vilka medel som helst för att helga målet.

MICHELLE RICHMOND är författare till sex böcker. The Year of Fog blev en New York Times bestseller. Hon bor i norra Kalifornien med sin familj. Pakten (engelsk titel The Marriage Pact) utkommer den 25 juli 2017 i USA och samma datum i Sverige. Den översätts till mer än tjugo språk och filmrättigheterna är sålda till 20th Century-Fox.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pakten
 2. +
 3. Vittnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vittnet av Teresa Driscoll (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Pakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning med twistar
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag gillade den starkt! Det enda lilla som gör att det inte blir en fullpoängare är att den hade kunnat haft lite mer tempo, inte sagt att den är seg, för det är den inte. Jag gillar storyn och sättet den berättas på. Gillar också att det är en twist lite då och då så man som läsare kan aldrig vara riktigt säker på att det är så som man tror att det är. När jag väl började läsa den så ville jag verkligen läsa ut den. Bra bok som ska bli film. Jag är väldigt nyfiken på om de lyckas få till den som film så ser med spänning fram emot det.

 2. Bra bok
  Ylle, 4 augusti 2020

  Jag gillade boken, men den var inte helt som jag förväntat mig.
  Det betyder inte att den var sämre, men hade trott att det skulle vara lite mer sekt- liknande.
  Helt klart läsvärd, gillade karaktärerna och den spännande stämningen som finns genom hela boken.

 3. Något fattas...
  ElinsBokhylla , 20 december 2019

  De förväntningar jag hade inför Pakten av Michelle Richmond var som sagt höga, jag såg fram emot ett högt tempo med många tvist and turns och spänning. Däremot så blev jag väldigt besviken nhär jag redan i mitten av boken nästan hade tappat intresset och tempot inte alls var så högt som jag hade hoppats.
  Boken var inte direkt seg eller långsam, utan det var mer det att jag hade hoppats på att bokens tempo skulle vara lite rappare. Att handlingen skulle vara lite mer spännande och att det... Läs hela recensionen

 4. Vass thriller
  Anders Nilson, 27 mars 2018

  En av de bästa thrillers jag har läst på länge. Bra personskildringar, ständig spänning. Helt omöjlig att lägga ifrån sig.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Michelle Richmond