Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2018-12-05
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Andreas Vesterlund
Originaltitel
The Diary of a Bookseller
Medarbetare
McNaught, Jonathan (form)
Dimensioner
179 x 111 x 23 mm
Vikt
184 g
SAB
Lz Bythell, Shaun,Ad-eza The Bookshop
ISBN
9789127161399
En bokhandlares dagbok (pocket)

En bokhandlares dagbok

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-05
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  167
Visa alla 1 format & utgåvor
Fantastiskt underhållande.

The Observer
I den idylliska småstaden Wigtown driver Shaun Bythell The Bookshop, Skottlands största bokhandel för begagnade böcker. Till hans butik - där över 100 000 böcker trängs i en lokal med vindlande korridorer och sprakande eldstäder - färdas mängder av bokläsare från när och fjärran för att dyka ner i bibliofilernas eget Atlantis. Eller?

En bokhandlares dagbok är en underhållande memoarbok om en bokhandlares vedermödor på 2010-talet. Med hjälp av excentriska kunder och besvärliga anställda guidar Shaun Bythell genom en bokvärld full av absurda historier och märkliga levnadsöden. På sina resor bland auktionshus och dödsbon tar han med oss på jakt efter de försvunna klassiker och läsupplevelser som måste finnas därute. Om någon vill betala för dem? Det är en annan fråga.

Shaun Bythell har lovordats för sin skarpa skildring av en bokmarknad i förändring, en skildring som ofta lockar till skratt. Samtidigt är det en hyllning till den viktiga samhällsfunktion som bokhandeln fyller i en liten stad – och ett passionerat försvar för det omätbara värdet av att läsa böcker.

En bokhandlares dagbok blev en stor succé när den gavs ut i Storbritannien, och rättigheterna har sålts till 12 länder.
Fantastiskt underhållande.

The Observer

Detta är bokens viktiga budskap: Stöd din lokala bokhandel. De är i desperat behov av din hjälp, och världen vore en betydligt fattigare plats utan dem.

The Independent

En charmant memoarbok full av mörk humor.

Daily Mail

Lika rolig som fascinerande.

Anthony McGowan, författare

Humoristiskt och underhållande, med en ironisk biton, berättar Bythell om en antikvariatsbokhandlares vardag. ... Glädjeämnena finns framför allt i kontakten med de riktiga bokälskarna, en kategori människor som här fått sin önskebok.

BTJ

Shaun Bythells ton är en tilltalande blandning av humor och ironi och han räds varken godhjärtade gliringar mot andra eller att beskriva sina egna tillkortakommanden. En bokhandlares dagbok är rätt och slätt suveränt underhållande men också tankeväckande läsning som definitivt inte bara roar inbitna boknördar utan egentligen alla som uppskattar bitska och välformulerade nutidskommentarer utifrån ett speciellt sammanhang. Jag gissar att vi är många som efter att ha läst Bythells bok nu drömmer om att öppna en egen bokhandel med öppen spis, torn av ouppackade boklådor, en vresig medhjälpare och naturligtvis en katt (trots att han gör sitt bästa för att avråda från detta). Och säkert lika många planerar en resa till sydvästra Skottland och Wigtown som sammanfaller med höstens bokfestival.

Gunilla Wedding, Norra Skåne
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En bokhandlares dagbok
 2. +
 3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En bokhandlares dagbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Feel-good för bokälskare
  -, 10 mars 2019

  Författaren äger ett antikvariat i Skottland och berättar här humoristisk om sin tillvaro. Hans beskrivningar av en del kunder är härliga - både roliga och rörande. Boken innehåller även en del boktips. Allt sammantaget en mycket njutbar bok för den som tycker om att läsa.

 2. En liten pärla
  Ann, 22 februari 2019

  En välskriven och stillsam bok med härliga personporträtt som handlar om livet som bokhandlare. Jag kom på mig själv med att, lite oväntat, skratta högt vid ett flertal tillfällen. En pärla för alla oss som gillar riktiga böcker och som vägrar gå över till läsplattor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Shaun Bythell