Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2019-01-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
195 x 140 x 15 mm
Vikt
395 g
SAB
Lz Åhlund, Rebecka
ISBN
9789127160118
Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist (inbunden)

Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2019-01-12
213

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Drabbande och vackert om att slå ihjäl tiden med vin. /./ en humoristisk och ärlig skildring av missbrukarens självbedrägeri."
Göteborgs-Posten

"Viktigt, roligt och självutlämnande om konsten att vara nykter."
Lena Kvist, Borås Tidning

"Herregud vilken tur att detta blev bok! /./ Jag som var så rolig att dricka vin med är 272 sidor kärlek, och en given present till alla som behöver just det. "
Aftonbladet
Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentli gen alltid har velat?
Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: "Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab." Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.
Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: "Jag heter Rebecka och jag är alkoholist."
Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmän niska, dotter, syster - och alkoholist. Om ångesten, skam men och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.
Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.

"Språket är exakt och följsamt och betyder minst lika mycket för bokens trovärdighet som själva berättelsen."
Stockholms Fria Tidning

"Det rappa tilltalet, orden som forsar fram. Det gör att det är förvånansvärt lätt att läsa om ett så tungt ämne"
Gefle Dagblad

"Det andas fruktansvärd ångest och hade kunnat bli outhärdligt tung, men Rebecka Åhlund balanserar det skickligt med drastisk humor och låter inte alkoholistens förnedringsväg ta för stort utrymme././ Hon rannsakar samtiden och ger en skrämmande bild av ett samhälle som alldeles börjar spåra ur, där alkohol blivit vardag och måste spetsas med droger för att det ska märkas när det är fest."
Dagens Nyheter

"smärtsamt och underhållande om livet som nykter alkoholist"
Kulturnytt i P4

"Trots ämnet är det väldigt roligt att vara i Rebecka Åhlunds nyktra sällskap. Hon skriver rappt, rakt och självutlämnande om hur hon försöker ersätta vinet med träning, meditation, hundpromenader och te."
Smålandsposten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist
 2. +
 3. Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag som var så rolig att dricka vin med : rappo... av Rebecka Åhlund (pocket).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Igenkänning
  EM, 11 februari 2021

  Jobbar med beroende o känner igen klienter i dessa tankemönster. De känner oxå igen sig o vi skrattar tillsammans över igenkänningen.

 2. Om att sluta dricka alkohol
  Inger Westerlund, 26 juni 2019

  Den här boken borde många läsa, inte bara de som definierar sig som akoholmissbrukare utan också för dem som inte gör det - än!

 3. Ärlig och viktig
  Anna , 28 januari 2019

  Imponerande öppenhet med humor och fin språkkänsla som även gjort skillnad för min egen inställning till livet och alkoholen. Hoppas att många tar chansen att få del av Rebeckas resa.

 4. Otroligt stark bok
  Hanna (Stockholm), 26 januari 2019

  Att lyckad balansera den avgrundsdjupa ångesten med humor och mysiga miljöbeskrivningar är otroligt imponerande. Jag sträckläste och vill rekommendera alla jag känner, oavsett förhållningssätt till alkohol, att läsa den.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Rebecka Åhlund