Söndagsvägen : berättelsen om ett mord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-06-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
O
ISBN
9789127160026
Söndagsvägen : berättelsen om ett mord (inbunden)

Söndagsvägen : berättelsen om ett mord

Inbunden Svenska, 2020-06-12
199
Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 25.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En kväll i juli 1965 påträffas en ung kvinna död i sitt hem i ett idylliskt radhusområde söder om Stockholm. Polisen avfärdar det först som självmord, men snart står det klart att hon blivit mördad. Men av vem och hur? Därmed inleds den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet. Den legendariske kommissarien G.W. Larsson leder arbetet.

Mordet väcker stor uppmärksamhet, och även stor skräck, för det visar sig att gärningsmannen gått till verket med stort raffinemang, och utredarna fruktar en upprepning. När mördaren till slut grips visar det sig att han funnits under polisens näsa hela tiden. Och inte nog med det: han frikänns sensationellt nog i tingsrätten.

Söndagsvägen, som bygger på djupgående arkivstudier och intervjuer, är inte bara den sanna berättelsen om ett brott, utan är även en skildring av Sverige under rekordårens topp, och då inte bara av dess välstånd och framtidsoptimism, utan även av dess förträngda och mörka undersida.

Peter Englund (f. 1957) är fil.dr i historia och professor. Han har skrivit en rad böcker om svensk och internationell historia, som i flera fall varit succéer även utomlands. Han är sedan 2002 ledamot av Svenska Akademien och var 2009 2015 dess ständige sekreterare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Söndagsvägen : berättelsen om ett mord
  2. +
  3. Vi är Orlando : en amerikansk tragedi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi är Orlando : en amerikansk tragedi av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Söndagsvägen : berättelsen om ett mord