Brevet från mig : dikter för unga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2020-04-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Lena Sjöberg
Dimensioner
219 x 145 x 13 mm
Vikt
290 g
SAB
uHc.03
ISBN
9789127162860
Brevet från mig : dikter för unga (inbunden)

Brevet från mig : dikter för unga

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-04-03
162
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En vibrerande nattlig bussresa, stillheten i en älskad mormors kök, sorlet från en sensommarbalkong, den isande kylan hos den som nyss blivit lämnad, en dotter som vill sin mamma väl, en puls som dunkar, en dörr som slår igen Brevet från mig innehåller dikter om att vara förälskad, sviken, rädd eller hoppfull.

Dikter om att ta språnget ut i livet, eller om att tveka ett ögonblick i någons varma, trygga famn.

Sagt om boken:

"Diktjagen rör sig i insiktsfulla tankerymder hur mycket det än stormar är tonfallet vänfast och stadigt, ja livserfaret vuxet. Som uppmaningen till den vilsna ungdomssjälen att hålla ut och ha tålamod i den avslutande dikten Råd till ett 17-årigt jag. Lena Sjöberg skriver rimmat och musikaliskt, enkelt och klart. Det är alltid starkt och angeläget, aldrig stillastående. Helhetsbetyg: 5"

Mattias Käck, BTJ-häftet.

"Lena Sjöbergs nya dikter för barn och unga får mig att vilja osäkra min akustiska gitarr. De är melodiska, pricksäkert rimmade och kretsar kring starka känslor. Därtill har Sjöberg ritat lika fint och egenartat som hon skriver, sin vana trogen. // Det är på svänget det hänger, och på Sjöbergs befriande och otvungna sätt att närma sig såväl poesins tradition som dess eviga motiv: havet, döden och kärleken den röda."

Petter Lindgren, Aftonbladet

"Imponerande och smakfull komposition Boken är en egen liten helhet"

Folkbladet

"Mycket välkommen lyrikbok för ungdomar. Ambitiös formgivning, vackra illustrationer, tilltalande på alla nivåer Bitterljuv relationsdramatik i 26 dikter"

Peter Grönborg, Barometern

"Sjöberg skriver varmt och trovärdigt om nära relationer. Här finns kärleksdikter, orosdikter, den unga osäkerheten, pendlingen mellan svek och hopp och funderingar över den egna identiteten och vem-vill-jag-vara-osäkerheten. Dikter med melodisk rytm, lätta att högläsa"

Susanna Ekström, Opsis

"Med en ton som berör lyckas Sjöberg navigera mellan alla de svåra situationer vi ställs inför som människor och visa för läsaren att vi inte är ensamma om våra tankar och tvivel. Med Brevet från mig har hon skapat en trösterik diktsamling som speglar samtiden. Diktsamlingen passar utmärkt som present till någon som slutar nian, konfirmerar sig eller tar studenten."

Barnens boktips

"De på ytan enkla dikterna går rakt in i hjärtat och tål att läsas många gånger. Det här är verkligen en bok jag rekommenderar varmt."

Enligt O

"Sista dikten Råd till ett 17-årigt jag önskar jag att jag själv hade fått läsa och sätta upp på anslagstavlan i mitt rum när jag var 17."

Barnboksbloggen

"Det är fantastiskt att få bläddra i denna lilla pärla, att känna igen sig i dessa olika känslor som Lena Sjöberg broderar ut med penna och penseldrag i härliga, färgglada nyanser."

Bibblabella
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brevet från mig : dikter för unga
  2. +
  3. Under ett rabarberblad : verser för människor och djur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Under ett rabarberblad : verser för människor o... av Lena Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Sjöberg