Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Farran-Lee, Martin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
182 g
SAB
Lz De Geer, Yvonne
ISBN
9789127158894
Aldrig en av oss (pocket)

Aldrig en av oss

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2018-08-20
69
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Ejvor Jonsson är ett år gammal kommer Jakob De Geer på besök på barnhemmet där hon bor. När han får se den ljuslockiga flickan slita en nalle från en pojke, slå honom i huvudet med den och ilsket skrika "Min! Min!" säger han direkt: "Den där ser ut att ha temperament. Jag väljer henne!" Jonsson blir De Geer, och Ejvor blir Yvonne. Så börjar ett liv som adoptivbarn i en av Sveriges mest anrika adelsfamiljer, med en far som anser sig stå högre än kungafamiljen, både vad gäller moral och börd, och som samtidigt hellre pratar med taxichaufförer än med dumma
släktingar. Jakob och hans fru Ingrid är stolta motståndare till nazism både utomlands och hemma, hon skriver flammande dikter och han utrikespolitiska inlägg. De är vänner med Alexandra Kollontaj och Amelie Posse, och släkt med Agnes von Krusenstjerna. När kriget är över är det som om de båda krymper och blir nästan vanliga.

Aldrig en av oss är en insiktsfull, roande och sammansatt självbiografi om att växa upp i en av Sveriges mest blåblodiga familjer, men vara smärtsamt medveten och ständigt bli påmind om att ens eget blod är rött.

Yvonne De Geer var den första kvinnliga reportern på Expressen, dit hon handplockades av Carl-Adam Nycop. Hon har arbetat på bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio och Dagens Industri och som presschef på Konsumentverket. Hon bor i Stockholm och på Åland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aldrig en av oss
 2. +
 3. Är det nåt särskilt med dig?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Är det nåt särskilt med dig? av Yvonne De Geer (inbunden).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Aldrig en av oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Insiderinformation om adeln i Sverige
  Lena Nilsson, 12 april 2022

  Lättläst, med humor, värme och uppriktighet beskrivning av en barndom. Skarpsynt, inte elak eller med hämnd, kanske viss tacksamhet, ser hon tillbaks på en tids Sverige.

 2. Att aldrig bli godkänd
  Anna Blomberg, 21 maj 2019

  Det här är en bok som tar upp en adoption på ett nytt sätt. En högadlig familj adopterar ett barnhemsbarn. En berättelse beskriven med känsla och integritet. En udda uppväxt om en liten flicka som är ett älskat barn som ändå aldrig passar in.

 3. Enkel lättläst fängslande biografi
  Charlotte Ängré, 16 mars 2019

  En fin berättelse, att hon kan minnas så mycket av sin uppväxt. Måste vart traumatiskt att bli adopterad. Men bra berättat av Yvonne.

 4. Verkligt intressant och underhållande
  Nestor, 4 december 2018

  Välskriven självbiografi som troligen inte döljer speciellt många centrala detaljer i de första decennierna av livet som primärt avhandlas. Jag forsade igenom boken; om än icke linjärt. Några kapitel som verkade extra intressanta fick förtur.

 5. Fladdrig
  Ewa Sundbäck, 6 november 2018

  "Aldrig en av oss" av Yvonne De Geer. Det är tack vare sin pappa Jakobs utförliga dagboksanteckningar som Yvonne De Geer har lyckats få en bild av hur det var när hon adopterades in i Den Fina Familjen. Tyvärr är, i alla fall de första 100 sidorna, skrivna i korta, fladdriga, minnesbilder varvade med någon utförlig beskrivning av en släkting. Nä, den föll mig inte i smaken.

  www.ewasundback.se

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Yvonne De Geer

 • Är det nåt särskilt med dig?

  Yvonne De Geer

  "Det är texter med schvung - lättlästa, roande och rakt på sak." Jönköpings-Posten "Här finns härliga anekdoter om livet som kvinnlig journalist." Gotlands Allehanda 2018 debuterade Yvonne De Geer vid 87 års ålder med en hyllad...